Aku(♥)Bukan Cinderela

Foto saya
seorang anak gadis kepada Mak Jah dan Pak Sarip , yang kini berubah menjadi seorang wanita dan isteri kepada lelaki yang dicintai nya En Ard... Insya'Allah.. jika rezeki Allah s.w.t beri... bakal menjadi ibu kepada sepasukan ahli pemain guli kampung.. hehe.~

Blogger (♥) Tegar

08 Disember 2010

10 'BIG NO' Masa Sakan Berjiwang. (Bercinta) credit to cik AIN ROSMI

Ini post aku rembat dari blog si gadis ainannarosmi.blogspot.com....
Thank for dis info... aku juzz nak kongsi... mang post nie agak menarik... if nak view kat sini... silakan... if nak view kat Blog tuan tanah... just copy add kat atas... n google... compom jumpe... k layan............


JANGAN:
  1. Bagi password social networking korang kat  pasangan masing masing.
  2. Cerita pasal, 'Yang, tadi masa kuliah ada classmate I try ngorat I'.
     
  3. Plan pasal nak kahwin, berapa orang jemputan, honeymoon.
     
  4. Tiba tiba dah ada virtual baby, kalau korang gaduh kesian baby tu.
     
  5. Anggap pasangan korang tu suami/isteri.
     
  6. Nak jadi king/queen kontrol.
     
  7. Time dating, perempuan pergi order, lelaki tunggu kat meja.
     
  8. Habis semua rahsia nak cerita, tak misteri dah.
     
  9. Tiba tiba ada istilah 'duit kita bersama'.
     
  10. Sentuh sentuh, pegang pegang, rapat rapat dll.







SuKer.....? נαηgαη ℓυρє ƒσℓℓσω n кℓιк 'ℓιкє' ƪ(˘⌣˘)┐

SOaLan TeRJaH DaRi MeDiA..

ape gaknyer Perasaan jadi artis .. yang banyak majalah2 interview.... dan tanyer soalan2 peribadi ek??
erm... Jom layan... 
1- filem terbaik pernah anda tgk
semua filem lakonan JIM CAREY... dan jugak filem lakonan/arahan P.RAMLEE...

2- lagu paling diminati 
erm... ape ek??    lagu kesalah indah - NUMATA......  coz menyentuh hati...

3- buku yang terbaik pernah dibaca
kehkeh... yang nie mang lawak.....
aku ni minat plak membaca kan kan kan... baca majalah aku suker ar...

4- makanan yang paling anda minat
Chicken Chop ( Dek kerana terikot2 akan naPsu makan adek2 aku

5- adakah anda mempunyai teman istimewa?
Mestilah..... sebab i bukan lesboo .... okiess
.
6- apa pengalaman indah bersama teman istimewa anda itu?
Alah... Normal lah macam kau Jugak...... spent time bersama adalah perkara paling indah bagi aku..

7- apakah kelebihan anda?
Boleh Kentot .. walau pun Time tidoe... hebat kan...

8- adakah anda masih sayang kepada bekas kekasih anda?
Tidak sama sekali... walaupun segi empat sama ataU pun 'sama2 menjejak mimpi ...' hahaha... tidak sama sekali...

9- apakah perkara paling sweet pernah anda buat?
erm... masak bubur Untuk kawan2 yang kelaparan.... dan yang paling best... biler menu Tu... dowang yang request... sweet kan

10- apakah benda yang paling anda ingini?
Now.... Teringin sangat nak beli e72... tanak i-pon... tanak blackberry... nak E72 gak... ermm....

11- apakah cita - cita anda?
Nak jadi seorang usahawan.... paling Koman Pun aku nak jadi owner restaurant BUBUr... 

12- dimanakah tempat yang paling anda hendak pergi?
Nak pegi PARIS... Eiffel Tower.. aku janji aku akan datang memeLukmu...

13- adakah anda seorang metroseksual atau biseksual?
sorry,i'm straight :)

14- apakah yang paling anda sayangi?
kerana soalan ini.. bermula dengan apakah... jadi ia adalah.. laptop baru saya dan handphone c9o5 sayer yang hampir ke zaman kejatuhan nyer nie..

15- apakah harapan anda sekarang?
Tak ader ape harapan pun...

16- siapakah yang anda paling ingin temui?
entah ek..... kalau dapat jumpe jonny deep ataU jim carey... kire best da tuh..

17- apakah ciri  - ciri kekasih idaman anda?
Yang sayang kan aKu... dan bukan kaki Pukul punyer olang meyh...

18- perkara paling penting dlm idup anda
Keluarga, success dunia dan akhirat... Duit

19- perkara yang bakal dilakukan selepas ini
Nak maen game the sims 3....

20- kepada siapa yang anda bakal tag?
NaK tag kat sumer Blogger yang comel2, cute2... singgah kat Blog aku nieh!!...


da.....................

             
SuKer.....? נαηgαη ℓυρє ƒσℓℓσω n кℓιк 'ℓιкє' ƪ(˘⌣˘)┐

keSawangan BLOgg Sayee..

****assalamualaikum..****
 


Baru la paham erti ' have no time'.. untuk berbLogging.... kehkeh~~
rasenyer da beriBuu tahun aku takk hyper post blog...
lau bukak Pown takat... tengokxx2 jer...

aku daa tak bernapsuu serakah da nak berBlogging nie..
Rase malass tahap ke-5 da menghantui aku..
tapi kekadang terasa gak macam nak start balik..
cam dulu2...
gengBlogger Pon aku da tak jengukk da...
sejak2 ada kes malware merebak...
aku jadik malas nak ping Blog...

aduiit....
rindunya kat life masa keje ampang dulu...
life yang penoh ke-enjoyan tahap-2...
bersosial bersama teman se'toilet.,...
heheee~~ cik amoi...

 ♡ ~MIZZ AREN™~ ♡
SuKer.....? נαηgαη ℓυρє ƒσℓℓσω n кℓιк 'ℓιкє' ƪ(˘⌣˘)┐

dear miss S.a,

u know whut....
i hate u... bcoz u leave me...
u break-up my happiness...
u make me missing sumtin deep inside..

u make my tear fall all over ahead...
i realize sumtin that i never though to start...

u give me a little love..
now sumday bcame real shine...
that is Friendship...

something,
i never though to had...
all about our sweet memory...

AeU,FRSb...

that's always be in my heart....
Thankss u dear...

keep me inside u mind...
and bring it together in ur heart...



with full of joy,

miss N






~MIZZ AREN™~

SuKer.....? נαηgαη ℓυρє ƒσℓℓσω n кℓιк 'ℓιкє' ƪ(˘⌣˘)┐