Aku(♥)Bukan Cinderela

Foto saya
seorang anak gadis kepada Mak Jah dan Pak Sarip , yang kini berubah menjadi seorang wanita dan isteri kepada lelaki yang dicintai nya En Ard... Insya'Allah.. jika rezeki Allah s.w.t beri... bakal menjadi ibu kepada sepasukan ahli pemain guli kampung.. hehe.~

Blogger (♥) Tegar

30 Julai 2010

ˇi misz u bl0gˇ

Slm petang..



Rindunya kat bl0g.. 
Xada masa nk berbl0gging mcm biasa. 
Sdy sgt2 ati aku nie. 
Yelah,biase dpt meng'update ape yg pat0t. 
Tp bulan ni. Xdpt pun nk bmanje2 dgn bl0g, xdpt nk bg0sip. 
Huhu. I mizz everythng that I need to leave f0r awhile..........................

Antaranya:-

1. windu kat bl0g.
2. Windu pada kawan2 tersinta.
3. Windu pada Lulu dan sumer2 teddy bear yang enak dipeLokk...
4. Windu kat kerja2 di opiz my ex-bosh...
5. Windu la pada sumer2 yang mang patot aku windu..  (keh.. keh..)
6. Windu Omie...

ermmm.... nie aku meminjam lappy adeq aku.... Ijat...
seb la ader gak peluang tok aku meng'updated.. Post aku kali nie...
FINALLy...

Now aku da start keje kat resort, sama2 dengan Abah aKu keje...
Best sangat... mang la agak penat... tapi aku appy sangat..
mang sangat appy , aku tenang keje sini...
lagi pown dekat dengan my LoveLy family....
adeq2... abah ibu... dekat depan mata.......
dowang ley take care kat aku kan kan kan  :P
heheee....
suker aty aku la nak jadik dak kecik... kowang ape kesah... weyhhh!!! jeles la tuh ..
heheheee...... time skarang la nak bermanje huhuhuhu.... biler lagii kan....
ti aku da kawen.... da ada keluarga... tak merasa la nak merasa mak bapak 
tanggung idop weyhhhkkk!!!
kehkehkehkkk.... mula da aku nyer meraban!!
k la... aku nak sambung mengadap keje yang tak baper nak ader tuh....
aku skarang kene belajar banyak mende baru...

dan hilangkan sumer negatif mind set aku , ketika aku keje kat tempat lama...
ape yang ader dalam pale....
cume MUET!!
tu je yang merisaukan aku... lebey dari tuh... xader ape pown...

k.la... Papaizzz sume...

Moga esok lebih baik dari hari ni dan semalam....

full of love

♡ ~MIZZ AREN™~ ♡

SuKer.....? נαηgαη ℓυρє ƒσℓℓσω n кℓιк 'ℓιкє' ƪ(˘⌣˘)┐

17 Julai 2010

aku & Tudung..


Salam petang hari....
 *p/s- Harap maklum, post aku kali nie.. sumer pasal aku jer....
       gambar sume muker aku... so pada sesaper yang agakzz buhsan nengok  
aku...
bek toksah diteruskan melihat dan membaca.. takot termuntah lakss heheheee....



Saper kater Cik aren nie tak pandai pakai tudung??
tipu la babe... aku Pon sekolah gak dulu...
zaman sekolah lagi da kene pakai tudung....
masuk Unitar tahun 2006-2008 aku pakai tudung gak...
cuma seru nak kekal pakai tudung belom sampai ag...
ramai gak yang bising kat aku...
tapi maaf la...
saya mang degil dan kepala batu...
hahahaaa........ Insya'ALLAH...
aku akan kekal memakai Tudung biler aku betul2 bersedia...
pada yang memahami 'terima kasih', pada yang nak judge lebey2...
thats not my right to stop You guys... terpulang...

Okies... Now aku nak Buktikan kat kowang...
cik aren yang agak sengal ini...
cute dan nampak ayu biler bertudung {kahkah aku puji diri sendiri ke?}
hahahaaa tu sumer ader la satu tektik nak nipu kowang...
yang sebenarnyer aku nie...
tak la sesuweet mane...
kehkeh......

aku lau time belajar dulu....(unitar)
mane sempat aku balon...
maksud aku... tudung atau selendang...
cume generasi pakai tudung lakra...(betui ke?)
jer tak sempat aku nak rasmikan...
hahahaaa... aku tak sempat nak try pakai tudung tuh...
sebab aku decide nak free hair jer...

takper... ti lau aku sempat mencopek... tudung mak ke...
atau sesaper yang yang ader tudung tuh.........
aku akan post kan guper aku  memakai tudung sarung yang popiler skunk nie...

k... meyh la tengok guper aku yang ayu nie...
hahahahaaaa....
jom jom jom    meyhh...






kehkeh... sejok perot mak aku ngandung kan aku lau tengokss anak dier...
yang terkejal nie... jadi sesuci wajah... hahahaaa...
Insya'ALLAH.... satu hari nanti.... aKu akan berubah!! amin... 

