Aku(♥)Bukan Cinderela

Foto saya
seorang anak gadis kepada Mak Jah dan Pak Sarip , yang kini berubah menjadi seorang wanita dan isteri kepada lelaki yang dicintai nya En Ard... Insya'Allah.. jika rezeki Allah s.w.t beri... bakal menjadi ibu kepada sepasukan ahli pemain guli kampung.. hehe.~

Blogger (♥) Tegar

22 November 2012

ceritagadis : '' Vokal Bukan sekadar .....HoBi'' hehe jyeah!!

...Assalamualaikum ....
Untuk Post ke-4 ... 
aku nak bercerita tentang satu hobi aku ni..iaitu... 'Nyanyi'...
walaupun tak memiliki suara semerdu Siti Nurhaliza, atau selantang Stacy..~
aku still meneruskan minat sejak kecik aku ni..
hehe... tu pun dengan sokongan team dari ReBana Biru Production....
dorang la yg memula sekali invite aku tuk try audition nyanyi..
dengan berbekal kan minat karaoke..~ 
aku datang slumber je..~ hahaha.. lawakk sungguh la..
 tapi alhamdulillah... now aku da bole nyanyi... better dari dulu..
tak la bagus sgt.. tp kire okey la.. ada skill sikit..
banyak lagi nak kene belajau..
maceh tuk abg ajep, adek, abg abong... abg mie (even da tak join rebana)..~
kak dik, kak ayu.. kak linda.. sbb menerima aku dalam keluarga RBp.. pada awal nyer..
n tuk saat ni.. da 2 show aku join ngan RBP..
satu kat AIDA rich Cafe, malacca... dan satu lagi kat wedding even Muar..
mmg best sgt.. pektis ngan dorang.. smpai demam2 aku dibuatnyer..
n paling best.. ada geng baru.. Pika, Abg Ijan..Abg Aswad(slalu tumpang kete dia) , Amir(the joe Jambul yg baik hati) , Syawal n gepren(Nanda) :)~ dan tak lupe.. abg ben.~ hehe..~ tak tau name ape..

hehe.. sesii terharu plak dah..!!~ anyway..!! 
Tak lupe juga kat Pakcik adam dan abg andy .. dorang ni plak under Adam Music Studio...
mmg giler la pengalaman dengan pakcik adam n abg andy..
first job... nyanyi kat wedding event MITC melaka... 
dengan pektis tak sampai 2 jam..~
esok teros perform.. mmg lawak.. sbb tu pengalaman pertama aku...
second.. acoustic show kat Pirate park Malacca... tu pun sama... pektis dalam 3 jam..
esok tros perform.~

baru2 ni... ada datang pektis lagu Asli/60-an... tp disebabkan aku tak yakin..
aku terpaksa tarik diri... saat akhir.~ haha..~
Maaf Pakcik Adam.. i wil committee more with your show after dis.~
kene berani la nampak nyer..~

yolah lidah keras.. nak nyanyi lagu Asli/60-an... mmg la kelemahan aku..
tp nama pun nyanyi... kene versatile.. kene berani bawak ape je lagu...
mmg banyak nak kene belajar.. :) 
insya'ALLAH.. bole.. hehehee 

okey la geng.. panjang sudah ni..
oke la... sebelum aku tamat kan entry kali nie..

sila la layan lagu PElangi senJa version Akustik dibawa khas oleh RBP BAnd~ 
abg2 yg best2 sgt.. dan aku yg tak baper best.. menyumbangkan suara dalam clip ni..
hehe..~ sila layan yer...   
 

with LOve,
♥♥ Nur Reen ♥♥ 

SuKer.....? נαηgαη ℓυρє ƒσℓℓσω n кℓιк 'ℓιкє' ƪ(˘⌣˘)┐

ceritagadis : ''Aku Pencinta Kucing''

...Assalamualaikum ....


 Kepada semua pencinta kucen.. welcome to the club..~
haha... jgn la pelik.... mmg aku sengaja buat banyak2 post dalam sejam ni..
untuk edit blog aku.. so sambil2 tuh.. aku nak kongsi la pada semua tentang satu kecintaan aku ni..~

aku ni mmg la pencinta kucing..~ memang sejak darik azali.. 
cuma sekarang aku terpaksa stop bela kucing buat sementara..
sbb aku ada astma yg sgt worst.. menyebabkan aku tak berdaya nak bela ciptaan TUHAN paling comel itu buat sementara...

ala.. cat ni!!
bukan la sampai bebiler.. just untuk sementara cuma..~
one fine day.. aku berniat untuk bela 2 ekor sekali gus..
insya'ALLAH.. lepas aku kawen...
haha.. tanyer kat hencik habang.. dia kasik!! 
hehe.. ape je yg aku nak dia tak kasik?
he the most understanding man i ever seen in my life..~ tu lepas abg2 n abah aku lerh.

