Aku(♥)Bukan Cinderela

Foto saya
seorang anak gadis kepada Mak Jah dan Pak Sarip , yang kini berubah menjadi seorang wanita dan isteri kepada lelaki yang dicintai nya En Ard... Insya'Allah.. jika rezeki Allah s.w.t beri... bakal menjadi ibu kepada sepasukan ahli pemain guli kampung.. hehe.~

Blogger (♥) Tegar

23 Januari 2011

Baby U so One in a Million..~~ (+.+)


Tahap kejiwangan mang 0.2%... 
lagi 99.8% lebih pada kekecewaan dan trauma dengan cinta..
aku bukan la nak stat yang aku nie da putus.. mang Pon belom..
cume now aku rase macam nak putus kan kepala si dia..
tu jee..

erm... 
actually, CInta nie mang susah nak dijelaskan ... betol tak?
biler jatuh cinta sumer nampak indah jer..
segala nya macam sempurna dan buat appy jer... 
tapi tu sumer pada awal2 jer kott..
tunggu setaun dua... tak macam tuuttt lak rase kan..

aku nie da nak 4 tahun da dengan si dia.
mang aku sayang yang amat kat dia..
sampai kengkadang rase macam tak ley tanpa dia..
even mak,abah,ibu,abg2 .. kawan2..
sumer tak setuju aku terus dengan si dia.. tapi aku tak peduli..
bagi aku.. si dia sempurna..

si dia baek dan sayang kan aku..
cume..............
agak panas baran... dan tak ley kawal marah..
walau macam tuh... si dia xpenah nek tangan kat badan aku.. 

dan si dia terima aku seadanya..
si dia tak pernah merungut dengan kekurangan aku..


mungkin si dia orang susah, dan xbelajar tinggi macam org laen..
tapi aku sayang..


susah kan nak faham .... 'CiNta' nie??
Mesti ader yang Pk aku ni bodo..
sebab sanggup bagi orang sakit kan aty aku..
demi cinta..
entah la..


aku pon tak tau nak kater...
si dia  dapat buat aku rase disygi..
sometimes.. 
si dia ader gak terkasar dengan aku.. 
kater2 agakk pedas..
tu yang wat aku sedey sangat..

yang lebey2.. aku hanya berdoa moga tuhan bagi aku peluang...
untuk bersama si dia.. jalani hidup dengan si dia..
walau pon dia banyak kekurangan... aku tetap pilih dia..
kecuali dia yang tak pilih aku.. so aku akan bawak la hati aku ne..
 soB2 sOb.. sdeY la plak jiwe aku nie..

rase sesangat la kosong dan kontang...


 p/s - jalani la ape yang telah ditentukan dengan usaha dan kecekalan agar segala takdir itu adalah yang terbaik dan mudah2an jalan yang menanti di depan menjanjikan kebahagiaan buat kite  






SuKer.....? נαηgαη ℓυρє ƒσℓℓσω n кℓιк 'ℓιкє' ƪ(˘⌣˘)┐

18 Januari 2011

MOVIEe terbaekk ( untuk si cintan macam haKuu)


he's just not that into you. 
An interconnected group of young adults navigates their relationships.
From the shallow end of the dating pool through the deep,
Murky waters of married life.

cuber kowang teliti maksud kat atas.....
actually tu taJuk movee yang aKu baru pas tengok kat  channel HBO..
mang citer nieh terbaik………… best giler2..
citer tentang relationship..

-pasangan yang berkahwin,  dan curang.
-pasangan yang da idop bersama selama 7 tahun dan maseh tak kawen2.
-seorang pompuan yang mencari cinta sejati.

Citer nie mang sweet dan bagi kiter kesedaran,
Hargai la aper yang kiter ada..
Sometime, kiter langsung tak sedar .. sebenarnya ape yang terbaik buat kiter…
Dah ader depan mata kiter.. kiter je yang tak penah sedar dan tak Nampak..
Lagi nak mencarik kesempurnaan yang sebenarnya bukan milik kiter..
Ada pulak yang cuber menipu diri sendiri, lastly tersedar.. memang tu yang
Kiter perlukan dalam hidup kiter dan yang membuat hidup sempurna..


okey Guys... Hope kowang tengOkk la.. seriuss.. citer nie beshh...
http://hddb.net/ecs_covers/hes-just-not-that-into-you-blu-ray-632095-large.jpg














SuKer.....? נαηgαη ℓυρє ƒσℓℓσω n кℓιк 'ℓιкє' ƪ(˘⌣˘)┐

15 Januari 2011

Rakan2... aKu kontrak ngan KNM 2 Bulan... dan satu lagii...... AKu.........................

p/s - gamba lam post ni terpaksa dibuang @ diolah.. kerana... hamba sudah menukar imej.. :)~
jgn maraa aa 

Salam sumer..
FUHH!!
actually aKu xtaw nak start dari mane..
lama dah tak aku Update blog tersinta aku nie...

KIsaH aKu dan KNM..




let me start with KNM Gebeng...
erm.. 3 weeks aku dgn KNM as NDT Clerk..
atau nama panjang nyer,
'NON-Destructives Testing Clerk'..
keje nyer agak simple.. taPi aku maseh lagi dalam proses blajar..
replacement untuk ndt clerk yang nga cuti bersalin..
Okey what, aKu banyak gak dapat pengalaman...

1. REpORT yang nak kene key in..
2. Apply Material/equipment requisition ngan GOOds receive Note.
3. Interaction/communication ngan branch laen. dan dgn org2 yg lame2..
4. melayan kerenah aBg2 NDt yang ramah tamah..

Best nyer keje sini... staff NDt baek2... dan sorang akak QC..
Kak Linda.. Pon baek dengan aku,
kengkadang aku rase cam nak tergelak jer. mane tak nyer..
Aku kat opizz da macam budak innocent jer, heheheee..
cover ayu ke?? tak la.. aku dengar nasihat aBah ..
jangan suker nak 'huha huha'...
sebab tu la aku jadik senyap sunyi...
malu pun ye Kot...


erm. teringat first day aKu kat sini.. mang agakss lawak la...
da la aku tak selesa langsung dengan aper yang aku pakai..
then, dua hari pertama aku tak pegi makan.. cakap da kenyang..
padahal aku malu yang teramat beno nyer..

kah kah kah..

hari ke-3, baru la aku berjinak2 dengan kantin..
beli makan kat dalam opiz jer... segan siot..
and till now aku still segan ag..
bila kak linda ader baru aku makan kat kantin.. huhuuu.

erm tu jer kot stakat nie...
aku suker keje sini.. tapi aper nak kater..
tak ada kekosongan kat sini..
takper la.. dapat 2 bulan pengalaman nie pon da cukup beharga bagi aku.

okk ceowwwwwwww!!

peace No war!


SuKer.....? נαηgαη ℓυρє ƒσℓℓσω n кℓιк 'ℓιкє' ƪ(˘⌣˘)┐