Aku(♥)Bukan Cinderela

Foto saya
seorang anak gadis kepada Mak Jah dan Pak Sarip , yang kini berubah menjadi seorang wanita dan isteri kepada lelaki yang dicintai nya En Ard... Insya'Allah.. jika rezeki Allah s.w.t beri... bakal menjadi ibu kepada sepasukan ahli pemain guli kampung.. hehe.~

Blogger (♥) Tegar

04 September 2011

♥ Raya da. Kerja Pulak la..♥

 Assalamualaikum... Salam Petang tuk sumer  (2 : 45 pm)

lokasi : Balok Putra,Kuantan
mood : Sedang₂ elok jer.


hai sumer, Alhamdulillah.. hari nie da masuk Hari ke-6 kita menyamBut Syawal.
Now aku da lik ke kuantan... esok nak start keje balik..
alangkah best nyer kalau dapat coti lagik ek.. hukhuk..

alhamdulillah.. aku da jumper along,alisha,kak eda...
suker nyer... lepas hampir setahun along tak bercakap ngan aku..
akhirnya... dia da maafkan aku..
bahagia nyer rasa hati.. tu la berkat aidilfitri yang mulia nie..


xdapat aku nak bayangkan ... mcm mana.. setahun berlalu..
tanpa kaseh sorang abg pd aku... nak₂.. aku mmg la rapat ngan along..
dan bukan tu jer..
ada dua lagik berita gembira... duakak ipar... ngandung..
kak intan insya'ALLAH akn melahirkan bayi nya pada November nie..
dan Kak eda... insya'ALLAH bulan 3 tahun depan..
maken bertambah besarlah keluarga aku nanti.. suker sgt,

skarang pun adelia alisha(anak along) da cerdik..
da umo 2 tahun lebey..
maseh teringat lagik... dulu masa alisha 3 bulan...
aku la byk spent time ngan dia...
masa mama ngan papa dia tak antar alisha ke taska..
aku la yang menjaga dia..
now dia da besar... bahagia sgt rasa...


doa aku.. Moga alisha membesar dgn sihat...
dan semoga ALLAH S.W.T memelihara keluarga aku ni..
dari sebarang perkara buruk...


Hurm... mcm yg aku da inform sebelom ni..
Tahun nie aku beraya kat melaka.. ngan mak..
mang la buhsan.. coz terperuk jer kt uma..
kawan pun aku tak jumper...
ciss.. da mcm org zaman batu ..
insya'ALLAh.. bila kete aku da kuar (buble K)
tahun depan.. aku akan bawak mak pg jalan uma sedara mara ngan kawan2 mak..


yerla.. aku tak ley nak harap ngat kat abgaku..
coz dorang.. masing₂ da ader family,
lau balek beraya pon .. maseng2 da keletihan..
cian gak kat mak.. mak mang sorang yang kuat smgt...
dia sedey dalam aty.. tp luar.. dia tunjuk dia happy..
aku faham..


takpe mak.. doakan aren ..
Insya'ALLAH... Buble K akan bawak mak jalan2 nanti.


hukhuk... Now mood aku .. Mood bekerja..
coz sok da masok opishh..
kerja2.. aku pun ponin nie... tunggu result dari HR KNM melaka..
lau dia panggil interview kat melaka.. aku pg..
lau dapat jawatan pape yang ada kat situ..
aku syukur sgt...
sekurang2 nyer... dpt la aku teman kan mak..
cian mak.. dia sowang2 jer.. 


kawan2.. doakan aku ek..
doakan yang terbaik wat aku..
insya'ALLAH.. rezeki ada...
nak kene usaha lebey sikit jerkk..


okey la, aku nak tolong ibu kat dapo..
makteh nak datang..
laksa penang tuk tetamu okee..


oke da...
layan sikit video n gambar ni..




nie la Mak kandung aku..
Khatijah binti HJ. Md Dom,
seorg ibu tunggal yang sgtg tabah..
aku sgt sayang kan mak..

mak........ aren doakan mak diberi kesihatan yang baik oleh-NYA...
dan aren harap sgt.. 
dpt bg mak kebahagian yng sepatutnya
mak kecapi... love u mom..












