Aku(♥)Bukan Cinderela

Foto saya
seorang anak gadis kepada Mak Jah dan Pak Sarip , yang kini berubah menjadi seorang wanita dan isteri kepada lelaki yang dicintai nya En Ard... Insya'Allah.. jika rezeki Allah s.w.t beri... bakal menjadi ibu kepada sepasukan ahli pemain guli kampung.. hehe.~

Blogger (♥) Tegar

21 Disember 2011

Ini soal Hati ( Sumbody Knocking )

Salam malam hari blog ku sayang... 




da lame tak menulis dalam nie..
aku nga dalam kesedihan nie.....hurm... aku xtau nak citer kt sape kot..
now rase nak menangis je.. mcm2 dalam kepala aku sekarang nie..


tapi tuk entry kali nie, aku nak tulis ttg sumbody
...

actually sejak akhir2 ni. everyday aku on9 chat tuk sumone ni..
aku xtau nape la aku suke sgt nak chat ngan dia..
aku suka cara dia masa pertama kiteorng mula chat..
dia bek sgt dengan aku...
listen to me all night long.
pastu tak penah bosan dengan bebelan aku..


one day aku stalk page dia.. hurm..
quit handsome la dia.. bila tgk sejuk je aty..
'dia mesti baik'... tu la aty aku ckp...
hahaha (sangat la gatal kamu wahai cik aren)

satu jer la... aku namakan dia en.N... oke tak?
hahahahaa
oke la tuh... dia en sayamm saya oke... my newest bff maybe one day can be my bf. ahAKzz (gedixx sangat kau aren)


u know wut.. dis guy memiliki hampir 85% sikap abg aku yg no dua..
1.muke agak ganaz.. dalam aty ada taman.
2.baik walau mcm garang.
3. caring.
4. suke membebel, tp benda yg betul.
5. hensem. (ahakzz)

um........
kiteorg byk pendpt.. tp byk jugak beza pndpt..
tu la yang best nyer bile bercakap ngan dia.. 


tp sejak akhir2 nie.. aku mcm terberperasaan la kt dia..
dusH!! dush!! kat pale sendiri...
urm... tu la mak aku da ckp...
'laki ngan pompuan nie susah nak jadi kawan baik'
tapi en.N cakap... aku sahabat dia jer...
uhh sentap mak...~~

aku akan ingat sume benda yng dia ckap... ttg kepentingan keluarga dalam hidup dia.
''tiada istilah gf yg ada sahabat ini adlah yg paling bermakna...x kira laki or pompuan''
 hurm, itu apa yg dia bgtau. and tentang Tangga kepentingan, bg en.N ada 6 tangga dalam kehidupan dia.

kite mula dari~~


6.Kekasih          - Seorg Wanita yg menyayangi diri dia.
                             sumeone yang da masuk dalam hidupnya.
                             memerlukan masa tuk mendptkn kepercayaan.
                             tiada istilah 'queen control'. we're just coupling.      
      
5.kawan              seseorg yg tak berapa rpt la , skdr ilangkan bosan jer. 
                           Spent joy sesame. sbgai contoh, kawan Fb.
                           Kawan Kolej,jiran tetangga, hah gitula.
                              (kekasih akan nek kat tangga ni)

4.Sahabat         Seseorg yg d percayai lebih dari kawan.
                                  berkongsi masalah,suka duka.
                                     (Kekasih akan nek kat tangga ni)


3.Saudara Mara     Insan paling rapat dgn diri, seawal lahir
                                     kedunia, Perlu hormat dan ingat pd mereka.

                                     xbole biar  saudara dalam kesusahan.
                                    (syg kan kekasih seperti saudara sendiri)

2.Adik beradik      Adik Beradik sedarah sedaging ngan kite,
                                     Sentiasa bersama dan ikatan  tu  kuat.

