Aku(♥)Bukan Cinderela

Foto saya
seorang anak gadis kepada Mak Jah dan Pak Sarip , yang kini berubah menjadi seorang wanita dan isteri kepada lelaki yang dicintai nya En Ard... Insya'Allah.. jika rezeki Allah s.w.t beri... bakal menjadi ibu kepada sepasukan ahli pemain guli kampung.. hehe.~

Blogger (♥) Tegar

25 Disember 2012

CeritaGadis : ''Cinta Dia''

Assalamualaikum . . ..

Hari Nie adalah terasa Rajen Benau nak meng'Hupdate Blog. ...
setelah 4 hari bercuti.. merehatkan minda.
daripada stress kerja dan semua permasaalahan lain..
Alhamdulillah..... mood dan kondisi mental aku ...
kembali ceria dan normal seperti biasa... syukur..

So hari ni.. nak cerita sikit pasal MR.Crab.. a.k.a Hencik ketam sayer...
okey la... entry ni mungkin akan panjang berjela.. atau mungkin jugak akan kubahagikan kepada part2... (mean ada episod dua, maybe la.. tu pon if gajen)

so mari la kite memulakan al-kisah... 
shaner aku n mr.Crab ni bole ter-together2~

June 2012  
''Ada BUDAK baru masuk OPIS!!!!
erk.. ape kes nerd giler?? . .. erm.. lantak la... (pastu sambung wat kije...) ''

everything going well n very normal... ..
same la mcm rakan2 sekerja yg lain... gurau... 
sumtimes argue pasal kerja dan mcm2 la..~ 
tapi sume berubah.. pas dia add aku kat FB..~
means.. semaken rapat la kan.. masa tu pulak.. Hakakk ader bf..~
tp mcm dah semaken  suam jerr relationship...
hencik crabb la yg slalu menceriakan... tp lam FB jer..
bilerr kt opis.. memasing senYomm kambing je... then wat kerja memasing...
Dulu... en. Crab slalu panggil aku Miss Petty~ 
haha... kengkonon Crabby Petty  (beger spongebob)...

AUGUST 2012
''... Jgn mcm tu.. cube listkan dalam diary awak....
5 perkara yg wat awak jatuh cinta pada dia....''

dia slalu kasi smgat... tiap kali aku ngadu kat dia..
walaupun ketika tu... dia sndiri pernah meluahkan perasaan suka pada aku..
tp dia tetap berkelakuan biasa.. 
sbb dia faham.. aku ada org lain..
tapi mungkin jugak takdir ALLAH s.w.t antara aku dan lelaki tu.
terputus mcm tu je...
takder jodoh mungkin...
tp Hencik Crab.. slalu ada... menceriakan..
walaupun kadang2 dia kene marah teruk2~ hahaha...
sian kan... tak salah pun kene marah...

Oleh kerana, otak beku dan hati pun nga gerimis mengundang..
aku slalu sibukan diri kt opis..
 wat keje sungguh2~
dan mr.crab plak.. dah semakin hari..
maken rajen duk opis..
best jugak ada org teman n tolong wat keje..
ada jugak kawan nak borak.

first time,  kiteorng kluar same..
masa malam berinani kawan aku kawen..
tumpang kereta dia..
dan lepas majlis..
kiteorang pg minum kt kedai mamak..
tu la pertama kali .. slama kiteorg kenal..
kluar berdua...

September 2012
''(tak salah aku beri kebahagiaan pada org yg sayang kan ku)'' -ckp dgn diri sndiri..

hampir 3 bulan..
aku mengenali lelaki yg aku suka panggil mr.crab..
dan dalam masa yg sama.. 
hati aku kosong... dan memerlukan teman tuk bicara dan memberi kasih syg..
pada 16 Sept 2012....(birthday dia)
aku decide tuk suprise kan dia.. dan bg hadiah paling bmakna wat dia..
iaitu 'relationship'... antara aku dan dia..~
tak ley nak kenang situasi masa tu...
sebenarnya.. ada mcm2 lagi kisah belakang tabir...
yang menyentap perasaan antara aku dan dia..
tp biarlah ianyamenjadi rahsia CINta kami... hahahaa

yerp.....on that moment...~ im ready to be his Girl.~
wah wah..!! 

mmg nampak macam terlalu awal..
tp aku yakin kan ati...
tuk membuka minda dan perasaan buat lelaki itu..
Muhammad Fadhullah Isa. im u girl.

Disember  2012 (sekarangggg daaa)

dan sejak saat tu .. .. aku dan dia semakin belajar mengenal diri dan ati memasing.
kelakar sgt.... aku cuba berubah tuk jadi penyabar...
dia plak... sekuat ati cuba ikut cara aku... rambut, minyak wangi..
the latest... deodorant... mmg maken wangi... maken kemas..
aku pun maken sayang kan dia...
syukur sgt.. sbb sekarang .. rasa dia ada untuk aku... 
walaupun sekarang dia ada kt KLuang.. tp slalu cuba ada saat aku perlukan..

dan aku berdoa..
mudah2an.. ALLAH s.w.t kuatkan jodoh kami.. Satukan kami...
dan pelihara perhubungan ini...


''memang dia bukan yg pertama..
tapi Biarlah dia menjadi yang terakhir..
yang akan membimbing aku dan zuriat yg bakal ada...
dengan sebaik nya~'' amin...




Inilah lelaki itu... hencik Crab sayer...
Dia mmg tak hensem... tp maniss org nyer..
cer tgk dia sOnyom,... ekekee~
jgn marah bng.. nanti kene jual...



With Love,

SuKer.....? נαηgαη ℓυρє ƒσℓℓσω n кℓιк 'ℓιкє' ƪ(˘⌣˘)┐