Hah tol tak aku cakap aku cumel...
wakakaaa....

K daa kawan2....

just nak bagi tau...
post pasal aku dan Besties,...
Ti ader peluang aKu wat k...
sayang sumer, salam....





♡ ~MIZZ AREN™~ ♡
SuKer.....? נαηgαη ℓυρє ƒσℓℓσω n кℓιк 'ℓιкє' ƪ(˘⌣˘)┐

AKu & Teddy Bear


Salam petang hari....

 *p/s- Harap maklum, post aku kali nie.. sumer pasal aku jer....
          gambar sume muker aku... so pada sesaper yang agakzz buhsan nengok aku...
         bek toksah diteruskan melihat dan membaca.. takot termuntah lakss heheheee....


Lau nak tau mizz aren yang bermuka agak cute tapi perangai ganas nie..
hati dier agak lembot dan sangat la menyukai teddy bear...
aku powns tak tau pehal yang aku minat sangat dengan teddy Bear tuh....
dari kecikss., sampai la skarang taHun 2010... disaat usia aku menjangkau 22 taun...
aku tetap suker teddy bear.....

N aku ingat ag... Masa aku kecik...
Aku banyak sangat teddy bear...
macam2 bentuk...
eee suke sangat tengokss... ader gak gambar2 lama yang aku tengok..
aku bergambar ngan teddy bear...

tengok nie...
kehkeh... lawakss... nie gambar taun biler Pown aku tak tau...
cumel tak teddy aku??

ni lak


Tu masa kecik ...
Now Pun aku still suker giler ngan teddy bear...
sumer orang bagi... tuh pown aku yang pakse... wakakaaa..
jahat tak aku nie.... tak kesah lah... janji aku puas aty...



mr teddy nie.... Mr kenangan 1 bagi taun 2005,
aku mang la sayang giler kat teddy...
tapi ader manusia bangsatttsss... yang bernama bekas housemate..
da menculik teddy...
dan sampai skarang aku tak dapat nak jejak Mr teddy...
mintak maap la Mr kenangan 1, sebab tak jaga teddy bek bek...
lep U teddy... miss u so muchh


Cici nie.... Mr kenangan 2 yang bagi taun 2006...
walaupun cici nie kecik... n now kaler dier pon agakss la lusuh..
tapi aku sayng sangat kat cici.. sebab cici cute...
bukan sebab tuan dia okies...
Now cici ader kat uma melaka dengan kawan2 dier termasok Mr bob


En Bob nie aLong bagi ...
bersempena dengan Birthday aku yang ke-19....
thank You along.... bagi Bob yang ensom... tapi now bob kesowangan kat uma
melaka... dalam plastik aku bungkuskan... xmoe kasi berhabok...
lagipon aku jarang balik melaka, tak dapat nak pelok2 bob...


Mr Chubby nie mak yang bagi...
agak berat dan tak ley nak manjer2... sebab dier tak lembot sangat...
so aku duduk kan jer dier...
antara patong aku yang terbesar....



Lulu nie... Omie yang bagi... tak ader sambutan ape2...
tapi omie bagi sebab aku asek mintak jer kot...
lulu always ngan aku dimana sajer aku berada,
aku sayang kan lulu sebab aku sayang kan tuan nyer juga....

Actually banyak ag...
dan aku tak luper gak...
kawan BoB.. Patrick...
yang cik QIELA sayang bagi masa birthday aku yang ke-20..
sangat2 bermakna dan tq qiela da bagi bob kawan....

hah tu la susah nyer biler orang da suker sangat kat teddy bear nie...
pasnie aku mak letak nama ape plak eyh if ader teddy bear baru ...
heheheee..... k daaaaaaaaa....








~MIZZ AREN™~

SuKer.....? נαηgαη ℓυρє ƒσℓℓσω n кℓιк 'ℓιкє' ƪ(˘⌣˘)┐

My Ex-Boss!! Listen, You're Now mY Enemies!!

