Aku(♥)Bukan Cinderela

Foto saya
seorang anak gadis kepada Mak Jah dan Pak Sarip , yang kini berubah menjadi seorang wanita dan isteri kepada lelaki yang dicintai nya En Ard... Insya'Allah.. jika rezeki Allah s.w.t beri... bakal menjadi ibu kepada sepasukan ahli pemain guli kampung.. hehe.~

Blogger (♥) Tegar

11 Oktober 2014

OurBigDays : ''Aku Terima Nikahnya''

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته 


Syukur Alhamdulillah... dalam aku menghitung hari...  membilang setiap detik...
menanti saat di ijab kabul kan... ....now, dalam tak sedar... Lagi 2 hari Genap la.. Sebulan..aku bergelar seorang Isteri...ikatan 'Halal', Aku terima nikah nya..... 
bersama seorang lelaki..yang cukup istimewa di mata dan hati aku... 
Alhamdulillah...... Terima kasih Ya ALLAH s.w.t 

kalau di ingat2kan balik... xtau nak kate...susah rupa nyer... nk kawen ni.. 
ingatkan sekacang goreng je senang.. rupanyer...kene kesabaran ... tahap... kuasa halilintar....  woi...!

mane tak nyer...
nak kene pi kursus kawen.. lepas tu.. nk isi borang kawen pon. kene tunggu masa..
bukan men redah je... HIV test lagi.. yg tu bru part aku... part en suami.. dia la yg tanggung sengsara.. hahaa.. alo cian. yerla.. bini org melaka. suami org johor. 
kene la... suami mintak kebenaran nikah luar daerah...  settle bap borang. 
pastu imam pulak.

part majlis.. dri dewan, ke mak andam.. ke jurugambar... pastu katering.. sampai la.. part doorgift.. dan sekecil2 zarah...... sume part kene well planning....

ape pon.. syukur ya ALLAH... xtau nak kat ape dah...
lepas dah semua lelah.. semua nya dah selesai.. dengan penuh berkat..
dugaan pon banyak.. tanpa bantuan keluarga .. kawan2.. dan semua orang...
xtau la ape nak jadi.. dik nonnnnnn..... hakak tertonggengg la gamak nyer..
mak2 sedara.. pak sedara.. adik2 abg sepupu pon.. banyak sgt2 membantu..
reen sayanggg kamuu semuaaa woii! 

nanti next entry .. aku shared... step2... dri kursus kahwin.. smpai la ke urusan majlis k..
sekadar perkongsian ilmu.. buat sahabat2.. adik2.. yg rancang nak mendirikan rumah tangga.. yerla.. bak kate orang... ilmu patut dikongsikan.. pengalaman tu penting..
walau rase nak tertonggeng... menguruskan semua nya.. Suami ku itu.. adalah lelaki terbaik di alam semesta...~ sgt supportive.. ape je yg isteri dia nk.. sume dia support.
syukur sgt2..~

Buat masa sekarang, 
aku dan suami... terpaksa la PJJ (Perkahwinan Jarak Jauh).. hah.. ingt study je ada PJJ.. Kawen pon ada tau. yerla.... suami keje Kluang... isteri keje melaka..
nk minta tukar pon.. bukan senang kan... kami terima dugaan ni... dengan hati terbuka.
tp... usaha nk minta tuka akan terus aku giatkan... hopefully... dalam taon depan..
dah dapat pindah Kluang... Insya'Allah....

siapa sangka.. dri kawan seOpis.. ke teman gosip....ke sang kekasih cintun...
dan sekarang... ikatan tu lebih kukuh dan utuh...
dan rupa nyer.. mmg seronok... sambung bercinta lepas kahwin..
perasaan tu lebih ikhlas dan tulus... Berkasih kerana ALLAH s.w.t ..
indah sgt... kalau tau dulu.. awal2 dah kawen.. (hahahahahahahaa)

walau pun kahwin tu seronok.. tp~ aku tau..
ini adalah permulaan sebuah kehidupan... banyak lagi cabaran dan liku hidup..
yang aku dan suami akan tempuhi lepas ni.. bukan sekadar membina hidup bersama.. 
lepas ni.. tapi.. menghadapi susah senang.. jatuh bangun... sedih gembira dan segala nya bersama... moga kami sentiasa bersedia .. menghadapi... ujian ALLAH s.w.t di hari depan dengan tabah... dan aku yakin... langkah kaki kami akan selalu sama..


"Aʙɢ... sʏɢ ᴛᴀᴜ... sʏɢ ᴛᴀᴋ sᴇᴍᴘᴜʀɴᴀ... ᴅᴀɴ sʏɢ sᴇᴅᴀʀ.. ᴀʙɢ ᴊᴜɢᴀ ᴛᴀᴋ sᴇᴍᴘᴜʀɴᴀ..
ᴛᴀᴘɪ sʏɢ ʏᴀᴋɪɴ.. ʜᴀɴʏᴀ ᴀʙɢ ʏᴀɴɢ ᴍᴀᴍᴘᴜ ᴍᴇɴʏᴇᴍᴘᴜʀɴᴀᴋᴀɴ ...
sᴇᴛɪᴀᴘ ʀᴜᴀɴɢ ʜɪᴅᴜᴘ sʏɢ.... ᴅᴀɴ sʏɢ ʙᴇʀʜᴀʀᴀᴘ... ᴅᴘᴛ ᴍᴇʟᴇɴɢᴋᴀᴘɪ ᴋᴇʜɪᴅᴜᴘᴀɴ ᴀʙɢ sᴇʙᴀɪᴋ ɴʏᴀ.. "




With Love,
 
SuKer.....? נαηgαη ℓυρє ƒσℓℓσω n кℓιк 'ℓιкє' ƪ(˘⌣˘)┐