Aku(♥)Bukan Cinderela

Foto saya
seorang anak gadis kepada Mak Jah dan Pak Sarip , yang kini berubah menjadi seorang wanita dan isteri kepada lelaki yang dicintai nya En Ard... Insya'Allah.. jika rezeki Allah s.w.t beri... bakal menjadi ibu kepada sepasukan ahli pemain guli kampung.. hehe.~

Blogger (♥) Tegar

17 Februari 2013

Diari Hati : ''.... ketika Dulu....menjadikan aku''

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته.. .....

BomBastik tak ayat entry aku kali ni?
erk.. standard ar.. budak kuat drama... layan citer korea kan kan?
ngehehe~
padahal tak der mende pOn.... entry ni pendek je.~
dan tiada scene2 air mata~ haha~ mari bergelak tawa semua.. yeyy!

sebenar nyer.. aku cuma nak berkongsi dan bercerita sedikit.. tentang kisah idop aku.
tentang diri dan jugak pengalaman pahit manis aku.. serba sedikit la... 
ape yg dah aku lalui seusia 25 tahun ni.(erm.. ye.. aku tau.. aku dah tua!)

melalui kehidupan sepanjang usia menjangkau 25 tahun ni...
bole dikatakan satu pengalaman paling beharga dan hadiah terindah yang
dikurniakan ALLAH s.w.t kepada aku..
walaupun masih berstatus.. 'single' mean.. belum mendirikn rumah tangga
mcm orang lain....tapi aku masih merasakan... banyak sangat benda dan perkara
yang aku bole banggakan ..~ 

even sekarang masih belajar untuk berubah.. aku akui.. aku masih belum cukup kuat.
adei..~ banyak woee dugaan..~ haha..~ tp insya'allah... aku akan cuba kekalkan..
dan akan pegang niat baik ni.. sampai ke akhirnya~

Dulu.. masa zaman2 free hair..~
aku suka warnakan rambut.. bole dikatakan.... 
kepala nie.. dah mcm satu bahan ujikaji aku buat...
mcm2 kaler aku try dye kan kat rambut... osemm la jugak~ 
then.. rebonding... curl pun pernah..~ rambut panjang,pendek...
mcm2 gaya la..~ semua aku dah merasa...
syukur... sekarang.. perasaan nak melawa ngan rambut .. dah kurang~

then aku suke bela kuku panjang~ sampai kan.. ada satu berus gigi khas..
untuk berus kuku..~ supaya tak masuk bendasing..
kengkonon nak elak kene kanser perot.~
haha~ 

................................................................................................................................................

walau kadang2 aku bertanya... 
''knp aku tak ditakdirkan membesar seperti dia... atau dia.. atau dia...''
tp dalam masa yg sama.. aku rase bertuah.. kerana dilahirkan sebagai aku..
hahaha.. ayat nampak sangat pelik.. tp mmg nak cakap tu pun..

serius... 
sangat banyak perkara aku lalui...
sangat banyak benda pelik .. aneh... dan tak betul..
yang dah terlakukan..~ hahaha~
tp semua tu.. menjadikan aku matang... yerp.!! aku sangat2 setuju...
kesilapan.. yg membuatkan kite... melakukan yg betul~
sangat2 agree ngan ini...
tapi. ini bukan satu excuse tuk kite... supaya dapat buat salah yer!!
 kalau bole... belajarla.. melakukan perkara yang betul.. rather than making mistake.~

takpe... untuk sesiapa yang masih rase diri tu.. kurang itu ini..
percaya la.. one bright day..~ korang pasti sedar.. diri korang hebat jugak sebenarnye..
cuma satu.... jgn berhenti berharap.. jgn putus asa dari belajar.~
dan jangan takut salah!~ kadang2 selalu betul.. tak menjadikan kite baik pun..
beri la peluang wat diri kite.. untuk sentiasa memperbaiki diri~

menjadi orang yang dipandang lemah.. bukan lah pengakhir hidup.~
takdir kite hanya ALLAH s.w.t yang tau..!! jadi... cHaiyOk!!~ fIghting!~

ngeheheee~

di saat ini...
aku hanya ada beberapa perkara.. yang terbuku dihati.
aku berdoa.. agar segala yg aku hajatkan..~ akan tercapai satu saat nanti~
berkat usaha.. dan doa.. serta sokongan semua ..~ insya'allah~


p/s - '' Kawan bukan lawan, lawan tak semestinya musuh.. yg pasti.. musuh bukan kawan''

''   sayangi diri.. itu yg utama  ''


With Love,
 
SuKer.....? נαηgαη ℓυρє ƒσℓℓσω n кℓιк 'ℓιкє' ƪ(˘⌣˘)┐