Aku(♥)Bukan Cinderela

Foto saya
seorang anak gadis kepada Mak Jah dan Pak Sarip , yang kini berubah menjadi seorang wanita dan isteri kepada lelaki yang dicintai nya En Ard... Insya'Allah.. jika rezeki Allah s.w.t beri... bakal menjadi ibu kepada sepasukan ahli pemain guli kampung.. hehe.~

Blogger (♥) Tegar

10 Ogos 2015

Diari Hati : ''... Mimo... anak Bulus Manja Mama Babah....''

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته 


 Hai Yu Ols... Lama rasa nya  tak menyemak di Blog sendiri...
last Story .. tentang 'Miscarriage'... Baby tunggu mama ngan babah kat syurga ye sayang.

ehem... ehem...
kali ni.. nak citer pasal .. anak bulus kesayangan hati.. yang aku amek tak lama lepas kawen dulu... now dia da besar... tak berapa nak gomok...
tapi sangat la bijak budak nyer.. harap2.. besar nanti bole la.. jadi pilot.. hahahhaaa


ni la budak nyer...
my hensem baby..

hahahhaa~ banyak lagi aksi2 budak gendut ni...
jap hek.....
engko nengok ni...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 
 






















 

 











 Ni Lah Dia Si manja Amimo Akiko..
Alhamdulillah... dah sunat.. semakin manja.. tapi kuat betol merajok..
tak bole dilepuk lebih2.. 
habis kite dikokang nyer..
hahahahahahaaaa~~~





mimo ni ada aksi tido sendiri tau...
iaitu. Aksi sorok tangan bawah toto...
hahaha.
atau.. simpan tangan belakang badan..
adei.. mcm2.. teletah kan....











 Masa pergi sunatkan si mimo ni...
tujuan nyer.. adalah nak kawal dari dia mengawan..
yerla.. aku tak nak.. nanti kucing aku merayap..
orang sepak teranjang.. pastu tuduh .. kucing aku berak kencing merata...
sebelom sumer tu berlaku..
baik aku buat tindakan yang betul kan??
Sebelum dikasikan...
mimo nie.. agak garang.... 
pastu suka bising2... mengiau2... mcm da tunjuk tanda2 dia nak mengawan..
aku risau.. kalau dia da start 'spray' satu rumah...
susah nak solat nanti kan? hiii~
tapi lepas dari dikasikan/disunatkan.....
Perangai da maken elok....
manjaa.. kuat makan gak la... kibbles.. tiap 2 minggu nak kene beli baru..
xpe la dah tanggungjawab aku tuk jaga makan minom mimo ni.. ye dak?
tak baik aniaya binatang yang kite dah bela...
even yang stray pon.. engko jangan memandai nak aniaya lak!!!
aku kasi kaki kang....
.
.
.
.
.
.
ni ada beberapa gambar selepas mimo aku antau pi kasi kat klinik haiwan sg.udang melaka... agak memilukan hati gak la..
semalaman woe.. aku nanges....


 



































Alhamdulillah... 2 hari lepas tu.. mimo dah oke...
dan now... dia la penyamun dalam negeri.. hahahhaa... 
bukan main aktif.... 
tak sangka... lepas hampir 10 taon aku tak bela kucing..
dapat gak aku lepaskan rindu.. nak ada seekor anak kucing sendiri..
nasib la.. suami aku .. rajen melayan kan aku.. hihi...terima kasih ye. EN suami ku..
lebiuu sampai syurga...

last sekali..
aku harap.. Mimo membesar dengan sehat...
nanti mama dah ada baby.. boleh la mimoo tolong jaga..
tak yah mama nak anta baby pi pengasuh... hihi..

Nah... aku belanja lagi gamba budak gendut ni...
jangan bosan ek..
ok.. daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..







 With Love,
 
SuKer.....? נαηgαη ℓυρє ƒσℓℓσω n кℓιк 'ℓιкє' ƪ(˘⌣˘)┐