Aku(♥)Bukan Cinderela

Foto saya
seorang anak gadis kepada Mak Jah dan Pak Sarip , yang kini berubah menjadi seorang wanita dan isteri kepada lelaki yang dicintai nya En Ard... Insya'Allah.. jika rezeki Allah s.w.t beri... bakal menjadi ibu kepada sepasukan ahli pemain guli kampung.. hehe.~

Blogger (♥) Tegar

18 Mac 2013

Lagu Bersama Selamanya - Ost Telemovie Walit Walid

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته 


Atas permintaan Kawan2~
Nie aku sertakan Link Youtube dan lirik Lagu untuk Ost Drama Walit Walid tu.....
(^__^) ''Bersama Selamanya - Abong & Reen''.... Hantukkkkk~



Lirik -Bersama Selamanya - Abong & Reen

*-Biar hati ku Kau bawa pergi..
agar Cinta Kau sedari..
Biar mimpi .. Aku .. Kau dakapi..
Hanya Kau senangi jiwa ini.

** -Cinta..... Cinta warnai langkahku..
harumi setiap Nafasku..
aku.. aku tak berdaya lagi..
sinar mu tusuk hatiku..

c/o - 
~Sesungguhnya ku telah jatuh cinta..
Luluh sluruh Jiwaku...
Engkau.. memahami diri ini.
ku tak mampu hidup tanpamu..

Tuhan.... aku benar menyintai nya..
bergetar rindu melihatmu..
sendu.... kalbu ku ungkap inginku.. 
untuk dapat ku hidup bersama..... (Selamanya....)

(Ulang ** & c/0 ) 




With Love,


 
SuKer.....? נαηgαη ℓυρє ƒσℓℓσω n кℓιк 'ℓιкє' ƪ(˘⌣˘)┐

16 Mac 2013

Diari hati : ''OST Bersama Selamanya'' - Drama Walit walid RTM Tv2

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته 


hah...
korang ada tengok tak citer @ Telemovie ''Walit Walid'' kat TV2 (RTM)... 12 March 2013 ari tuh? pukul 10 malam?
pada yang tengok... forsure la dah tau jalan citer nyer kan?
pada yang tak tengok.. takpe.. mungkin takder rejeki...~ ti kene rajen2 jenguk TV2.. mane la tau..
dorang ada wat ulangan ke... hahh!! jgn luperr tgk sampai abes citer tu k..~


pada yang tak tau.......  ni nak bgtau la ni... ngee~
part pompuan dalam lagu tu.. adalah sore aku..~
adui... ye ye..~ memeyy agak tak sodap...
harapp diampunkan... masa nyanyi tuh... baru je baik domam..(alasan... k bai)...
hehe..~

erm.. ada pulak... bile aku kasi dengar lagu ni...tak cayer, aku yang nyanyi part pompuan tuh....... T___T 
sodeyy aku.... nasib bek la.. Mak aku percaya au! sayang mak lebey... ngehehe~~

teringat, sebulan lepas... Pihak RBP (Rebana Biru Production)...~ iaitu dah adek @ Hafiz...
 offer tuk rakam lagu baru.. kate nyer.. untuk Drama Tv...
mase tu.. tak tau la nak kate...  mcm takder perasaan.. tercengang pon ader.. yerla...
.. time tuh pun .. kebetulan aku nga busy2~ prepare untuk hari kursus asas JPA~
Rezeki dapat keje Gomen....
tapi.. pk balik.. lepas ni mcm dah tak ada masa untuk hobi kesayangan aku ni..
iaitu.. Nyanyi.. so aku pon.. terus je stuju... dengan perasaan berkobar2 tuh... yihakk.

seingat aku..... hari nak wat rakaman tu..
aku baru jer balik dari medical check up..~ then, malam tu.. terus ke Jasin...
kalau tak silap.. sampai studio Rebana.. dalam pukul 9:45 malam..
feuuu memang jem kepala.. sebab esok nyer nak keje lagi.. ngan mengantok nye lagi..
yerla.. dari siang kot... aku kejar sane.. kejar sini.. uruskan untuk kursus JPA nanti..
adek kasik lirik lagu soh tengok.. then kasi plak muzik nyer.. soh dengar..
then pektis nyanyi... masa pektis2~ ada plak nak adjust2 lirik... itu ini..~
lastly.. pukul 10:50 baru start rekod.... 
masa tu.. sume part aku nyanyi sorang.. tapi part slow tu... memang tak bley nak bawak..
tapi.... alhamdulillah.. dapat gak siapkan sume sebelom pukul 12 malam...
dah siap sume..~ aku pon balik la rumah.... ngan perasaan pelik.. 
sebab nyer.. aku pun luper.. ape yg aku nyanyi ..~ 