hehe.. sambung citer pasal cat ni..
aku penah bela lebih dari 13 ekor kucing...
masa tuh ... umor aku lebey kurang 14 tahun... hahh.. mmg exciting sgt!
ada tidur celah ketiak.. celah kaki pun ada.. yg tido atas perot ngan kat tepi muka pon ade.. xtreme manje kucen2 aku ni..
same je mcm tuan dia kan..

hehe... okee.. stop sampai sini dulu bap kucen..
akan aku sambung di hari yang laen lak yer..~

tadaaaakucacacaaaa~~ Meowwwww~





 p/s - pada sesaper yg belum like page ni~ Page untuk sukarelawan haiwan terbiar.. mcm kucing/anjing.. sila laaa like!!~ korang akan dpt tgk.. rescuer yg sgt2 berjiwa besar!!
menyelamatkan kucing2~ dan bg rawatan tuk haiwan kesayangan kite ni~

................SILA Like au!!~ pastu Donate la.. kalau berkemampuan..~ beli calendar baru RM2~  ti duit tuh akan masuk lam tabung rawatan haiwan2 ni..~ 
Facebook :  
Kucing Terbiar & Anjing Jalanan 

  -----(click cini) Kucing Terbiar dan Anjing Jalanan









 im cat lover,



SuKer.....? נαηgαη ℓυρє ƒσℓℓσω n кℓιк 'ℓιкє' ƪ(˘⌣˘)┐

21 November 2012

ceritagadis : ''Berdoalah untuk saudara kita di GAZA''

 ...Assalamualaikum ....

 Dalam kite bersuka ria... melakukan aktiviti harian kite..
dalam kite selesa dengan segala keperluan yang ada.. 

dalam kite menikmati juadah dan hidangan yang menyelerakan..


Ramai saudara kita yang menderita di bumi Gaza...~ 

dibedil dengan peluru... bom.... oleh tentera Yahudi laknatullah...

anak2 kecil dibunuh.. ditembak.. tanpa belas...

Bumi Palestin seperti taman mainan buat Yahudi laknatullah..


hari demi hari.... maken ramai yang terkorban.. Syahid..~

bantuan kemanusiaan dari seluruh pelusuk tak henti2 dihantar..

tapi terpaksa melalui pelbagai sekatan.. 


Ya ALLAH s.w.t~ hanya kepada Mu aku memohon pertolongan..

bantulah saudara kami di Bumi GAZA... lindungilah mereka..

daripada kekejaman Yahudi Laknatullah..'' amin Ya rabbal alamin..


menitik air mata mengenangkan nasib saudara kita di sana..

bayang kan lah.. jika kite berada di bumi Gaza...

ape lah nasib mereka..?

Hanya ALLAH s.w.t MAHA Berkuasa..~ 


Mari la kite berdoa untuk mereka di sana...

Doa Umat islam adalah senjata yang akan menjatuhkan Yahudi Laknatullah...

ALLAH MAHA BESAR!!~







SAVE GAZA..,
♥♥ Nur Reen ♥♥
SuKer.....? נαηgαη ℓυρє ƒσℓℓσω n кℓιк 'ℓιкє' ƪ(˘⌣˘)┐

12 November 2012

Diari Hati : Kegemukan meluluhkan jiwa raga

... Assalamualaikum ....

''nampak gempal sgt...'' , 
''bertambah gemuk..'', 
''..awk kt ne? nampak lam pict tu sume slim2 je'' ....
 ''diet la sikit...'' 

.....................dan memacam lagi...

sakit telinge dengar mcm2 komen dari orang keliling...
dan saket mate tgk diri sendiri.. 
nak pam se-tin dua Alpha Lipid.. xmampu..
nak kayuh cycle sejam dua kt gym... masa tak ada..
badan ni lak.. asyik tak sehat jer.. asyik demam je...

nak kater makan banyak.... rasanyer... now.. dah kurang makan..
lagi tambah ngan tak cukop tido...
tp berat susah tol nak turun...

pakai ape pon sume tak kene...rase down giler..
baca artikel pasal diet... pasal pola makan yg betol~
nak buat.. tp tak start gak..

just makan.. mmg dah tak mcm dulu.. selera aku dah mati.
sume sbb kate2 org sekeliling.. yg menyakitkan telinga...
ditambah ngan alergik aku yg sangat teruk pada seafood... kambing..

now nga cuba elak kan pengambilan western ngan makanan2 yg banyak minyak..~
aku yakin.. one bright day.. korang yg asyik duk mengater aku.. n wat aku rase down..
akan pandang aku 4 kali.. dan cermin muke korang tu sendiri...
sebelum nak gelak kan org len...

maceyh sbb wat aku down..
this make me strong enough..~
 


 yg akan wat ko nyesal,

SuKer.....? נαηgαη ℓυρє ƒσℓℓσω n кℓιк 'ℓιкє' ƪ(˘⌣˘)┐