nie gambar masa kat seoul Garden,melaka.

makan tyme.. yang tu kak ipar aku ngan abang ngah aku...

kak intan n abg emy..
kak ipar nga ngadung tuh...
nak masuk 7 bulan..
tp dek kerana org nyer kecik..
tak la nampak ngat perot nyer kan..



nie pulak... baby alisha saya...... da besar kan.... kiut tak cam makcu alang dia..
hak hak.. nak gak makcu.. seb bek la.. tang amek gambar.. dak tenit nie..
tak ngamukk.... lau tak... mesti aku sedey nak lik kuantan semalam..
 inila papa alisha... mama alisha tak pat itot , tyme anta aku ke terminal smlm.... 
coz badan tak sehat... besela... pembawakan budak..
nie la along aku... thankzz along... memapkan adinda mu ini..
happy rasa dunia beta... sayang alaong ngat..!!

n last but not least...



dikesempatan nie, aku nak mohon sekali lagi..
ampun dan maaf dari korang sumer..
kawan2.. sumer silap salah selama nie..
harap dimaafkan...

selamat Hari raya kawan2...
love Ya 4 eva..
muahhhxxcc..






salam lebaran.



SuKer.....? נαηgαη ℓυρє ƒσℓℓσω n кℓιк 'ℓιкє' ƪ(˘⌣˘)┐

02 September 2011

❤MySuper Pillow ❤

Selamat Malam sumer...


 
 


Da berapa malam.. Hawty aku nie semacam jer feeling..
xtau la Kot Dek keranee hormon ke.. beselah pompuan nie.. 
atau mmg kerana hati..


mood hari raya pown :: masehh terasa...
yg pasti.. raya kali nie.. aku byk spent masa ngan Super Pillow..
hahaa ... my BFF.
dia jerkk xnak jadik Boyfee aku... lau tak lame da aku rembat,
hurm.. 


biarla aku citer sikit sal aku ngan super pillow nie.. actually, he's my ex-boy since two of us was 18..
dia kater aku yg nk break msa dia PLKN... 
then masa dia form 6, dia da ada  GF.. so xdpt la nak ber-bek..
now, dia baru jerk putus ngan dak yg dia kawan msa form 6 tuh..
3 bulan lepas.. mmg dia ada carik aku..
aku akui mmg salah aku, coz xlayan dia.. byk kali jugak dia call, n mesej.
tp aku xlayan sgt...
sebabnyer.. aku da ada Mr.Hardworking tyme tuh.. 
but now, we separate already.. tak sefahaman..
n the moment aku nak berbek ngan Super Pillow aku tuh..
dia lak da ada kwn pompuan len.. thats gurl he call ayu..
so disappointed! [broke inside]..
n Super Pillow ada kater... dia sgt trauma tuk pk pasal cinta.. 
tkut kecewa.. dn dia takut aku tinggalkan dia cam dulu...
huhh!! banyak kali super pillow state, we're BFF..
hurmmm tiap kali tuh .. sebenarnyer.. aku terluka gila..
u noe Y? coz.. bila bersama dia.. aku dpt rasa.. dia la guy yg sgt faham aku..
n we two can spent all nite long talking with each other... share anything..
he always listen to me.. then when i cry...
he try to comfort me. so appreciable.. 
y ek! i wouldn't get what i really desired? 
Hanya Tuhan yang tau kan..


abah ade kata pd aku..
'jodoh tiap kiter nie, tuhan da tentukan... tp kite patut usaha tuk cari jodoh yg tuhan da tentukn tuh.. kalau kiter asyik jauhkan diri .. dan menolak tiap ape yg tuhan da bg.. tak kan jumpe jugak jodoh yg tuhan da tentukan tuh kan...''