2 minggu lepas rakam tu.~ (hari nak gerak ke KL~ untuk Kursus JPA)...
dapat mesej Facebook dari dak adek... tengok2.~ mastering lagu yang rakam tuh..
perghhhhh... xcited kot..!!!
 dengan pakai mobile internet je.. (yerla.. orang takder wifi, hempon pon simbian lagi.) hahaha.. gigih aku mendonlod~
tengok tajuk lagu tuh.. 'Bersama Selamanya'...  tak lame pon nak download...
dan bile dengarrrr je....
part pertama tuh.. sore laki...!! (padahal mase aku rekod.. sorang je) 
dan bile teliti betol2~ sore abg abong la ..!!! wahh xcited.~
dan dengar sampai tengah, part korus..~ ada sore aku..!! DOUble xcited.~ 
mase tu.. tak tau la senyOm sampai mane... sampai ke ubun2 gak nyer.. ngahaha..
erm....~tu la hadiah terindah wat aku..~

hari tuh je.. dah rase macam dapat hadiah!~  hahaha~
asek dengar je..~ masa kursus pon.. sebelom tido~ wajib dengar 2 kali..
so now.. memang jatuh cinta ngan lagu sulung aku ni..~
(takpe.. jatuh cinta ngan sore sendiri..kan kan kan..)
mekasih sangat Rebana Biru Production..~ (^___^)Y

dan paling2 aku heppy..!! 
finally.~ after almost 2 month..~
Telemovie tu keluar jugak......pada 12/03/2013...
 tajuk citer tuh 'Walit Walid'..~ kat TV2 pukul 10  malam... 
memang layan la tengok.. at first mmg mcm ngantok je.. tp disebabkan starting cerita.. dah sore aku.. dan aku terngangaaa kejap..!!~ so aku pon semangat la....~ 
sukeee2~  sampai ke akhir aku tengok..~ mak aku... bff aku... pon tengok.~
hehe.. walaupun dipaksa rela.. tetap puas ati~

Alhamdulillah....
aku amek sume ni sebagai pengalaman..~
aku tak sangka.. aku da sampai ke tahap ni..
walaupun sebelom ni.. aku tak pernah mengharapkan lebih.. dari segala yang aku ada..
tapi rezeki dan peluang yang aku dapat..~ aku sangat2 bersyukur.~ 
 semua benda baru yang aku belajar~ dan semua perkara2 baru yang aku lalui..
aku amek sebagai pengalaman yang paling bernilai... 
untuk menjadikan aku insan yang lebih baik... insya'ALLAh..~

dan dikesempatan ini.. aku nak berterima kasih sekali lagi..
pada Pihak Rebana BiRu Production...
Terutama... Apez, abg abong.. abg ajep..~ sebab... tanpa u ols ... sape la hambe ...
ngehehe.... 

sesape yang area melaka (Jasin)... berminat untuk mencuba dan berkongsi bakat terpendam korang tuh... bole ke link Rebana Biru ni k..~ semoga bermanfaat..

Facebook - Rebana Biru Production 

 
dan ni la lagu tuh~ sudi2 lah dengar..~ 
yang baik dari ALLAH S.W.T... dan yang kurang.. adalah daripada diri aku sendiri~
sudi2 dengar k.. dan doakan aku.... tuk segala kebaikan k..~
sayang sumeee!~


 ................................................................................


 this is Us~ 
~..REbana Biru Production..~
(sekadar tatapan) 

dorang la Hero!! REbana..~ my abang2~ 
dari Kiri.. adek (hafiz), tengah 'Abang Abong (Hanafi), dan kanan 'Abg ajep (Raziq)..





 2 Gamba atas ni.. mase kitorang wat Busking.. kat Aida Rich Cafe~ tahun lepas (2012)...
mmg pengalaman menarik sangat~



 ini pulak... gambar.. mase rakaman lagu 'Pelangi Senja'..... sesaper yang tak  tengok lagi.. 
rakaman untuk Cover Pelangi Senja  tu.. bole la tengok ni hah..,,


 p/s - ''kite tak kan tau tahap kite.. selagi kita tak mencuba...''

