Aku(♥)Bukan Cinderela

Foto saya
seorang anak gadis kepada Mak Jah dan Pak Sarip , yang kini berubah menjadi seorang wanita dan isteri kepada lelaki yang dicintai nya En Ard... Insya'Allah.. jika rezeki Allah s.w.t beri... bakal menjadi ibu kepada sepasukan ahli pemain guli kampung.. hehe.~

Blogger (♥) Tegar

21 Disember 2011

Ini soal Hati ( Sumbody Knocking )

Salam malam hari blog ku sayang... 




da lame tak menulis dalam nie..
aku nga dalam kesedihan nie.....hurm... aku xtau nak citer kt sape kot..
now rase nak menangis je.. mcm2 dalam kepala aku sekarang nie..


tapi tuk entry kali nie, aku nak tulis ttg sumbody
...

actually sejak akhir2 ni. everyday aku on9 chat tuk sumone ni..
aku xtau nape la aku suke sgt nak chat ngan dia..
aku suka cara dia masa pertama kiteorng mula chat..
dia bek sgt dengan aku...
listen to me all night long.
pastu tak penah bosan dengan bebelan aku..


one day aku stalk page dia.. hurm..
quit handsome la dia.. bila tgk sejuk je aty..
'dia mesti baik'... tu la aty aku ckp...
hahaha (sangat la gatal kamu wahai cik aren)

satu jer la... aku namakan dia en.N... oke tak?
hahahahaa
oke la tuh... dia en sayamm saya oke... my newest bff maybe one day can be my bf. ahAKzz (gedixx sangat kau aren)


u know wut.. dis guy memiliki hampir 85% sikap abg aku yg no dua..
1.muke agak ganaz.. dalam aty ada taman.
2.baik walau mcm garang.
3. caring.
4. suke membebel, tp benda yg betul.
5. hensem. (ahakzz)

um........
kiteorg byk pendpt.. tp byk jugak beza pndpt..
tu la yang best nyer bile bercakap ngan dia.. 


tp sejak akhir2 nie.. aku mcm terberperasaan la kt dia..
dusH!! dush!! kat pale sendiri...
urm... tu la mak aku da ckp...
'laki ngan pompuan nie susah nak jadi kawan baik'
tapi en.N cakap... aku sahabat dia jer...
uhh sentap mak...~~

aku akan ingat sume benda yng dia ckap... ttg kepentingan keluarga dalam hidup dia.
''tiada istilah gf yg ada sahabat ini adlah yg paling bermakna...x kira laki or pompuan''
 hurm, itu apa yg dia bgtau. and tentang Tangga kepentingan, bg en.N ada 6 tangga dalam kehidupan dia.

kite mula dari~~


6.Kekasih          - Seorg Wanita yg menyayangi diri dia.
                             sumeone yang da masuk dalam hidupnya.
                             memerlukan masa tuk mendptkn kepercayaan.
                             tiada istilah 'queen control'. we're just coupling.      
      
5.kawan              seseorg yg tak berapa rpt la , skdr ilangkan bosan jer. 
                           Spent joy sesame. sbgai contoh, kawan Fb.
                           Kawan Kolej,jiran tetangga, hah gitula.
                              (kekasih akan nek kat tangga ni)

4.Sahabat         Seseorg yg d percayai lebih dari kawan.
                                  berkongsi masalah,suka duka.
                                     (Kekasih akan nek kat tangga ni)


3.Saudara Mara     Insan paling rapat dgn diri, seawal lahir
                                     kedunia, Perlu hormat dan ingat pd mereka.

                                     xbole biar  saudara dalam kesusahan.
                                    (syg kan kekasih seperti saudara sendiri)

2.Adik beradik      Adik Beradik sedarah sedaging ngan kite,
                                     Sentiasa bersama dan ikatan  tu  kuat.

