Aku(♥)Bukan Cinderela

Foto saya
seorang anak gadis kepada Mak Jah dan Pak Sarip , yang kini berubah menjadi seorang wanita dan isteri kepada lelaki yang dicintai nya En Ard... Insya'Allah.. jika rezeki Allah s.w.t beri... bakal menjadi ibu kepada sepasukan ahli pemain guli kampung.. hehe.~

Blogger (♥) Tegar

04 September 2011

♥ Raya da. Kerja Pulak la..♥

 Assalamualaikum... Salam Petang tuk sumer  (2 : 45 pm)

lokasi : Balok Putra,Kuantan
mood : Sedang₂ elok jer.


hai sumer, Alhamdulillah.. hari nie da masuk Hari ke-6 kita menyamBut Syawal.
Now aku da lik ke kuantan... esok nak start keje balik..
alangkah best nyer kalau dapat coti lagik ek.. hukhuk..

alhamdulillah.. aku da jumper along,alisha,kak eda...
suker nyer... lepas hampir setahun along tak bercakap ngan aku..
akhirnya... dia da maafkan aku..
bahagia nyer rasa hati.. tu la berkat aidilfitri yang mulia nie..


xdapat aku nak bayangkan ... mcm mana.. setahun berlalu..
tanpa kaseh sorang abg pd aku... nak₂.. aku mmg la rapat ngan along..
dan bukan tu jer..
ada dua lagik berita gembira... duakak ipar... ngandung..
kak intan insya'ALLAH akn melahirkan bayi nya pada November nie..
dan Kak eda... insya'ALLAH bulan 3 tahun depan..
maken bertambah besarlah keluarga aku nanti.. suker sgt,

skarang pun adelia alisha(anak along) da cerdik..
da umo 2 tahun lebey..
maseh teringat lagik... dulu masa alisha 3 bulan...
aku la byk spent time ngan dia...
masa mama ngan papa dia tak antar alisha ke taska..
aku la yang menjaga dia..
now dia da besar... bahagia sgt rasa...


doa aku.. Moga alisha membesar dgn sihat...
dan semoga ALLAH S.W.T memelihara keluarga aku ni..
dari sebarang perkara buruk...


Hurm... mcm yg aku da inform sebelom ni..
Tahun nie aku beraya kat melaka.. ngan mak..
mang la buhsan.. coz terperuk jer kt uma..
kawan pun aku tak jumper...
ciss.. da mcm org zaman batu ..
insya'ALLAh.. bila kete aku da kuar (buble K)
tahun depan.. aku akan bawak mak pg jalan uma sedara mara ngan kawan2 mak..


yerla.. aku tak ley nak harap ngat kat abgaku..
coz dorang.. masing₂ da ader family,
lau balek beraya pon .. maseng2 da keletihan..
cian gak kat mak.. mak mang sorang yang kuat smgt...
dia sedey dalam aty.. tp luar.. dia tunjuk dia happy..
aku faham..


takpe mak.. doakan aren ..
Insya'ALLAH... Buble K akan bawak mak jalan2 nanti.


hukhuk... Now mood aku .. Mood bekerja..
coz sok da masok opishh..
kerja2.. aku pun ponin nie... tunggu result dari HR KNM melaka..
lau dia panggil interview kat melaka.. aku pg..
lau dapat jawatan pape yang ada kat situ..
aku syukur sgt...
sekurang2 nyer... dpt la aku teman kan mak..
cian mak.. dia sowang2 jer.. 


kawan2.. doakan aku ek..
doakan yang terbaik wat aku..
insya'ALLAH.. rezeki ada...
nak kene usaha lebey sikit jerkk..


okey la, aku nak tolong ibu kat dapo..
makteh nak datang..
laksa penang tuk tetamu okee..


oke da...
layan sikit video n gambar ni..




nie la Mak kandung aku..
Khatijah binti HJ. Md Dom,
seorg ibu tunggal yang sgtg tabah..
aku sgt sayang kan mak..

mak........ aren doakan mak diberi kesihatan yang baik oleh-NYA...
dan aren harap sgt.. 
dpt bg mak kebahagian yng sepatutnya
mak kecapi... love u mom..












nie gambar masa kat seoul Garden,melaka.

makan tyme.. yang tu kak ipar aku ngan abang ngah aku...

kak intan n abg emy..
kak ipar nga ngadung tuh...
nak masuk 7 bulan..
tp dek kerana org nyer kecik..
tak la nampak ngat perot nyer kan..



nie pulak... baby alisha saya...... da besar kan.... kiut tak cam makcu alang dia..
hak hak.. nak gak makcu.. seb bek la.. tang amek gambar.. dak tenit nie..
tak ngamukk.... lau tak... mesti aku sedey nak lik kuantan semalam..
 inila papa alisha... mama alisha tak pat itot , tyme anta aku ke terminal smlm.... 
coz badan tak sehat... besela... pembawakan budak..
nie la along aku... thankzz along... memapkan adinda mu ini..
happy rasa dunia beta... sayang alaong ngat..!!

n last but not least...



dikesempatan nie, aku nak mohon sekali lagi..
ampun dan maaf dari korang sumer..
kawan2.. sumer silap salah selama nie..
harap dimaafkan...

selamat Hari raya kawan2...
love Ya 4 eva..
muahhhxxcc..






salam lebaran.



SuKer.....? נαηgαη ℓυρє ƒσℓℓσω n кℓιк 'ℓιкє' ƪ(˘⌣˘)┐