Aku(♥)Bukan Cinderela

Foto saya
seorang anak gadis kepada Mak Jah dan Pak Sarip , yang kini berubah menjadi seorang wanita dan isteri kepada lelaki yang dicintai nya En Ard... Insya'Allah.. jika rezeki Allah s.w.t beri... bakal menjadi ibu kepada sepasukan ahli pemain guli kampung.. hehe.~

Blogger (♥) Tegar

10 Julai 2014

Next Chapter : '' 64 days 11 hours and 14 minute to go ...''

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته 


 Salam 12 Ramadhan, hah..... puasa ke idak??...
hahaha... opkos la yu ols puasa kan......  :)

Sekarang ni.. Dalam proses Pembelajaran Memasak..
dah berjaya buat kek Batik dan Kuih raya... Cornflakes Madu...
Alhamdulillah...
Hope pasni akan pandai wat kek dan mcm2 lagik...

dalam entry kali ni... aku nak share progress..  
Menuju Halal yg hanya tinggal lebih kurang 2bulan je lagi...
nebesss nebess...

Now.. tengah nak settlekan hal borang dan imam...
semua masih kabur lagi.. tp borang part lelaki dah settle.. yg kabur nyer...
part aku, adei....~
Yg lain2.. hopefully... tak ada masalah la...
Pejam celik.....   Pejam Celik...
mcm tak sangka... masa maken hampir... 
lepas ni... Everything akan berubah... dan mudah2an,
Semua yang berubah... semua nya baik2 je.... amin...~

Yerla...umo da 26 Tahun..... (tua ke?)
asek duk bawah tiak mak je... 
perlu ada satu matlamat .. yg akan lebih mendewasakan diri lepas ni..

tapi bila Pk2 balik... dengan masa yang tersisa...
rasa nak sgt2, balik ke zaman budak2.. 
masa duk gado2 wresling ngan abg2 aku yg masa tu pon bujang2 lagi..
Teringin nak jadi bestfwent adik2..~ dengar cita2 dorang.. layan perangai dorang..
Men Game the sims.. smpai kene marah ngan abah...

Bila da maken dekat masa nye ni...
rasa diri maken ke arah mak2... hahahahaaa..
mana tak nyer... 
kalau dulu... bukak internet... first thing.. cri lagu2 baru..
smpai kan... menjadik.. supplier lagu baru tuk kwn2..~
sekarang ni.... Bukak tenet/Utube... carik... resepi sambal udang petai...
hah.. ko hado? hahaha..~ 

Aku ni .. Anak perempuan mak satu2 nyer... 
so mmg dari kecik.. mak halang ke dapo... T___T
tp tak leyh salahkan mak gak... aku pon suke bila tak yah masak..
duk hadapp tv je..~ so now.... padan la muke kan...! 
tp.. Ibu aku pulak lain... bila dia msak... dia akan mintak.. 
aku dan adik2 pompuan aku yg lain.. tuk sama2 kat dapo...
kadang2 kitorang berdua je.. sebab adik2 kecik lagik...
so dari situ aku belajar kupas itu ini..
 huntung ada mak dan ibu..
alhamdulillah... Resepi dan tips masak dari mak dan Ibu.. Akan aku gunakan sebaik nya...

Insya'ALLAH....  dengan setiap pengalaman yg aku lalui..
sepanjang 26 tahun ni... akan aku gunakan sebaik mungkin...
untuk menjadi insan yang lebih baik lepas ni...
Rasanya~ dah puas hidup bebas mcm burung... 
suka2 nak kemana.. dengan siapa...~ (tp masih dipantau oleh abah dan abg2... dari jauh)
kerja sana sini... dan.. terdetik dalam ati... mungkin ni la masa yang sesuai..
untuk berkongsi kehidupan dengan seseorang yang aku syg..~
(ehem2....)

okeh.. dah2..~ mengantok plak mata beta...
ape pon... banyak lagi nak kene settlekan...
Banyak lagi tak settle..
okeh la....
nnti bila ada masa aku akan kongsikan... semua progress.. dari A- Z ....

 To my One and Only ...En Ard....Terime Kasih.. untuk sentiasa Bersabar.
Untuk setiap ketawa, marah, sedih, gembira yang terlalu banyak kite kongsi bersama.
hati ini berharap.. moga hari2 mendatang... dpt kite tempuhi bersama..
dengan rasa yang sama.... sehingga akhir hayat kite.... 
im not gonna be your first,~ but i will try my very best...~ to be your last .. 
i will always love you... My man... Always.. Insya'ALLAH.






With Love,

SuKer.....? נαηgαη ℓυρє ƒσℓℓσω n кℓιк 'ℓιкє' ƪ(˘⌣˘)┐