Salam Pagi Buta....

*p/s- harap maaf, post kali ini mang ader hubung kait mende yang buley dikategorikan sebagai manusia...
tp tak ader kene mengena dengan mereka di agensi kerajaan atau syarikat2 yang dibangunkan
dengan modal halal dan tak berniat nak aniaya owang...  Post kali ini mang banyak carutan...  so Under age, akak tak galakkan kamu bace... so syuh syuh ... jangan tiru aksi ini!!


ARrrrgggGgggHHHHHHHHHHHHHH!!!!

aku rasa macam nak menjerit jer sekuat hati...
biar segenap ruang tamu uma nie bergegar , retak, pecah, bersepai... arhhggg ape2 la,
BENGanG!!!

Now jam dinding da Pukol 1:17 pagi... hari nie 15hb.July.2010...
hari sepatotnya gaji aku masok..
tapi tadi sesedap rase jerk BUdak HR Kat ex-Opis aku keje... inform...
gaji bos masukkan 19Hb.7.2010..

wut da fuckin shit!!??

macam cilakaa punyer manusia!!
aku benti keje cara terhormat...
pehal nak bayar gaji aku pun men postpone2??
Mang dasar hati karat punyer manusia kan..
nak sekat rezeki halal aku... Hasil titik peloh aku keje kat syarikat dier!!
arr lantak ko la bos kalau kO bace PowN..
aKu kesah ape..
manG dasar manusia tak sedar diri... dan tak kenang Budi.. sekali tak kenal dek untung!!
mang dasar manusia hati kering...
aku punyer la saket aty.... naper la ader manusia macam gini dalam dunia nie kan..

aku sian kat diri aku saat nie... n aMoi..
awat hang diam?
aku mesej nape tak balas?
aku col nape tak angkat?
aku nak meluah perasaan kat ko n nak tanyer ko tak saket aty ker??
aku ni .. seb bek la...
kredit celcom da habes...
tadi da panjang berjela mesej aku type...
nak anta kat Bos..
tapi kredit la macam dengki dan macam sajer nak bagi cOol kowt??
errrrrrrrrrrrrrr.... if gaji 19hb nie still post pone...
siap la.. PejabaT buruh... aku akan mengganggu Idop kalian!!!
supaya memusnahkan mereka2 yang cuba nak wat aty aku saket!!

Pada kawan2 yang maseh setia berkhidmat untuk my ex-bos...
aku doakan kowang semua dijauhkan dari malapetaka...
dan Moga Kowang tak cepat kene strok...
sebab salah satu kriteria nak keje kat syarikat tuh adalah...
TahaN maKi!!

kan kan??

weyh aku nga marah la weyh!!
tak nampak ke telinga aku berapi2 nie...
nie bagus jer setan nga kipas2 aty aku kasi naek bahang nie..
Ikot kan nak jer aku wat sumtin yang aGAKZZss jahat..
taPi takper...
aku yakin satu hari...
kau akan jatuh jugak wahai ex-bos ku...!!
GO to h**l !!

its okey la guys...
lets chill..
aku mang saket aty...
yer la... memacam aku da rancang...

1. nak bagi mak wet
2. nak belikan alisha basikal atau playground
3. Nak belanje sume makan durian
4. Nak belanjer sumer makan.
5. Nak rebonding aMbot

arhhhggg tak cukup suci ag ker niat di aty kecil ku ini?
aku nak pakai wet la ex-bos ku yang shit!!
aku bukan kaya macam ko la!!
eee buduss punyer ex-bos...
aku benci ko tau tak!!
aku benci ko sampai aku mampos!!
errrr........... hate U !! hate u damn much!!


astagfirullah... aku terpakse istighfar n stop typing...
coz mang aku nga marah tahap dewa nieh!!


" ya ALLAH s.w.t, ampuni la aku kerana tak dapat mengawal amarah,
dan KAU ampuni la juga dosa mereka2 yang terlupa diri pabila berada dia atas.. moga aku dijauhkan dari golongan seperti mereka.. amin Ya rabbal alamin.... "


~MIZZ AREN™~

SuKer.....? נαηgαη ℓυρє ƒσℓℓσω n кℓιк 'ℓιкє' ƪ(˘⌣˘)┐

Noh (Hujan).. aKu da dapat jawapan

....Salam Petang Kala....


