Aku(♥)Bukan Cinderela

Foto saya
seorang anak gadis kepada Mak Jah dan Pak Sarip , yang kini berubah menjadi seorang wanita dan isteri kepada lelaki yang dicintai nya En Ard... Insya'Allah.. jika rezeki Allah s.w.t beri... bakal menjadi ibu kepada sepasukan ahli pemain guli kampung.. hehe.~

Blogger (♥) Tegar

15 Ogos 2010

Tentang Misz Aren, Yezz me!! ngee!!

Salam Malam Hari...

 Now jam lappy Abah aku yang aku pinjam ni baru jer Kol 8:21 malam
maseh awal kan...
aku yang dalam keadaan kekenyangan , Coz baru jer lepas 'BerBuka'..
heheee.... Actually aku xley nak puase.. Biase la kan .. perempuan....
Takper la kan, join berbuka dengan sume owang...... 
******************************************************************************************

Aku kat resort ni, rini shift malam... oleh kerana agak buhsan...
aku decide nak meng'update blog...
hari ni, aku bercadang nak citer serba sedikit pasal diri aku...
gadis biase yang suker berangan dan tak suker makan coklat... ngee~~

*****************************************************************


First of all.. let me introduces my self.....

nama Mizz sebenarnyer adalah... NURFAZREEN BINTI MOHD SHARIFF,
aku lahir pada o6hb.November.1988, so Umur aku pada tahun  201o nie... 
22 tahun... tak la tua sangat kan kan kan?? hahahaaa...

**************************************************************
 
Now, aku keje sementara kat Balok seaview Resort... sebagai Receptionist...
setakat nie, aku hanya mempunyai kelulusan Diploma Pengurusan , di dalam perniagaan... 
aKu bercadang nak sambung buat degree taun depan (2011), tapi bergantung pada MUET yang bakal aku amek bulan oktober nie.... harap2 aku dapat realisasikan impian aku nak wat degree .... (~amin~)

*******************************************************************


Dalam Family, aku anak ke-3, aku ada 7 orang adik beradik..... 
(*pada kawan2 rapat dowang tau kenape aku anak ketiga , tapi masih anak bongsu) dua abg aku dah kawen.... adik2 aku sume masih belajar... sowang kolej, sowang smk, sowang sk, dan sowang taska... 


*******************************************************************

 Pasal penampilan aku... aku nie sowang yang agak simple melampau... tapi aku suker bersolek... heheheee.... best kan nampak cantik... tapi malang nyer, dek kerana aku nie Chubby... so pembakaran lemak mang la aktif... so solek macam mana pun ... peluh tetap akan melunturkan makeUP aku..tu la yang paling aku nyampah.
Bab Berkawan, aku nie boley dikatekan setiakawan ...
tapi kerana sebab2 tertentu , aku agak kurang mempercayai orang yang aku baru kenal... banyak level perlu aku lalui ... baru aku ley percayakan owang tu...


*******************************************************************

 bab CINTA... aku sangat sayang kan Omie.... atau nama sebenarnya... MOHD YAMIN B. HAMZAH... dia lah jantung pisang aku. sejak hampir 3 tahun dulu.....
nak citer pasal, aku dan Omie... 1 blog pun tak cukup.. heheheee... 
aku sayang kan omie bukan sebab harta atau rupe... tapi sebab dia sayang kan aku... cukup la ... 

*******************************************************************

tentang hobi, aku ni suker sangat menulis... tapi now da ader Blog kurang la sikit aku nak menulis....  nak tau 10 sebab kenaper aku suker sangat menulis?

1. nak citer pasal diri aku.
2. nak citer pasal orang laen  
3. Nak salin no telefon (padahal kat hp da ada)
4. Nak catit, sebagai reminder ( padahal kat HP da type kat note)
5. Nak kire perbelanjaan aku. (aku takot terlebey budget)
6. Nak tulis ape yang aku nak buat , nak beli, nak guna..
7. Nak catit password email...dan aper2 password yang nak kene ingat ( taKot terluper..)
8. Nak tulis nurkilan (ilham yang datang tiba2)
9. nak conteng time boring.
10. nak tunjuk kat org, aku ader buku nota... ngeee~~

heheheee....... yang pasti tanpa buku untuk aku menulis, aku akan rasa kosong... sunyi.... hampeh!!

******************************************************************

serba sedikit tentang diri aku, ape 
                                         aKU SUKER & TAK SUKER........

* Aku sayang kucing.


sebab kucing ni kesayang Nabi, pastu kucing nie sensetif.. dia faham perasaan kiter... biler kiter sedey. dia wat muke comel... mang macam nak gigit2 jer idun dia kan...











 * lebey suker pakai T-Shirt

Monkey T-shirt

 simple kan t-shirt, lagi satu aku mang favourite beli t-shirt rm10, hahahaa... da la murah.. pastu cantik lak tu kan... aku ni tak giler branded.. so , simple tu best what?? kan kan















*Suke Teddy Bear
Steiff Classic Teddy Bears - TEDDY BEAR FYNN BEIGE 40CM 

Teddy bear Buley Hug, nak nak.. kalau yang bagi tu orang yang aku sayang... lagi la tak lepas aku pelok...
ERmmm windu lulu.... 
masa nak datang pahang... tinggal lulu kat uma along... xper la... ti nak amek bawak datang sini... tu omie bagi...





  *aku paling tak suker taugeh!
http://i3.photobucket.com/albums/y75/hanieliza4/Taugeh.jpg
Jangan la tanyer kenape aku tak suker makan taugeh! aku Pun tak tau naper aku tak suker makan taugeh nie...
mang sejak azali lagi kot... ngeee~~










 *xsuker orang budget baGos

http://www.karriere.de/mediadatabase/arrogant.jpg 


 naper aku tak suker? erm. aku sure ramai lagi tak suker kan... mang menJengkalkan ... betol tak guys??
aku mang tak bley blah bab nie... sumpah!!


 














 *****************************************************************

okey la.. aku rase cukup la...  setakat nie dulu... ti aku gajen.. aku citer lagi... tentang diri aku..

ok...

chills guys... daaaaaaaaaaaa

salam..



~MIZZ AREN™~

SuKer.....? נαηgαη ℓυρє ƒσℓℓσω n кℓιк 'ℓιкє' ƪ(˘⌣˘)┐