                                        (perlu jaga kekasih seperti adik beradik)


1.Ibu Bapa         Insan yang akan menentukan samaada 'Kekasih'
                                     yg bersama dia td, adalah insan yg tepat.
                                     Restu ibubapa diutamakan.


hurm... tgk betapa mendalamnyer pemahaman cinta pada en.N ni.
sgt complicated kan? 
Pada aku la(pas analisa tanga2 tuh) , kekasih akan menjadi org paling rapat .. dari kawan, dia jadi sahabat, dan menjaga kekasih dgn baik dan bersama susah senang sama mcm saudara dan adik beradik.
akhir skali, kekasih tadi perlu menjadi pilihan hati mak ayah dia, bru la dia akan bersama wanita bertuah tu. 
umm.. bagus kan.. anak yang setia pd mak ayah dia.
betul jugak, kalau fmily tak restu, cinta mcm maner pun, tak kemana jugak.
tp aku tak sure, adekah setiap manusia lam dunia nie .. mengikuti putaran /tangga tu secara sempurna baru kawen .. hummm ntah la..





um... mcm aku ckp tadi.
aku mule berperasaan perasan kat En.N nie.. tp tak sure ape perasaan tuh.
perasaan tuh wat aku asyik teringat dia. slalu terpk sal dia.
and the most loser thing adalah asyiks sebot name dia.
sampai chat ngan org len tp type nama dia. aiyakkk~~~


hahaahahaha gelak la selagi kau bole gelak.
um... mungkin aku suka dia kot.
tp now dia tak macam dulu da.. maybe dia sibuk kot ngan assignment.
aku tak memaksa... aku pun bukan sesaper lam idop dia kan.
xder hak nak paksa2 org nie.. sedangkan kekasih tangga ke-6 xbole nak control.
ni kan aku??  huhhh kelaut la kau aren..

Papepon aku suker ngan perasaan nie..
tu la aren, cpt sgt suker kt org... sebab tu aku cakap bg perasaan ni berlalu mcm tu jer.
aku pasti akan oke jugak nanti.. dia pon ramai kawan pompuan(ikot apa dia ckp la)
to many choices. aku yang ke seratos dari 4532 org. (statistik karot)
umm... aku akan biarkan insan yang aku sayang bahagia. 


mcm dulu... sumer ex or sumbody yang aku penah minat..
aku jaga baik2.. aku sayang ..
tp cinta n kasih syg aku xpenah pon berbalas..
in the end, dorang jugak yg cari aku... hummmm 
tu kot ... aku ni mcm org masuk AF, ader second penilaian lak..
hampehh..!! 


tp .. Cinta n Kasih sayang ni tak boleh dipaksa or didesak.. biarkan jer..
cuma satu la.. if tak suker. jgn bagi harapan langsung.
ckp je terus terang, em aku pun nyesal gak. baper minggu lepas.
aku baru jer pas kecewakan aty seseorg, tp nk kater ape..
aku anggap dia tak lebih dari sorng kawn.. 
hopefully dia memahami.


oke ar.. tgn n jari2 aku da muler kejang.. masa tuk tido..
Love U En.N, love u as my friend.
but i will if u let me to love more,,
huhuu (*pengsan)

satu jer nak ckp.. kite nak mintak maaf pada awak. sebab slalu susahkan awak.
sian dia kene tido lewt2, layan chat ngan kiter. layan skype. dan sumtimes
awk kene layan super saver lak ngan kiter.


btw, kite suke wat sumer tu ngan awak... bukn xder kawan len, tp kiter selesa
ngan awak .. thats all. Terime kaseh tau. awak mmg sahabat yang baikk...


n nak mintak maaf, wat awak stress..
satu je kiter mintak. jgn la ckp.. mcm ape yg awak ckp masa kiter kol awak last tu.
kiter xbole la dengar. dulu ex kiter ckp benda yg sama, kite tetiber je rase merendah diri.
em. tu je..
gudluck for your study,assigment. 


also in life, semoga awak bahagia k.

oke la guys...


sebelum aku terlupa..


now aku totally penanam anggur yang brjaya ..
so, doakan untuk aku yer.
biar cept dpt keje..