Hahahahaaa..... Sebelom aKu terus menCarot ....
Biar aKu bagitau dulu... Now jam dinding uma aLOng aKu yang
mang pantas bergerak menunjukkan Pukul 5.27 petang....

aKu baru jer pas habes membelek majalah2 yang tersadai kat uma aLong aKu nie...
banyak gak majalah yang lelamer..
kebanyakan tahun 2009 punyer....
tadi aKu terfokus kat majalah HAi bertarikh 20-7-2009...
gambar muke depan ader faizal tahir, aizat, stacy n yang paling panas ader NOH HUJAN!!

wehhhhhhkkk!!??

ape yang aKu suker.. mang la pertama sekali tengok muker Noh yang agak terselindung...
di balik rambot2 ala Bulldowggss... kehkeh... melawak ajerkk......
tapi ape yang paling aKu teruja sekali...
biler terbaca highlight 

'BELOM BERPISAH'...         weyyhhh??
aku teringat ag .... aku mang cukop jeles dengan sowang Pompuan bertuah yang bernama
Athirah ghani atau tya... aku add kat myspace sampai sekarang tak approve babe...
Dan Myspace dier sampai sekarang tak Ber'Update .... 


ne lau nak view.... click jerk sini... n Boley la cuber2 add...
Kot2 dia approve..
Lau nak tau saper Athira Ghani nie, Dier la awekss Si noh yang aku pernah minat sampai hilang pedoman.. SIKit lah..

dan penah aku terbaca Online... pasai pengakuan dia...
yang dia da ader kekasih 
 


yang bernama AThirah ghani dan akan berkahwin dengan gadis pilihan nya itu bila sampai masa....
aku ingat lagi...
tapi tup tup...
tahun nie kecoh pasal Noh dengan Mizz nina... TEH tarik Crew!?? whuttt??





memula aku ingat aku yang salah informasi...
tapi akhirnya dengan bantuan Majalah Hai yang aku baca Hari nie...
dapat gak aku bukti bahawasanya... Mang aku tak penah silap....

errrrrrrrrrrrrrrrr.... Amoi!! akU da dapat Bukti weyhh!!
nak View la sikit




dan Soalan aKu kat sini...
saper Athirah Ghani sebenarnya... dan siapa Pulak Mizz nina di aTy Noh??
erm... Now lau pasan Kisah Noh ngan Athirah Ghani macam da act to be silent kan...
diammmmm senyappp sunyiii sepi... berhantuuuu.... wakakaaa..... over lak aku nie...

kehkeh....
Moga soalan aku nie akan terjawab....... satu saat nanti...
yang aku percaya... Dunia Artis nie...
peNoh dengan Tipuss dayess... Takley percaya kalau SomeOne tu kate
'tak' atau 'ya'.... semua nya ley berubah kan...

Pape pun Amoi aku nak stat kat sini...
Topik nie khas wat kaU!!
Coz aku nak Buktikan Athirah Ghani yang aku sebot2 kan selama ni...
mang WUjud... heheheee......
aKu mang penah giler kan Noh...
dan minat aku pada dia... sama jerk macam minat aKu kat Ariel peterpan...
sebab Muker sepesen jerk... 

Tapi tu tak lah penting.....
minat kan... tak salah.... janji jangan Obses sangat....
aKu nie sampai sumer T-shirt nak Hujan....
Bukan minat sangat2... tapi sebab tu jerk t-shirt yang aku ader...
heheheee....

k.lah...
sTop sampai sini...
Nak belek2 lagi majalah lama nie.....
tadi terjumper pasal Nora danish.....
majalah Pengantin... Persiapan Majlis perkahwinan... tengok dier appy jerk...
Now da laen lak....... Isk emosi la aKu!!
Ngan si Fasha SUnnnnnn tuh!! errr......
K... nak sambung belek....
Salam....




♡ ~MIZZ AREN™~ ♡

SuKer.....? נαηgαη ℓυρє ƒσℓℓσω n кℓιк 'ℓιкє' ƪ(˘⌣˘)┐

Ape aKu fikir sangat nie??


Salam Malam Hari....


Now aKu ader di rumah along..


SEbelum aku memulakan Bicara ..

aku nak bagi tau....
mula dari 7Hb.July.2010,
semua post yang aku buat ...
tak terus on the line, kira tak live...
aku akan post biler ader kesempatan...
dan biler aku dapat sumber internet...

ni pun aku menaip dari Komputer yang tak ber-internet...
Sobs.... Sobs...
sadis kan?
ni la cara orang susah macam Mizz aren...
Hidup sekadar yang mampu dan bersyukur la dengan apa yang ade...

