Aku(♥)Bukan Cinderela

Foto saya
seorang anak gadis kepada Mak Jah dan Pak Sarip , yang kini berubah menjadi seorang wanita dan isteri kepada lelaki yang dicintai nya En Ard... Insya'Allah.. jika rezeki Allah s.w.t beri... bakal menjadi ibu kepada sepasukan ahli pemain guli kampung.. hehe.~

Blogger (♥) Tegar

30 Jun 2010

aKu taU aKu TabaH....!! (JOURney Of Life)

SALAM PAGI...........
Life is a Highway... by justpedalhard.

 Hari nie.. maken Kurang satu lagi 'detik'.... menuju hari akhir aku di syarikat nie... Dan ape yang aKu rase.. adalah KETENANgan dan Kepuasan.. Terlalu jauh lagi pejalanan Untuk aku titi... setakat Ujian sekecik nie.. tak mungkin aku akan patah semangat.. Tapi maken aKu bersemangat adalah...

nape aKu decide Untuk resign?
  aku nak stat reason wHy aKu perGi membawak aTy yang Happy :)
Aku nak memulakan journey baru, dah buhsan dengan rutin biase.
aku nak rest kan otak, pas hampir 8 bulan kene trick macam askar kat company nieh..
aku nak buktikan pada orang2 yang HentaM aku , bahawasanya Cik GOjes xkan penah   
  menyerah pada Loser2 yang cube menjatuh kan nyer..
Sajer nak bagi peluang pada orang lain, merasa berada di tempat ku.. wee~~

  Ape plan aku pas nie?
 aku Nak Plan, Ape nak wat pasni!! Jom Layan~~~
 
 KAweN??
erm... tak tak.. xderr Modal... weee~~ 
omie i love u..!! 


JAdi Cikgu??
OOpss terleBey suda!! cIkgu la sangat... 
salaH salah
Next!!
Kene ader Kelayakan baru leY jadi cikgu!!


 
PenYaNYi??
Wakaka, Pale HotaK nak jadik
penyanyi.... XBoley xBoley!!
Mawi Pun OUT, MIZZ aRen OUTside terUS..!!


 
Masuk Contest "sO u Think 
U can DANCE"??                  
KAHKAH!!! next!!



  

TukaNg jaHIt??
Berangan la ko mizz!!
hang mana tau menjahit?




MasOk kelas Kick Boxing??  
eRmmm Cadangan Yang baIk...
Tapi aKu nak wat ape..blajar
Kick Boxing lak??


 

PeMain Biola??                  
TAK taK!!





Penjaga Anjing??                  
Oii!! Haram La!!
TaK Buley..
Tak Buley






Penari belle??                  
NO!





 Okey okeY.. meYh kiter Serius K!!

  • haha, sebenarnyer pasni aku akan cari keje sementara..keje ngan abah kat pahang... sebagai...............................
.
.
.
.
.
.
.
.jeng.................jeng...............jeng..................


.
.
.
.
.

RECEPTioniST Cute..
kat BAlok seaView Resort


JemPot datang raMai2 yer....




dah... dah cik aren... ko jangan nak mengaRot karot mencarot... sumer ko la... hahahaaa... aku sebenarnyer terase sangat la sengal sekarang nie...
hope aku dapat cari keje yang lebih better ... dapat government lagi bagus..
amin... amin... amin.... 

Moga aku tabah menjalani hidop yang maken mencabar... lengkap dengan ujian dari ALLAH s.w.t. Moga hari esok dan seterusnya.. lebih baik dari hari nie dan semalam... 


okey la... mizz nak mintak diri dulu dan nak memulangkan Broadband amoi..
sian dier... dok bagi aku conquer broadband dier.. ThanK SYAhidatul aKmal.. love You!!


Okies Daaaaaaaaaaaaaaaaa.................