Oke love u, da~~~~



SuKer.....? נαηgαη ℓυρє ƒσℓℓσω n кℓιк 'ℓιкє' ƪ(˘⌣˘)┐

04 September 2011

♥ Raya da. Kerja Pulak la..♥

 Assalamualaikum... Salam Petang tuk sumer  (2 : 45 pm)

lokasi : Balok Putra,Kuantan
mood : Sedang₂ elok jer.


hai sumer, Alhamdulillah.. hari nie da masuk Hari ke-6 kita menyamBut Syawal.
Now aku da lik ke kuantan... esok nak start keje balik..
alangkah best nyer kalau dapat coti lagik ek.. hukhuk..

alhamdulillah.. aku da jumper along,alisha,kak eda...
suker nyer... lepas hampir setahun along tak bercakap ngan aku..
akhirnya... dia da maafkan aku..
bahagia nyer rasa hati.. tu la berkat aidilfitri yang mulia nie..


xdapat aku nak bayangkan ... mcm mana.. setahun berlalu..
tanpa kaseh sorang abg pd aku... nak₂.. aku mmg la rapat ngan along..
dan bukan tu jer..
ada dua lagik berita gembira... duakak ipar... ngandung..
kak intan insya'ALLAH akn melahirkan bayi nya pada November nie..
dan Kak eda... insya'ALLAH bulan 3 tahun depan..
maken bertambah besarlah keluarga aku nanti.. suker sgt,

skarang pun adelia alisha(anak along) da cerdik..
da umo 2 tahun lebey..
maseh teringat lagik... dulu masa alisha 3 bulan...
aku la byk spent time ngan dia...
masa mama ngan papa dia tak antar alisha ke taska..
aku la yang menjaga dia..
now dia da besar... bahagia sgt rasa...


doa aku.. Moga alisha membesar dgn sihat...
dan semoga ALLAH S.W.T memelihara keluarga aku ni..
dari sebarang perkara buruk...


Hurm... mcm yg aku da inform sebelom ni..
Tahun nie aku beraya kat melaka.. ngan mak..
mang la buhsan.. coz terperuk jer kt uma..
kawan pun aku tak jumper...
ciss.. da mcm org zaman batu ..
insya'ALLAh.. bila kete aku da kuar (buble K)
tahun depan.. aku akan bawak mak pg jalan uma sedara mara ngan kawan2 mak..


yerla.. aku tak ley nak harap ngat kat abgaku..
coz dorang.. masing₂ da ader family,
lau balek beraya pon .. maseng2 da keletihan..
cian gak kat mak.. mak mang sorang yang kuat smgt...
dia sedey dalam aty.. tp luar.. dia tunjuk dia happy..
aku faham..


takpe mak.. doakan aren ..
Insya'ALLAH... Buble K akan bawak mak jalan2 nanti.


hukhuk... Now mood aku .. Mood bekerja..
coz sok da masok opishh..
kerja2.. aku pun ponin nie... tunggu result dari HR KNM melaka..
lau dia panggil interview kat melaka.. aku pg..
lau dapat jawatan pape yang ada kat situ..
aku syukur sgt...
sekurang2 nyer... dpt la aku teman kan mak..
cian mak.. dia sowang2 jer.. 


kawan2.. doakan aku ek..
doakan yang terbaik wat aku..
insya'ALLAH.. rezeki ada...
nak kene usaha lebey sikit jerkk..


okey la, aku nak tolong ibu kat dapo..
makteh nak datang..
laksa penang tuk tetamu okee..


oke da...
layan sikit video n gambar ni..




nie la Mak kandung aku..
Khatijah binti HJ. Md Dom,
seorg ibu tunggal yang sgtg tabah..
aku sgt sayang kan mak..

mak........ aren doakan mak diberi kesihatan yang baik oleh-NYA...
dan aren harap sgt.. 
dpt bg mak kebahagian yng sepatutnya
mak kecapi... love u mom..












nie gambar masa kat seoul Garden,melaka.

makan tyme.. yang tu kak ipar aku ngan abang ngah aku...

kak intan n abg emy..
kak ipar nga ngadung tuh...
nak masuk 7 bulan..
tp dek kerana org nyer kecik..
tak la nampak ngat perot nyer kan..