With Love,
 
SuKer.....? נαηgαη ℓυρє ƒσℓℓσω n кℓιк 'ℓιкє' ƪ(˘⌣˘)┐

06 Mac 2013

Diari Hati : ‘Hari Pertama Lapor Diri’ – IPP, Sungai Udang(Tempat kerja Hakiki)’

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته 

 


Hari ni, adalah hari aku meLapor Diri… di Jabatan Penjara Sungai Udang, Melaka..
Sebagai Pembantu Tadbir (P/O) N17….
Memang agak seram sejuk jugak la.. ngehehee~ yerla… still tak dapat nak bayangkan ape aku nak kene buat kat sini…

Tapi.. firstly... kene la.. YEYYyyyy!!! dapekkk balikk Melaka..!!
mati2 aku ingat.. dapat kat KAJANg!~ hukkhukk~ 
syukur ke hadrat ilahi.. dapat aku balik ke kg halaman.~ bekerja kt melaka..
sukeee!!~ kerja susah pun jadik sonang...

oke2.. sambung~

First lapor diri kat pondok Guard.. then masuk kat pejabat …~
Pagi2 ada pegawai2 berkawad… adalah 2,3 orang ‘Tuan’ yang guide kan aku untuk naik ke offices.~ org pertama yang entertain aku masa kat opis…adalah Kak YUs.. PA Bos… kebetulan pagi tadi bos tak ada… so aku kenal2 la ngan 2 orng pembantu tadbir…
zura & kak dya..

Masa tu EO aku tak datang lagi… nama EO atau PPT… Puan Nurna…
Wat masa ni.. aku hanya kenal dey all ni je la… yg len2 especially lelaki..
aku mmg tak tau name dorang… dan tak tau nak panggil ape..
dengar.. ada yang panggil TUAN, Koperal… CIkgu..~ erm… tak sure la..
aku nak kene panggil ape lepas ni…

wah… ngantok giler..
nie tadi ada briefing sikit ngan Pn. Nurna… then Ada info sikit la pasal tugas..
tp tak banyak… just basic..
ape yg aku paham..
lepas ni.. tugas aku akan lebih kepada menguruskan rekod pekerja…
dari awal lantikan sampai la saraan…. Pekerja kursus ke.. nek pangkat ke.. kene tatatertib ke.. sume aku kene rekod kan dalam laporan tu…. Dan banyak lagi benda nak kene update… info dari pengarah… ada lebih kurang 428 kakitangan dalam ni..~
then kene la bagi kan kepada 3-4 orng pembantu tadbir ni…
dan yang paling best… kak ekeen .. salah sorang kerani jugak.. dah nak cuti besalin..
adui.. Pn.Nurna kate. Pasni aku akan tanggung kerja kak ekeen..~

Hopefully… dapat catch up… cepat.. perihal kerja aku skarang..
Everything going too fast.. dan aku pun kene la pantas…
Banyak perkara nak kene ubah.. dan praktikkan…
Contoh nyer… kene lupakan dunia luar wat sementara bila dah masuk kerja… or dalam waktu kerja… tak bley men hempon… huk huk….

Actually… hari pertama a.k.a hari ni.. dah kene sound… jgn men hempon…
Dan kalau nak mesej pon.. cover2~ xbley secara terbuka.. tp its oke…
Kan ni jabatan penjara.. so kene la ikut arahan…

Aku still tak tau secara teperinci.. ape tugas aku sebenarnye…
Dan aku pun belom mula buat kerja aku yang hakiki ni… aduhh risau nyer…
Tengok dey all mcm stress je.. takpe2… fightingggg!!

Oke la… aku nak sambung baca pape yang berkaitan…
Kerana mate aku dah mula mengantokkkk ni…
Takder keje.. gini la gamak nyer… cepat la ader keje… bosann …!!

 Ni la Buku yg aku telaah~ sampai nak muntah gase,~ study~ dalam 100%..~ hampir 45% aku paham~ =)
(tu pon combine ngan slide masa kursus~ ngaahahahaa)


K all… Selamat Bekerja..! Assalamualaikum.




With Love,

SuKer.....? נαηgαη ℓυρє ƒσℓℓσω n кℓιк 'ℓιкє' ƪ(˘⌣˘)┐

Diari Hati : ‘PTPO B2 2013 –FAMA, Negeri Sembilan’

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته


Teringat pulak hari berkursus di Institut Latihan FAMA untuk Pegawai Lantikan Baru Pembantu Tadbir Gred N17(Perkeranian/Operasi) Batch 2, 2013.

