Aku(♥)Bukan Cinderela

Foto saya
seorang anak gadis kepada Mak Jah dan Pak Sarip , yang kini berubah menjadi seorang wanita dan isteri kepada lelaki yang dicintai nya En Ard... Insya'Allah.. jika rezeki Allah s.w.t beri... bakal menjadi ibu kepada sepasukan ahli pemain guli kampung.. hehe.~

Blogger (♥) Tegar

02 September 2011

❤MySuper Pillow ❤

Selamat Malam sumer...


 
 


Da berapa malam.. Hawty aku nie semacam jer feeling..
xtau la Kot Dek keranee hormon ke.. beselah pompuan nie.. 
atau mmg kerana hati..


mood hari raya pown :: masehh terasa...
yg pasti.. raya kali nie.. aku byk spent masa ngan Super Pillow..
hahaa ... my BFF.
dia jerkk xnak jadik Boyfee aku... lau tak lame da aku rembat,
hurm.. 


biarla aku citer sikit sal aku ngan super pillow nie.. actually, he's my ex-boy since two of us was 18..
dia kater aku yg nk break msa dia PLKN... 
then masa dia form 6, dia da ada  GF.. so xdpt la nak ber-bek..
now, dia baru jerk putus ngan dak yg dia kawan msa form 6 tuh..
3 bulan lepas.. mmg dia ada carik aku..
aku akui mmg salah aku, coz xlayan dia.. byk kali jugak dia call, n mesej.
tp aku xlayan sgt...
sebabnyer.. aku da ada Mr.Hardworking tyme tuh.. 
but now, we separate already.. tak sefahaman..
n the moment aku nak berbek ngan Super Pillow aku tuh..
dia lak da ada kwn pompuan len.. thats gurl he call ayu..
so disappointed! [broke inside]..
n Super Pillow ada kater... dia sgt trauma tuk pk pasal cinta.. 
tkut kecewa.. dn dia takut aku tinggalkan dia cam dulu...
huhh!! banyak kali super pillow state, we're BFF..
hurmmm tiap kali tuh .. sebenarnyer.. aku terluka gila..
u noe Y? coz.. bila bersama dia.. aku dpt rasa.. dia la guy yg sgt faham aku..
n we two can spent all nite long talking with each other... share anything..
he always listen to me.. then when i cry...
he try to comfort me. so appreciable.. 
y ek! i wouldn't get what i really desired? 
Hanya Tuhan yang tau kan..


abah ade kata pd aku..
'jodoh tiap kiter nie, tuhan da tentukan... tp kite patut usaha tuk cari jodoh yg tuhan da tentukn tuh.. kalau kiter asyik jauhkan diri .. dan menolak tiap ape yg tuhan da bg.. tak kan jumpe jugak jodoh yg tuhan da tentukan tuh kan...''


::moral ::
kalau kiter pcya yg dia diciptakan tuk kita... kita kene usaha tuk mendapatkan nya.. tu la cara terbaik tuk mendapatkan jodoh kita tuh... Tuhan da tentukan... kita kene usaha sikit la..

so, ape pendpt korang??
1.perlu ke aku paksa dia tuk terima aku? 
2.perlu ke aku terusan beri keyakinan pada dia.. beri kami peluang ke-2 tuk mencuba?
3. perlu ke aku biarkn  dia dan ayu, walau tau antara dorang pun belum ada ikatan ape2 lagi.
4. perlu ke aku buang sumer perasaan dan kekalkan status BFF ni wlau hti nie cinta dia?
5. perlu ke aku menjauhkn diri dari dia?
6. perlu ke aku melupakan semua rasa dan mencari org lain? 
7. perlu ke aku pendam jer perasaan nie dan biarkan tuhan jer tentukan? xperlu nak usaha2?


hurm.. so many quest but have no answer for one...


betul ker kater org.. dlm hidup..
slalunya ape yg kiter betul2 nak.. xkn kiter peroleh..
aku tau.. super pillow da cuba wat mcm2.
biar aku selesa.. biar aku tak sunyi..
apa yg dia nak hanya.. iktan BFF nie dikekalkan dan beserah pd takdir..
berkenaan jodoh nie.. coz dia da malas nak pK..
tp kalau terusan mcm nie... hbungan aku ngan dia tak pasti..
kalau satu ari nanti aku btl2 mnanti dia...
sdgkan dia da ada insan len.. then aku xtau..
kan ke parahh atyy..
for sure dia akan bg alasan..
'slama nie pon kiter xada ikatan pape..' betul tak?


hurm... perkara paling menakutkan...
mintak jauh..


Hanya TUHAN yang tau ape yang direncanakan..
aku hanya mampu berdoa..
semoga segala yang tuhan da tentukan tuk aku nanti...
terbaik wat aku.. dan mudah-mudahan... tak ada saper akan terluka..
terutama hati kecil ku ini..



           
don leave me... coz im not will.. just stay,although we both noe.. this just end like dis... better than lose u.. thank you for stayed..








 hati dicuri super Pillow,


SuKer.....? נαηgαη ℓυρє ƒσℓℓσω n кℓιк 'ℓιкє' ƪ(˘⌣˘)┐