nie pulak... baby alisha saya...... da besar kan.... kiut tak cam makcu alang dia..
hak hak.. nak gak makcu.. seb bek la.. tang amek gambar.. dak tenit nie..
tak ngamukk.... lau tak... mesti aku sedey nak lik kuantan semalam..
 inila papa alisha... mama alisha tak pat itot , tyme anta aku ke terminal smlm.... 
coz badan tak sehat... besela... pembawakan budak..
nie la along aku... thankzz along... memapkan adinda mu ini..
happy rasa dunia beta... sayang alaong ngat..!!

n last but not least...



dikesempatan nie, aku nak mohon sekali lagi..
ampun dan maaf dari korang sumer..
kawan2.. sumer silap salah selama nie..
harap dimaafkan...

selamat Hari raya kawan2...
love Ya 4 eva..
muahhhxxcc..






salam lebaran.



SuKer.....? נαηgαη ℓυρє ƒσℓℓσω n кℓιк 'ℓιкє' ƪ(˘⌣˘)┐

02 September 2011

❤MySuper Pillow ❤

Selamat Malam sumer...


 
 


Da berapa malam.. Hawty aku nie semacam jer feeling..
xtau la Kot Dek keranee hormon ke.. beselah pompuan nie.. 
atau mmg kerana hati..


mood hari raya pown :: masehh terasa...
yg pasti.. raya kali nie.. aku byk spent masa ngan Super Pillow..
hahaa ... my BFF.
dia jerkk xnak jadik Boyfee aku... lau tak lame da aku rembat,
hurm.. 


biarla aku citer sikit sal aku ngan super pillow nie.. actually, he's my ex-boy since two of us was 18..
dia kater aku yg nk break msa dia PLKN... 
then masa dia form 6, dia da ada  GF.. so xdpt la nak ber-bek..
now, dia baru jerk putus ngan dak yg dia kawan msa form 6 tuh..
3 bulan lepas.. mmg dia ada carik aku..
aku akui mmg salah aku, coz xlayan dia.. byk kali jugak dia call, n mesej.
tp aku xlayan sgt...
sebabnyer.. aku da ada Mr.Hardworking tyme tuh.. 
but now, we separate already.. tak sefahaman..
n the moment aku nak berbek ngan Super Pillow aku tuh..
dia lak da ada kwn pompuan len.. thats gurl he call ayu..
so disappointed! [broke inside]..
n Super Pillow ada kater... dia sgt trauma tuk pk pasal cinta.. 
tkut kecewa.. dn dia takut aku tinggalkan dia cam dulu...
huhh!! banyak kali super pillow state, we're BFF..
hurmmm tiap kali tuh .. sebenarnyer.. aku terluka gila..
u noe Y? coz.. bila bersama dia.. aku dpt rasa.. dia la guy yg sgt faham aku..
n we two can spent all nite long talking with each other... share anything..
he always listen to me.. then when i cry...
he try to comfort me. so appreciable.. 
y ek! i wouldn't get what i really desired? 
Hanya Tuhan yang tau kan..


abah ade kata pd aku..
'jodoh tiap kiter nie, tuhan da tentukan... tp kite patut usaha tuk cari jodoh yg tuhan da tentukn tuh.. kalau kiter asyik jauhkan diri .. dan menolak tiap ape yg tuhan da bg.. tak kan jumpe jugak jodoh yg tuhan da tentukan tuh kan...''


::moral ::
kalau kiter pcya yg dia diciptakan tuk kita... kita kene usaha tuk mendapatkan nya.. tu la cara terbaik tuk mendapatkan jodoh kita tuh... Tuhan da tentukan... kita kene usaha sikit la..

so, ape pendpt korang??
1.perlu ke aku paksa dia tuk terima aku? 
2.perlu ke aku terusan beri keyakinan pada dia.. beri kami peluang ke-2 tuk mencuba?
3. perlu ke aku biarkn  dia dan ayu, walau tau antara dorang pun belum ada ikatan ape2 lagi.
4. perlu ke aku buang sumer perasaan dan kekalkan status BFF ni wlau hti nie cinta dia?
5. perlu ke aku menjauhkn diri dari dia?
6. perlu ke aku melupakan semua rasa dan mencari org lain? 
7. perlu ke aku pendam jer perasaan nie dan biarkan tuhan jer tentukan? xperlu nak usaha2?