                                        (perlu jaga kekasih seperti adik beradik)


1.Ibu Bapa         Insan yang akan menentukan samaada 'Kekasih'
                                     yg bersama dia td, adalah insan yg tepat.
                                     Restu ibubapa diutamakan.


hurm... tgk betapa mendalamnyer pemahaman cinta pada en.N ni.
sgt complicated kan? 
Pada aku la(pas analisa tanga2 tuh) , kekasih akan menjadi org paling rapat .. dari kawan, dia jadi sahabat, dan menjaga kekasih dgn baik dan bersama susah senang sama mcm saudara dan adik beradik.
akhir skali, kekasih tadi perlu menjadi pilihan hati mak ayah dia, bru la dia akan bersama wanita bertuah tu. 
umm.. bagus kan.. anak yang setia pd mak ayah dia.
betul jugak, kalau fmily tak restu, cinta mcm maner pun, tak kemana jugak.
tp aku tak sure, adekah setiap manusia lam dunia nie .. mengikuti putaran /tangga tu secara sempurna baru kawen .. hummm ntah la..





um... mcm aku ckp tadi.
aku mule berperasaan perasan kat En.N nie.. tp tak sure ape perasaan tuh.
perasaan tuh wat aku asyik teringat dia. slalu terpk sal dia.
and the most loser thing adalah asyiks sebot name dia.
sampai chat ngan org len tp type nama dia. aiyakkk~~~


hahaahahaha gelak la selagi kau bole gelak.
um... mungkin aku suka dia kot.
tp now dia tak macam dulu da.. maybe dia sibuk kot ngan assignment.
aku tak memaksa... aku pun bukan sesaper lam idop dia kan.
xder hak nak paksa2 org nie.. sedangkan kekasih tangga ke-6 xbole nak control.
ni kan aku??  huhhh kelaut la kau aren..

Papepon aku suker ngan perasaan nie..
tu la aren, cpt sgt suker kt org... sebab tu aku cakap bg perasaan ni berlalu mcm tu jer.
aku pasti akan oke jugak nanti.. dia pon ramai kawan pompuan(ikot apa dia ckp la)
to many choices. aku yang ke seratos dari 4532 org. (statistik karot)
umm... aku akan biarkan insan yang aku sayang bahagia. 


mcm dulu... sumer ex or sumbody yang aku penah minat..
aku jaga baik2.. aku sayang ..
tp cinta n kasih syg aku xpenah pon berbalas..
in the end, dorang jugak yg cari aku... hummmm 
tu kot ... aku ni mcm org masuk AF, ader second penilaian lak..
hampehh..!! 


tp .. Cinta n Kasih sayang ni tak boleh dipaksa or didesak.. biarkan jer..
cuma satu la.. if tak suker. jgn bagi harapan langsung.
ckp je terus terang, em aku pun nyesal gak. baper minggu lepas.
aku baru jer pas kecewakan aty seseorg, tp nk kater ape..
aku anggap dia tak lebih dari sorng kawn.. 
hopefully dia memahami.


oke ar.. tgn n jari2 aku da muler kejang.. masa tuk tido..
Love U En.N, love u as my friend.
but i will if u let me to love more,,
huhuu (*pengsan)

satu jer nak ckp.. kite nak mintak maaf pada awak. sebab slalu susahkan awak.
sian dia kene tido lewt2, layan chat ngan kiter. layan skype. dan sumtimes
awk kene layan super saver lak ngan kiter.


btw, kite suke wat sumer tu ngan awak... bukn xder kawan len, tp kiter selesa
ngan awak .. thats all. Terime kaseh tau. awak mmg sahabat yang baikk...


n nak mintak maaf, wat awak stress..
satu je kiter mintak. jgn la ckp.. mcm ape yg awak ckp masa kiter kol awak last tu.
kiter xbole la dengar. dulu ex kiter ckp benda yg sama, kite tetiber je rase merendah diri.
em. tu je..
gudluck for your study,assigment. 


also in life, semoga awak bahagia k.

oke la guys...


sebelum aku terlupa..


now aku totally penanam anggur yang brjaya ..
so, doakan untuk aku yer.
biar cept dpt keje..



Oke love u, da~~~~



SuKer.....? נαηgαη ℓυρє ƒσℓℓσω n кℓιк 'ℓιкє' ƪ(˘⌣˘)┐