Aku(♥)Bukan Cinderela

Foto saya
seorang anak gadis kepada Mak Jah dan Pak Sarip , yang kini berubah menjadi seorang wanita dan isteri kepada lelaki yang dicintai nya En Ard... Insya'Allah.. jika rezeki Allah s.w.t beri... bakal menjadi ibu kepada sepasukan ahli pemain guli kampung.. hehe.~

Blogger (♥) Tegar

06 Mac 2013

Diari Hati : ‘PTPO B2 2013 –FAMA, Negeri Sembilan’

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته


Teringat pulak hari berkursus di Institut Latihan FAMA untuk Pegawai Lantikan Baru Pembantu Tadbir Gred N17(Perkeranian/Operasi) Batch 2, 2013.

Ngahahahaha … Kemain membongak aku punyer penerangan… bukan ape.. aku just teringat peristiwa2.. kejadian2..~ telatah kawan2..~ urus setia.. kawan2… dan segala2nya semasa menjalani kursus kat FAMA 24/02/2013…~

Kursus tu wajib dihadiri.. sebab aku ditawarkan jawatan ke Sektor Penjawat Awam..
Sebelom hari kursus.. aku mmg langsung tak terfikir ape2 pun yang susah…~
Aku ingat.. just masuk dewan.. dengat ceramah..

Hakikatnyer…. Lebih dari tu…
Best rupanyer kursus untuk kerja kerajaan ni… baru la aku tau….
First day.. ada sikit taklimat dan Orientasi..~
Malam tu… ada la Ice breaking… (bersama urus setia.. En.Joe..)
siap ada sesi airmata lagik…

then esok nyer… start la aktiviti yang agak mencabar…
Ada aktiviti  riadah & senam robik….. (dengan En.Azami – Azami Entertainment)..
Mmg penat.. dan agak giler.. tp serius… best.. dan banyak moment yang aku akan ingat sampai biler2~ seronok sebenarnyer…

Dan sepanjang kursus….
Makan mula dari sarapan, minum pagi, makan tengahari, minum petang, makan malam .. dan akhir sekali.. supper.. serius… makann jer keje nyer…..
Dan makanan pun sodap2~

Hari2 akan ada module baru … ada penceramah dan berbagai2 ragam..
Ada yang buat kami2 peserta kursus.. tak kering gusi… ketawa je..
Ada plak yang wat kiteorang mengantuk… sampai bercawan2 minom air nyer..
Dan ada jugak yang wat kiteorang dipaksa rela.. untuk dengar ceramah.. hahaha~
Kenangan betol la.~

Hari… En.Azami akan soh kiteorang berlatih poco2~
Daripada sume tak tau.. sampaikan semua dah nek hafal step poco2 tu.. ngahahaa~
Last day..~ ada pertandingan poco2`~ dan malam tu.. ada persembahan kumpulan..

Group aku.. Kumpulan satu..~ ada 13 org.. ketua Si Faiz.. then si Don, ada sarah, farah, syurah, kak zaleha, iman, kak Diana, Nadia, tina,husna (wakil Guru Yaya) dan aku…
Kiteorang nyer group.. decide wat ‘Boria PTPo’…..  aku, husna ngan Syura… wakil nyanyi.. tp aku hampeh… bole pulak gemuruh dan semPot bagai mase nyanyi… sabaaarr je la.. T__T ….. takpe.. pengalaman…. Ngee~

Ada group.. buat sketsa, buat tarian, nyanyian kebudayaan.. dan ada wat persembahan lagu ali mamak..~ best!!~ dan malam last tu jugak…
Ada BBQ.. macam2 makanan ader… best.! Tp apakan daya.. aku bukan bole makan seafood sangat pon.. berpada2 je la kan…

Hari last… ada penyampaian surat penempatan.. maing2 berdebar je….
Yerla.. tak tau mane akan ditempatkan..
Dan pada saat…. Surat penempatan diserahkan.. ada yang suka… ada yang tak suke.. ada yang berdebar2~ same je la keadaan nyer ngan aku…
Aku ditempatkan di bawah Kementerian Dalam Negeri….
Erm… then next…aku akan sambung… untuk cerita perihal Melapor diri…


Sekadar kenang kenangan~

 group 1. ada dua je jejaka lam tu... Faiz n Don... yg lain sume diterajui wanita..  =)
ada farrah ... tina, iman.... nadia.... kak diana... sarah... kak zaleha (takde lam gamba).. syura dan husna..

 bersama Husna n syura~ =)

 ROOm mate ku..~ Husna.... n adekk amalina~ yg kanan skali.. Ryn~ my twin~

 ini Iman.... yg paling best.. besdayy we all same..!!~
terbaekkk..~

 yg kiri nie kembar aku... Nur Mimi Nazreen..... sebaya..!!~ segiler... dann setinggi jugak~ hahaa
n yg kanan tu.. Ain.... sekepala jugak!~

  with Ain n Nadia..~ friendlyy gilerr la dey all..


okela.. tu je setakat ni.... 
ti sambung lagu citer nyer.. =)


With Love,
 
SuKer.....? נαηgαη ℓυρє ƒσℓℓσω n кℓιк 'ℓιкє' ƪ(˘⌣˘)┐