hurm.. so many quest but have no answer for one...


betul ker kater org.. dlm hidup..
slalunya ape yg kiter betul2 nak.. xkn kiter peroleh..
aku tau.. super pillow da cuba wat mcm2.
biar aku selesa.. biar aku tak sunyi..
apa yg dia nak hanya.. iktan BFF nie dikekalkan dan beserah pd takdir..
berkenaan jodoh nie.. coz dia da malas nak pK..
tp kalau terusan mcm nie... hbungan aku ngan dia tak pasti..
kalau satu ari nanti aku btl2 mnanti dia...
sdgkan dia da ada insan len.. then aku xtau..
kan ke parahh atyy..
for sure dia akan bg alasan..
'slama nie pon kiter xada ikatan pape..' betul tak?


hurm... perkara paling menakutkan...
mintak jauh..


Hanya TUHAN yang tau ape yang direncanakan..
aku hanya mampu berdoa..
semoga segala yang tuhan da tentukan tuk aku nanti...
terbaik wat aku.. dan mudah-mudahan... tak ada saper akan terluka..
terutama hati kecil ku ini..



           
don leave me... coz im not will.. just stay,although we both noe.. this just end like dis... better than lose u.. thank you for stayed..








 hati dicuri super Pillow,


SuKer.....? נαηgαη ℓυρє ƒσℓℓσω n кℓιк 'ℓιкє' ƪ(˘⌣˘)┐

01 September 2011

Eid Mubarak yg serba Sederhana

Salam Aidilfitri buat sumer..


 


Alhamdulillah... sebulan sudah kita berpuasa...
dan dapat pulak kita sambut syawal kali ni.. 
dengan penuh keberkatan,
pada yg dpt beraya meriah tuh, UNtunggla..
pada yg beraya simple2 mcm aku nie, BERsyukurlah,,,
sebab masih ada lagi insan yg beraya dgn serba daif.. tapi masih mampu tersenyum gembira..

syukur sgt,
Aidilfitri kali ni.. aku masih memiliki keluarga dan insya'Allah..
tahun depan.. ada 2 lagi insan baru dalam family nie..
kak ipar aku dua2 pon ngandung...
sukerr ngat aku ni hah..

=)

Tahun lepas da beraya serba mewah ngan Abah.
ke Penangg...
nie tadi adik aku call.. dorang da kat kuantan..
nak ke Air Terjun Lata.. [mane ntah] ..
lau dpt join best tu.. huhuu 

xper la... xlama lagik..
insya'ALLAH aku akan transfer keje Kat melaka..
so aku kene la belajar hidup serba sederhana,
macam dulu2.. dan jauh dari abah..
soB soB... 
agakss sedey..
tp dalam aty, xsaboo nak dok melaka..
beshh nyer...
dapat la aku dekat ngan best fwent aku sumer...

muaaaahhhhahhhhh..
sukerrrr..

n Now... Im still single...
rasa lebey better ..
dn tenang...
now nak saving dan belai my BUBle K..
akan kuar pas raya nie.. xsabakkkk..

excited terlebey lak dak nie..
hehee...
pape pon Guy.. gall...
'Selamat Hari Raya'
Maaf Zahir Batin'
ampunn kan sumer silap salah cik aren yerkk..
andai ada terkasak bahasa .. terwat kowang kecikk aty ker...

salam syawal...



eMosi tak berbelah bagi oley,


SuKer.....? נαηgαη ℓυρє ƒσℓℓσω n кℓιк 'ℓιкє' ƪ(˘⌣˘)┐

14 Ogos 2011

Laman Sesawang Yang Bersawang...