Nak dibandingkan dengan orang lain... ada yang jauh lebih susah...
berbanding aKu ni hah...

Apa yang paling penting aku bersyukur sangat sebab aku mampu terima
ketentuan ilahi nie.... dan aku percaya.
satu hari nanti .. dengan berkat usaha. kegigihan dan semangat yang kuat..
aku jugak mampu miliki ...
ape yang aku impikan... Yang penting..
atas usaha aku sendiri..
Insya'Allah....

Hari nie macam2 dalam kepala...
rasa nak meletp pun ader pale wotak aKu yang tak berapa bergeliga  nie...
biler aku bukak jer mata...
macam2 benda aku dok terpikir....

Antara Nya adalah...
1. Kerja
2. Duit
3. MUet
4. Sambung blaja
5. Saving
6. HutaNg piutaNg
7. Kawen!!

Wow..... 7 kesemuanya biler aku list down kan...
padahal memacam lagi nieh...
tapi cukup la...
kalau aKu short kan mende tuh pada 7..
Nie Pun da cukup memeningkan...

Tadi masa duk sengsorang... aKu dok belatih meng'Carot kan bahasa Inggeris..
kehkeh... MUET.. ko cukup wat aKu saket pale..
aKu nie bahasa Inggeris da la ROjak petis...
speaking Tunggang langgang...
idea Pown sempit jerk..
adess.... tawKottttttt!!!!
cane la aku nie.. lom lagi Ujian Muet aku da Pk negatif ... kankankan...

Tu la dier 'aku'.... mang negatif jer sepanjang masa...
Omie Pon ader banyak masalah...
sian kat dier...
aku pon ader masalah sendiri...
tak mampu nak pk masalah orng lain..
seb bek la omie Tu kuat semangat...
aKu bangga dengan dia...
walaupun Hidup agak sebatang kara...
dier tabah... dan rajin sangat berusaha.,..
Syukur pada Tuhan...

MOga Hari depan...
menjanjikan yang terbaik buat aku dan Omie...
Kalau ader Jodoh...
aKu berdoa... Moga ketabahan, dan kekuatan yang kami ada sekarang...
akan kekal sepanjang waktu besama...
dan  kalau tertulis.. omie bukan Jodoh mizz.,
mizz doakan yang terbaik buat dia...
walau ape pun yang terjadi...

amin ya rabbal alamin....




~MIZZ AREN™~

SuKer.....? נαηgαη ℓυρє ƒσℓℓσω n кℓιк 'ℓιкє' ƪ(˘⌣˘)┐

04 Julai 2010

peHal Kau saKet haTi lak??

Salam petang ....

erm... mizz bengang tOl lah.... macam suweyy jer mulot memaseng kan... nie sume pasal blog la... errrrrrrrr..... kite nie pepenat la wat Blog... tak mintax kudrat 'si Mulut ketam' nie... tapi sesuke jer nak komen tomen memacam.....
  • Ea MIzz, nape Blog Ko serabot sangat?
  • Ea mizz, nape pakai background Itam?
  • Ea Mizz naper banyak sangat kaler , sane sini kaler macam2 pening pale..
  • Ea mizz ,  kenape banyak sangat gambar, item... kiri kanan?
  • Ea mizz, kenaper tak wat Blog macam orang tu, Orang nie... kan simple..
EXCUSE YOU...................................

Sebelom nak Quest mark kat aku memacam...
Mizz nak tanye satu jer...
-KAU ADER bLOG KE??

eeeeeeeeerrr POyos....

macam2 komen ko apply je la kat Blog ko...
aku  pehdulik ape!!
kan   kan  kan.....
Blog kiter , suker kiter la... nak letak kepala gajah sekalipun...
weyyHhhhhh annoying tOl la kowang nieh!!

taK ku mintak ko Update kan post aKu Pon...
jemPot Pon tak...
eeee sakit Tol aty dengan orang2 cam ginii kan.....

Pandai bagi komen jer.... pastu ngutok tak tentu hala.... JELOUS ke weyhh??

so Moral of da story... Jauhi mereka2 yang dengki bin ajaib dengan kiter...
Usah dipikirin kok!!
http://mirrorblender.top-ix.org/peach/peach/messy/big_big_buck_bunny.jpg


~MIZZ AREN™~

SuKer.....? נαηgαη ℓυρє ƒσℓℓσω n кℓιк 'ℓιкє' ƪ(˘⌣˘)┐