~MIZZ AREN™~

SuKer.....? נαηgαη ℓυρє ƒσℓℓσω n кℓιк 'ℓιкє' ƪ(˘⌣˘)┐

BersaHabat la Seperti SPOngeBob Ngan Patrick

p/s - gamba lam post ni terpaksa dibuang @ diolah.. kerana... hamba sudah menukar imej.. :)~
jgn maraa aa   Salam di malam Hari  

Hari nie aku berMOOD 'ber Sahabat' keh keh... ngader la pulak 'bunyik nyer....semalam aku teNgok citer 
 SPONGEBOB SQUAREPANTS,
ader satu part... Spongebob cakap kat patrick..
"Patrick macam mane dengan rutin Harian kiter? kalau awak keluar dari bandar nie? Semua nya kene dibatalkan ker?? (dengan nada sedey)" 

8.00    pg : Kejut patrick 
10.00   pg : Sarapan dengan patrick 
12.00 tghr : Tangkap Obor2 dengan Patrick 
1.00   ptg : MEN TENUNG2 ngan patrick

*kehkeh... sweet sangat..... kan , N lau tengok SpongeBob... mang tak kering gusi gelak jer kan... besh besh...Hah Now,  
Spong'Gurl lak nak take part... n kisah dua sahabat yang sudah berkawan hampir setahun... taPi mang  macam da lama kawan... iaitu....
jeng... jeng.... jenggg
Mizzz Aren ngan aMoi!!rabbitemoticon
 Rutin aku n amoi... Compare ngan SPongeBOb.. mang agak sama... 
8.00  pg  : mal kejot aren. 
9.00  pg  : Mal pg keje ngan aren.
10.00 pg  : mal sarapan dengan aren.
1.00 tghr : mal n aren tido kat Opiz...

OPPPSS... terBocor perangai burukss pulak.. keh keh... sweet tak? hahahaaa......  2Hb.7.2010... kiterorang da nak benti n rutin harian nie tak dapat la nak  diteruskan ag... huhuu... tocin la plak.. ape yang penting, sesaper kat Luar tu... lau jumpe.. ngan SPONGe'Gurl berdua nie... hati2 la yer.. coz kami nie mulut jahat... kehkeh. tak la melawak jerk.....  
papepun amoi... kat sini aku nak stat sikit la...
    rabbitemoticon
  • thank you for the all sweet moment we shared.
  • i will always remember you ,deep in my heart.
  • you're the one of the best gurl i've in my life..
  • i wish all the best for u, in u're journey.
  • jangan luper kat aku yerk...
  • kiter akan selalu berblogging... sampai Buhsan!! kehkeh..
rabbitemoticonadess... jadik touchin touch up lak aty tisu aku nie... aku sayang ko amoi... Kiter akan tetap jadi the part of sPongegurl... best besties in da world Insya'Allah...





whitebunnyemoticon~MIZZ AREN™~ whitebunnyemoticon

SuKer.....? נαηgαη ℓυρє ƒσℓℓσω n кℓιк 'ℓιкє' ƪ(˘⌣˘)┐

26 Jun 2010

Mizz Da aDer Bunny Jaga Blog Mizz... ♡ it

..........................Salam Pagi..........................


hai sume... Hari nie aku menyambung HIAS DALAMAN baby blog tersayang ku ini..
dan Now baby blOg aku da ader BUNNY... MR BUNNY ensem... yang aKan slalU say HI..
Untuk sumer tetaMu kehormat aKu......
weeee~~~ hah Just nak inform Tu jer... kehkeh.. wokies.. jangan luper CheckOut BloG akU k...
Teruskan MemBlogging... salam..........................

..............................................................................
Profile Mr BUnny 
✿  NAMA         : Mr BUnny
✿ Tarikh Lahir  : 26 Jun 2010
✿MAMA           : Mizz Aren
✿ STaTus         : BujanG
✿ Ciri2 Wanita Idaman :  Cute , Baik Hati, Penyayang... Pandai Bercucuk tanam..

p/s- wakakaaa.... sajer tokok tambaH..... Layaannnnnnnnnnn

MR BUNNY



 

~MIZZ AREN~

SuKer.....? נαηgαη ℓυρє ƒσℓℓσω n кℓιк 'ℓιкє' ƪ(˘⌣˘)┐

25 Jun 2010

hai dear,nice blog u hve..i be ur follwer..join me oso at my blog k..c yaa...=)

AlaHai... naper soh Follow Blog.. Tapi tak link Address.. mizz xtau saper nie... saper yer?
thank k... sudi jenjalan kat blOg mizz

Nak taU ape kepo?