Salam tghari gul & Guys...
 

hoi hoi..~~
rindu gilak nak berBlogging...
mcm2 yang da berlaku.. dan aku nak share..
tapi sumer nyer tersimpan dalam hati jeww...

gul guys...
da 3-4 bulan aku tak post entry kan....
i'll post soon okee...

my baby blog..
cowie gilakk..
tk membelai kaMoe seperti dulu..

okey... just nak bgtau lokasi..
now aku kat melaka.. cam bese la.. otel D'ocean...
tak balik pon flet.. (uma mak)
coz lik jap jer..
ti mak mesti terkenit aty ngan aku..
takpew...Raye nie..
aku lik seminggu.. hahHH
lepas dendam .. lame nau tak lik melaka...

another newws... I got new Boyfee..
huhuu.... baru lagik.
and dalam proses nak kenal ...
he's mine MR Hardworking...

takper la.. kerje kerje gilakk kerja..
aku Pon ti nak kerje kerja gilak kerja..

oke la... stop sini dulu...
aku nak gerak da nie...
abah da mengaummm da tuh..
bubye sumer...

 


 si peLupa tegar,

SuKer.....? נαηgαη ℓυρє ƒσℓℓσω n кℓιк 'ℓιкє' ƪ(˘⌣˘)┐

11 Mei 2011

Putus cinta bukan pengakhir hidup kan...




''abg perlu cari hidup abg dulu.. bila hidup nie da stabil abg akan cari aren''..
tu la kata2 dia yang wat aku rasa sakit sangat.. betul la cakap orang...
''Bercinta lama2 nie tak elok, ilang manis dia...''

urm tapi apa nak kata... takdir bukan kat tangan kita..
nie suma kerja Tuhan... DIA yang Maha tau, apa yang terbaik untuk kita..
apa Yang paling penting.. hati kene kuat terima ketentuan tuhan..
aku pon hadapi yang sama,
takperla.. cinta sesama manusia jer, mana nak kekal.
bila sesuatu da jadik.. tak ada saper yang mampu dipersalahkan.. 
tapi aku takkan lupa segala janji dia..
''abg janji kan jaga by baik2''
''abg selalu sayang kan by''
tapi semua tu hanya sekadar kater2 jer..
untuk apa sekalipon alasan...
ni semua takdir.. aku redha.

NOW... 
aku kene tabah. 
gigih menjalani hidup dan hari2 depan.
aku kene kuat... be strong Aren ...

dan aku berdoa, Moga Tuhan temukan aku dengan insan yang terbaik,
yang mampu membawa aku ke jalan yang baik.
yang mampu menyejukkan hati dan buat aku bahagia..
insya'ALLAH...

so gurl kat luar sana,
if satu hari nanti boyfriend korang berubah...
dan tak macam masa hangat bercinta... be ready gurl...
hati kene kuat dan berani terima kenyataan.
kadang2 kebenaran memang menyakitkan, tapi itu la yang terbaik.
kita jer yang susah sgt nak terima kenyataan...


 


nota kaki kiri : jangan takut terima cinta.. hanya kerana kegagalan masa lalu..




SuKer.....? נαηgαη ℓυρє ƒσℓℓσω n кℓιк 'ℓιкє' ƪ(˘⌣˘)┐

02 Mei 2011

GenGBlogger... jom Vote Tuk Cik Aren...

ini la masanya tuk aku mendapatkan sokongan kowang sume... geng2 blogger kan... kate geng.. hahaa...
Actually aku masuk Contest Mata paling kebabom....
nak view boley pi kat post previous... dan nie hah gambo yang dipilih oleh cik..farzana Farzanto




so dont forget to Vote ciK aren... nie 1st time masuk contest menarik... next time nak wat contest tuk korang lah...
okey...click link kat bawah tuk ke fb cik aren
sayang kowang sume..


cLicK sini------------------->>     SAYA NAK VOTE





SuKer.....? נαηgαη ℓυρє ƒσℓℓσω n кℓιк 'ℓιкє' ƪ(˘⌣˘)┐

29 April 2011

Contest Mata Paling KeBabom Cik Aren nak masuk laaaaaaa...

