Aku(♥)Bukan Cinderela

Foto saya
seorang anak gadis kepada Mak Jah dan Pak Sarip , yang kini berubah menjadi seorang wanita dan isteri kepada lelaki yang dicintai nya En Ard... Insya'Allah.. jika rezeki Allah s.w.t beri... bakal menjadi ibu kepada sepasukan ahli pemain guli kampung.. hehe.~

Blogger (♥) Tegar

17 Julai 2010

Ape aKu fikir sangat nie??


Salam Malam Hari....


Now aKu ader di rumah along..


SEbelum aku memulakan Bicara ..

aku nak bagi tau....
mula dari 7Hb.July.2010,
semua post yang aku buat ...
tak terus on the line, kira tak live...
aku akan post biler ader kesempatan...
dan biler aku dapat sumber internet...

ni pun aku menaip dari Komputer yang tak ber-internet...
Sobs.... Sobs...
sadis kan?
ni la cara orang susah macam Mizz aren...
Hidup sekadar yang mampu dan bersyukur la dengan apa yang ade...

Nak dibandingkan dengan orang lain... ada yang jauh lebih susah...
berbanding aKu ni hah...

Apa yang paling penting aku bersyukur sangat sebab aku mampu terima
ketentuan ilahi nie.... dan aku percaya.
satu hari nanti .. dengan berkat usaha. kegigihan dan semangat yang kuat..
aku jugak mampu miliki ...
ape yang aku impikan... Yang penting..
atas usaha aku sendiri..
Insya'Allah....

Hari nie macam2 dalam kepala...
rasa nak meletp pun ader pale wotak aKu yang tak berapa bergeliga  nie...
biler aku bukak jer mata...
macam2 benda aku dok terpikir....

Antara Nya adalah...
1. Kerja
2. Duit
3. MUet
4. Sambung blaja
5. Saving
6. HutaNg piutaNg
7. Kawen!!

Wow..... 7 kesemuanya biler aku list down kan...
padahal memacam lagi nieh...
tapi cukup la...
kalau aKu short kan mende tuh pada 7..
Nie Pun da cukup memeningkan...

Tadi masa duk sengsorang... aKu dok belatih meng'Carot kan bahasa Inggeris..
kehkeh... MUET.. ko cukup wat aKu saket pale..
aKu nie bahasa Inggeris da la ROjak petis...
speaking Tunggang langgang...
idea Pown sempit jerk..
adess.... tawKottttttt!!!!
cane la aku nie.. lom lagi Ujian Muet aku da Pk negatif ... kankankan...

Tu la dier 'aku'.... mang negatif jer sepanjang masa...
Omie Pon ader banyak masalah...
sian kat dier...
aku pon ader masalah sendiri...
tak mampu nak pk masalah orng lain..
seb bek la omie Tu kuat semangat...
aKu bangga dengan dia...
walaupun Hidup agak sebatang kara...
dier tabah... dan rajin sangat berusaha.,..
Syukur pada Tuhan...

MOga Hari depan...
menjanjikan yang terbaik buat aku dan Omie...
Kalau ader Jodoh...
aKu berdoa... Moga ketabahan, dan kekuatan yang kami ada sekarang...
akan kekal sepanjang waktu besama...
dan  kalau tertulis.. omie bukan Jodoh mizz.,
mizz doakan yang terbaik buat dia...
walau ape pun yang terjadi...

amin ya rabbal alamin....




~MIZZ AREN™~

SuKer.....? נαηgαη ℓυρє ƒσℓℓσω n кℓιк 'ℓιкє' ƪ(˘⌣˘)┐