Ngahahahaha … Kemain membongak aku punyer penerangan… bukan ape.. aku just teringat peristiwa2.. kejadian2..~ telatah kawan2..~ urus setia.. kawan2… dan segala2nya semasa menjalani kursus kat FAMA 24/02/2013…~

Kursus tu wajib dihadiri.. sebab aku ditawarkan jawatan ke Sektor Penjawat Awam..
Sebelom hari kursus.. aku mmg langsung tak terfikir ape2 pun yang susah…~
Aku ingat.. just masuk dewan.. dengat ceramah..

Hakikatnyer…. Lebih dari tu…
Best rupanyer kursus untuk kerja kerajaan ni… baru la aku tau….
First day.. ada sikit taklimat dan Orientasi..~
Malam tu… ada la Ice breaking… (bersama urus setia.. En.Joe..)
siap ada sesi airmata lagik…

then esok nyer… start la aktiviti yang agak mencabar…
Ada aktiviti  riadah & senam robik….. (dengan En.Azami – Azami Entertainment)..
Mmg penat.. dan agak giler.. tp serius… best.. dan banyak moment yang aku akan ingat sampai biler2~ seronok sebenarnyer…

Dan sepanjang kursus….
Makan mula dari sarapan, minum pagi, makan tengahari, minum petang, makan malam .. dan akhir sekali.. supper.. serius… makann jer keje nyer…..
Dan makanan pun sodap2~

Hari2 akan ada module baru … ada penceramah dan berbagai2 ragam..
Ada yang buat kami2 peserta kursus.. tak kering gusi… ketawa je..
Ada plak yang wat kiteorang mengantuk… sampai bercawan2 minom air nyer..
Dan ada jugak yang wat kiteorang dipaksa rela.. untuk dengar ceramah.. hahaha~
Kenangan betol la.~

Hari… En.Azami akan soh kiteorang berlatih poco2~
Daripada sume tak tau.. sampaikan semua dah nek hafal step poco2 tu.. ngahahaa~
Last day..~ ada pertandingan poco2`~ dan malam tu.. ada persembahan kumpulan..

Group aku.. Kumpulan satu..~ ada 13 org.. ketua Si Faiz.. then si Don, ada sarah, farah, syurah, kak zaleha, iman, kak Diana, Nadia, tina,husna (wakil Guru Yaya) dan aku…
Kiteorang nyer group.. decide wat ‘Boria PTPo’…..  aku, husna ngan Syura… wakil nyanyi.. tp aku hampeh… bole pulak gemuruh dan semPot bagai mase nyanyi… sabaaarr je la.. T__T ….. takpe.. pengalaman…. Ngee~

Ada group.. buat sketsa, buat tarian, nyanyian kebudayaan.. dan ada wat persembahan lagu ali mamak..~ best!!~ dan malam last tu jugak…
Ada BBQ.. macam2 makanan ader… best.! Tp apakan daya.. aku bukan bole makan seafood sangat pon.. berpada2 je la kan…

Hari last… ada penyampaian surat penempatan.. maing2 berdebar je….
Yerla.. tak tau mane akan ditempatkan..
Dan pada saat…. Surat penempatan diserahkan.. ada yang suka… ada yang tak suke.. ada yang berdebar2~ same je la keadaan nyer ngan aku…
Aku ditempatkan di bawah Kementerian Dalam Negeri….
Erm… then next…aku akan sambung… untuk cerita perihal Melapor diri…


Sekadar kenang kenangan~

 group 1. ada dua je jejaka lam tu... Faiz n Don... yg lain sume diterajui wanita..  =)
ada farrah ... tina, iman.... nadia.... kak diana... sarah... kak zaleha (takde lam gamba).. syura dan husna..

 bersama Husna n syura~ =)

 ROOm mate ku..~ Husna.... n adekk amalina~ yg kanan skali.. Ryn~ my twin~

 ini Iman.... yg paling best.. besdayy we all same..!!~
terbaekkk..~

 yg kiri nie kembar aku... Nur Mimi Nazreen..... sebaya..!!~ segiler... dann setinggi jugak~ hahaa
n yg kanan tu.. Ain.... sekepala jugak!~

  with Ain n Nadia..~ friendlyy gilerr la dey all..


okela.. tu je setakat ni.... 
ti sambung lagu citer nyer.. =)


With Love,
 
SuKer.....? נαηgαη ℓυρє ƒσℓℓσω n кℓιк 'ℓιкє' ƪ(˘⌣˘)┐