 Hype sume... ari ni secara tak berapa sengaja.. aku tertengok kat FB... 
adik OGy (si amerr), dia like kat satu page nie... 
pastu ternamPak lak 'Contest Mata Paling keBabom!
memang gempak gilakk seyh...  (view video tuk review sikit)






hah.. cane terGoda tak nak Join??
aku tengOkk mata dowang lawo2 belaka...
saper yang rasa mata u oll,cumil2 cerpatt masok la ini kontesss...
 hah baner contest tU ada kat sebelah click jer k... credit to cik Farzana farzanto

so aku decide tuk Join sekaki payung... haha~ sajer nak memeriahkan majlis.....
moh la kowang ... kiter meriahkan majliss...
takper kot tak menang... janji kiter join... best woe... this is my first time LOl..

so ni la dia ciK aren kiter... wat testing mata jap.. hahaa....



aku nak 3 orang masuk contest nie :-

1. Amoi Muncheet
2. Caca
3.Irine Nadia 

muley tak.. hehee..

key meyh view sikit gambo yang aku nak pertandingkan... Layan~~~







hah... Poyo gilak.... aku macam nak pengsan tengok pict nie...okey la babe.... jangan luper vote aku... da... sayang sumer..




SuKer.....? נαηgαη ℓυρє ƒσℓℓσω n кℓιк 'ℓιкє' ƪ(˘⌣˘)┐

13 Mac 2011

Sarapan Pagi bersama Adik2 Kuw..~~ weee

Assalamualaikum semua~~


hah now da nak pukul 4 petang, aku just nak shared moment best pagi tadi..
bersarap dengan adik2 aku..
haha...


GURl Breakfast Party okies..


isha,iya,iqa n aKu la sebagai chef tak berdaftar..
alahai beselah..
lauk orang Bujang ..


{MENU}
1.Roti Potong
2. kacang panggang yang complete dimasak.
3. roti telur
4. wedges ori panas2

dan minuman nya... Jus oren lorh

simple jerkk tapi bapak kenyang...
and yang besh nyer... 
makan reramai la..
ibu n abah bz..
ada event kat resort..
aku malas nak partime+badan tak sehat..
so aku decide nak dok uma jela..
tolong ngemas,cuci baju lagik baguss..


kan.. kan..?


haha.. layan~~





 moh~ jempot makan..


hahaa~~ best Moment eVa..








SuKer.....? נαηgαη ℓυρє ƒσℓℓσω n кℓιк 'ℓιкє' ƪ(˘⌣˘)┐

01 Mac 2011

MUsiKFM ke Balok SeavIew Resort

salam malam Hari Gurlzz2.. Boyzz2..
Now aku ader kat melaka... balik kejap..
abah nak amek jarum insulin kat panel klinik dia...
so aku Pon join sekaki payung pas beberape ari..
sangat la penat..
bantu resort coz of SANtai BerSama MUzikFM nyer eVent..
actually aku tak banyak sangat peluang nak bersantai..
coz kene keje kat dpo kan..
adeq2 aku IRa n Ika Join explorace...

agak layan gak la appy dak2 tuh...
aku Pon xdapat nak bergambo dengan artis2 yang datang..
HEeliza af... sangat 'peramah' sampai tak bertegur sapa..
kan kan kan, hahaaa no komen... org lawo kan..

just semalam dapat la snap pict dengan kak adzrin...
penyanyi lagu pujaan malaya a.k.a anak owner resort..
its much give me happiness and satisfaction... 
alhamdulillah....

now i just wanna share some photo...
after wanna sleep.. hahahaaa...
agak sleepy pas layan citer liar liar ngan iyaa kat lappy..





p/s- if nak layan dengar lagu/video  buley slow down or pause kan aren nyer page theme music kat layout kanan... sila scroll ke bawah... mesti jumper


nie lagu Pujaan malaya... aku xsempat nak merakam sumer artis menyanyi..
actually aku mang tunggu kak adzrin yang nyanyi hahahaa...
sodap lagu nie.. ramai gak nyanyi... kumpulan sejati ader 2 org, Daus AF, heeliza AF, dan DJ2 musiKFM pon sporting menyanyi... terbaik kan...






sumer xlepas bergambar dengan kak erin yang peramah,
dan tak sombong.. i loik..  :)

adeq , peminat beso kak erin..
suker giler dapat begambor... aku pn same.. ahahahahaa...


 semoga sukses 
dalam ape juga... amin~~

papai.. wanna sleep..