::moral ::
kalau kiter pcya yg dia diciptakan tuk kita... kita kene usaha tuk mendapatkan nya.. tu la cara terbaik tuk mendapatkan jodoh kita tuh... Tuhan da tentukan... kita kene usaha sikit la..

so, ape pendpt korang??
1.perlu ke aku paksa dia tuk terima aku? 
2.perlu ke aku terusan beri keyakinan pada dia.. beri kami peluang ke-2 tuk mencuba?
3. perlu ke aku biarkn  dia dan ayu, walau tau antara dorang pun belum ada ikatan ape2 lagi.
4. perlu ke aku buang sumer perasaan dan kekalkan status BFF ni wlau hti nie cinta dia?
5. perlu ke aku menjauhkn diri dari dia?
6. perlu ke aku melupakan semua rasa dan mencari org lain? 
7. perlu ke aku pendam jer perasaan nie dan biarkan tuhan jer tentukan? xperlu nak usaha2?


hurm.. so many quest but have no answer for one...


betul ker kater org.. dlm hidup..
slalunya ape yg kiter betul2 nak.. xkn kiter peroleh..
aku tau.. super pillow da cuba wat mcm2.
biar aku selesa.. biar aku tak sunyi..
apa yg dia nak hanya.. iktan BFF nie dikekalkan dan beserah pd takdir..
berkenaan jodoh nie.. coz dia da malas nak pK..
tp kalau terusan mcm nie... hbungan aku ngan dia tak pasti..
kalau satu ari nanti aku btl2 mnanti dia...
sdgkan dia da ada insan len.. then aku xtau..
kan ke parahh atyy..
for sure dia akan bg alasan..
'slama nie pon kiter xada ikatan pape..' betul tak?


hurm... perkara paling menakutkan...
mintak jauh..


Hanya TUHAN yang tau ape yang direncanakan..
aku hanya mampu berdoa..
semoga segala yang tuhan da tentukan tuk aku nanti...
terbaik wat aku.. dan mudah-mudahan... tak ada saper akan terluka..
terutama hati kecil ku ini..



           
don leave me... coz im not will.. just stay,although we both noe.. this just end like dis... better than lose u.. thank you for stayed..








 hati dicuri super Pillow,


SuKer.....? נαηgαη ℓυρє ƒσℓℓσω n кℓιк 'ℓιкє' ƪ(˘⌣˘)┐

01 September 2011

Eid Mubarak yg serba Sederhana

Salam Aidilfitri buat sumer..


 


Alhamdulillah... sebulan sudah kita berpuasa...
dan dapat pulak kita sambut syawal kali ni.. 
dengan penuh keberkatan,
pada yg dpt beraya meriah tuh, UNtunggla..
pada yg beraya simple2 mcm aku nie, BERsyukurlah,,,
sebab masih ada lagi insan yg beraya dgn serba daif.. tapi masih mampu tersenyum gembira..

syukur sgt,
Aidilfitri kali ni.. aku masih memiliki keluarga dan insya'Allah..
tahun depan.. ada 2 lagi insan baru dalam family nie..
kak ipar aku dua2 pon ngandung...
sukerr ngat aku ni hah..

=)

Tahun lepas da beraya serba mewah ngan Abah.
ke Penangg...
nie tadi adik aku call.. dorang da kat kuantan..
nak ke Air Terjun Lata.. [mane ntah] ..
lau dpt join best tu.. huhuu 

xper la... xlama lagik..
insya'ALLAH aku akan transfer keje Kat melaka..
so aku kene la belajar hidup serba sederhana,
macam dulu2.. dan jauh dari abah..
soB soB... 
agakss sedey..
tp dalam aty, xsaboo nak dok melaka..
beshh nyer...
dapat la aku dekat ngan best fwent aku sumer...

muaaaahhhhahhhhh..
sukerrrr..

n Now... Im still single...
rasa lebey better ..
dn tenang...
now nak saving dan belai my BUBle K..
akan kuar pas raya nie.. xsabakkkk..

excited terlebey lak dak nie..
hehee...
pape pon Guy.. gall...
'Selamat Hari Raya'
Maaf Zahir Batin'
ampunn kan sumer silap salah cik aren yerkk..
andai ada terkasak bahasa .. terwat kowang kecikk aty ker...

salam syawal...



eMosi tak berbelah bagi oley,


SuKer.....? נαηgαη ℓυρє ƒσℓℓσω n кℓιк 'ℓιкє' ƪ(˘⌣˘)┐