Aku(♥)Bukan Cinderela

Foto saya
seorang anak gadis kepada Mak Jah dan Pak Sarip , yang kini berubah menjadi seorang wanita dan isteri kepada lelaki yang dicintai nya En Ard... Insya'Allah.. jika rezeki Allah s.w.t beri... bakal menjadi ibu kepada sepasukan ahli pemain guli kampung.. hehe.~

Blogger (♥) Tegar

12 Oktober 2010

Not My Day....

Salam Penuh Syahdu....

Tengahari tadi... aku bertikam lidah dengan along...
err... sadess sangat.... 
tapi, all that make me realize... im not a small girl anymore...
aku perlu independent...
Bukan nak Besar kepala...

tapi aku nak  belajar uruskan hidup sendiri..
bukan la sampai pg tinggalkan family..
maksudnya..
aku nak sumer responsible is on my side...
not belonging to my parent or My eldest...
 Tapi sometimes.. dorang luper...
im not a teenage gurl anymore...
im already growth up.  

erm... Kisah hidup nie memang macam pentar teater..
lakonan nyer sangat mantap...
dan pasti akan ada yang terkorban sebelum jalan cerita tamat dengan satu ending yang penoh meaning...

i just start talking nonsent... ok... daaaaaaaaaaaa..~~

~MIZZ AREN~

SuKer.....? נαηgαη ℓυρє ƒσℓℓσω n кℓιк 'ℓιкє' ƪ(˘⌣˘)┐

10 Oktober 2010

Angkara Steam....!!

Erm.... Now da Pukul 8:17 malam..
suasana malam agak seJuk..
ditambah pulak dengan aura air-cond yang dari tadi
duk menggigit liang roma aku nie ...


Perot agak ketat... dan seperti ada angen berputar2 dalam nie...
tekak lak.. dari 2 hari lepas dok meloya... dan memuntahkan sisa makanan,
yang aku penat usaha nak telan..


Nape ek?


erm.. aku pOn penat dok pk..
akhirnya aku dapat putar balik ingatan...
dan sumer nyer bermula..
dengan STEAM-BOAT!


credit to : encek google

arggg kenape la aku pi bedal itu steamboat malam tuh?
kalau la aku tak makan .. mesti tak jadi macam nie..
erghhh seafood tu yang goda aku...
aku tak niat Pon nak lantak banyak2....


Betol la cakap orang... sesal dulu pendapatan.. sesal kemudian tak berguna..
tapi ape nak kater, terpaksa gak ngadap...
mang badan lemah sangat... tekak nie asyik kuarkan angen jer,
kire okey la nak sendawa... dari perot ketat jer kan...


so, pada kowang sumer...
jangan la makan tak hengat duhnia macam tuan hambe niih!!
ti saket merana.. PAHdan muke kiter kan...




ni beberapa shoot yang aku sempat amek..
tapi malang nyer... aku tak termasuk.. sebab aku luper nak join sekaki payung..
mang sadiss...


LayaNnnnn....




perghh mang layan la malam tu,, xcited sikit kan.. semangat je nak merasmikan....
makan malam steamboat kami..... hehehee....


dipersembahkan, yang nga minum revive dengan rakusnya tuh...... adik pompuan aku yang sulong..... nama dia iyaaa...... yang baju merah Tuh... putera hati saya... My abah tersayang.... yang muker massehm tUh, adik Pompuan bongsu aKu.......  nama dia icha sayang!! msam jer muke... ngantuk tuh... kene paksa makan...!!


yang bertudung itam itu, ibu saya yang tersayang.... ibu jeynab..... hehe...... 
dan yang sedang menghirupp tomyam ituh adalah nenek saya...
nenek makan tak banyak... tak macam aku ni hah!!


Hah nampak saper yang ensem tuh... that is my youngest bro.. ariff ayzatt ensem..
ngehehe~~ adek aku ni mang dia pantang kalau kamera hala ke dia... secara automatik nyer
dia akan ter'Freezee...


Nie pulak adik aku yang second last.... nama dia armila atiqah...... baru jer pas abes UPSR...
tapi mulot agak macam mulot mak nenek... hehee~~ dia nie ader pesen seket... 
dia hanya makan benda2 yang dia biasa makan jer... sebagai contoh... Chicken chop.. KFC.. MC'D, Gerang Asam... hah masak nie mang da menjadik peberet dia.... xtau la ngaper.. mungkin sebab da nama pun orang melaka kot... hehe.....


okey la sumer...


k... laporan tamat..


p/s- baru ingat nak ajak encek sayang pi makan kat sane.. tapi..
       kerana insiden ini... terima kaseh je la!!



~MIZZ AREN™~
SuKer.....? נαηgαη ℓυρє ƒσℓℓσω n кℓιк 'ℓιкє' ƪ(˘⌣˘)┐