SuKer.....? נαηgαη ℓυρє ƒσℓℓσω n кℓιк 'ℓιкє' ƪ(˘⌣˘)┐

23 Februari 2011

kugiran Tg sepat... credit to facebook Ku..

 HORE... HOOREEE.. hooOOOoO HOOoOOOOo


actuallY...
KEJADIAN di atas... 2 minggu lepas nyer citer..
aku tak sempat nak Update.. bz la katekan... hahaa..
ape yang pasti... 
Moment yang aku da lame tak rase..
enjOy giler kentang ngan keluarga aku..

Ni kire idea adik lelaki aku , 'ijat..
dia yang cadangkan kat abah, melepak kat TG.sepat..
tanjung ke pantai.. yang pasti sepat.. hahahaa.

sesampai je... kiteorg carik Port nak lepak..
pasTu kuar balik...
pi carik makanan... 

yang aku ingat...
1. sata ------------------  30 cucuk
2. otak2------------------15 batang
3. aBc & Cendol.--------  2 cawan
4. kacang Kuda reBos---3 bungkus.
5. air soya---------------1 kotak
6. REvive ---------------1 botol.

tu yang aku engat la..
pastu pusing balik..
n bersantai Lorh... terbaikk dari ladang gandumm   :)  

Jom layan sejenak Kegilaan aku dan keluarga Kuu




snap time dalam kete..
sempat ag tuh... ira n iqa tak 
luper nak interframe kan diri
dowang..



haha...
ni la adeq aku ..
yang sangat la giler macam
aku gak...
giler kejap je xper..
jangan gile tol2 da..



i do love my family...
maybe u don't know how much i care,
how much i love dis relationship..
but its okey..
dis will always be on my pray..
i Love u Abah, Ibu, Ijat, Ira, Iqa n Isha..
always in my heart..


har2.. sedey la pulak... actually..
dis is my PArt 2 family... yang Part One ader Mak, Along, Abg emy, kak2 ipar n my Lovely alisha... namun caner pon.. aku tetap sayang all dis part..
love all of them damn muChhxx...



nie abah n isha tersayang...
memula... dowang nak wat aksi melompat la konon...
last2 nie jer dapat snap..
isha nak gak join aksi terbang cam aku,ijat,ira n iqa wat..
buley la derrrrrr..




if isha paham la..
mesti dia cakap..
'xajak adeq pun kan..'
nak amek shoot gedikzz 
bersama kakak2 tergedikss
ngehehee~~
okey tak?
ley ganti pelakon halimah
jongang arkk?

:)






teringat komen si amoi...
dia kater tengok aku hug ibu camnie..
rase cam dia lak nak jadi ibu aku..

ngehehe~
sumer dek kerana winduannn

dis is my lovely ibu...
sayang nyer snap satu jer gambar..
kiteorg ber2 pantang gak nampak
kamera..
mesti nak interframe..





berdialog bersame jin.. eyh silap... antara aku dan kamu


ira: kak ren, kiter nie gojess ker?
aku : oit mesti ar.. terGOjes babe..
ira: eyh ye ker... camnie kire okey da ekk?
aku : okey kan jer... pat2.. kamera da nak snap..

1...2... ossS'sommm 

ira : oit pehal lak OSS'somm??
aku: eyh salah ke?

1...2.... seYUUuuummmmmm ( ♪♫xperlu kata apa2..)


hahaa... kami tak gojess pon..... yang pasti we'd Happy family..
ever lasting lorh...

~moga tuhan memberkati dan memelihara kebahagiaan yang kiter kecapi..

ira & aku : AMIn~~








aku yang mencoret ini Cerite~~

SuKer.....? נαηgαη ℓυρє ƒσℓℓσω n кℓιк 'ℓιкє' ƪ(˘⌣˘)┐