SuKer.....? נαηgαη ℓυρє ƒσℓℓσω n кℓιк 'ℓιкє' ƪ(˘⌣˘)┐

20 SoaLan Mizz Da jawaB

aku sekarang da mula banyak minat .. Blog walking seberapa banyak Blog yang ader.. n usha2 blog dowang yang cantik tu... blaja banyak tutorial.. n lastly menCOPEK ape yang patot..,OIT xder la sampai COPY n PASTE Post Orang.. just soalan2 tag yang aku tengok gamai Blogger giler2 wat tuh.. aKu Pun naK gak.. wee~~Cakap pasal Copy n Paste nie.. ader la skali aKu jenjalan kat Blog owang... then terjumper post yang same.. penah aKu bace.. erm.. ape da.. XDER idea Sendiri ke~
errr... Okies Now aKu nak Start JawaB sokLan CEPUMAS nie!!
Hye... Nama Mizz , NURFAZREEN 
....................................................................................
3 nama samar
  • Aren (family dan kwn2 rapat)
  • fazreen (kwn2 baru kenal)
  • Misz aren (Blogger)
....................................................................................

5 tarikh paling penting
  • 06Hb/16Hb November.(birthday mizz & Abah )
  • 2Hb/5Hb/10HB March (maK,Abg2 Ku dan Adik lelaki ku) 
  • 17Hb.February (Hubby Mizz)
  •  10Hb.November (Anniversary Mizz & Omie)
....................................................................................
5 perkara yg anda wat semalam(24Hb.June.2010)
  • Kerja
  • Update blog dengan post 'kalau aku nerd.....'
  • makan roti dengan telur
  •  tengox tv, citer org minyak then tertido sejam.. kol 11 mlm bangun..
  • tido dengan nyenyak nyer.....
....................................................................................
5 perkara yg wat anda gmbira
  • Spent Time dengan FAMILY.
  • Spent Time dengan Omie my sayang.
  • BerBlogging, Ngadap internet yg Xpenah wat mizz Bosan.
  • Dapat shopping tanpa Pk Duit tu akan Habes...
  • Biler pk... tentang kejayaan dalam Hidop aKu..waaaa :)
....................................................................................
5 hobi anda
  • Berkaraoke
  • Surf internet, download mauLoood,kehkeh....
  • edit gaMbar Gune picnik & photoscape.
  • Bergambar... dimana Jua akU berada
  • tenGok Youtube... TUTorial solekan.. tp aKu tetap tak pandai gak bersolek... kehkeh...
....................................................................................
5 tmpat prcutian anda
  •  Nak bercuti kat pantai.
  • Nak pegi keliling Malaysia.
  • Nak Pegi Kampung yang ada padi menhijau dan tenang..
  • Nak pegi Eiffel Tower
  • Nak Pegi men saLji...
.
....................................................................................
5 sebabs jwb ini taG
  •  Sebab aKu suker menjawab soalan.
  • Tag Nie nampak menarik...
  • Nak wat pos baru malas... so wat tag pun Ok gak..
  • Sajer Nak Share serba seDikit sal diri mizz xGojes nie...
  • xtau la ape lagi sebab Nyer... weeewhhh~~
....................................................................................
7 things bout u
  •  Muke LemBut , taPi perangai Ya AMPun!!
  • Nampak cam Garang.. Tapi Alahai!!
  • SUker merajuk. dan marah2... ye ker? most of the time nak menang jer..
  • Suker teNgok citer Melayu yang kelakar.. (VCD/DVD) Berulang2 kali..
  • Berbadan Gempal,Montel,Dan Muncheet(hahaa tiru Amoi)
  • Suker menyanyi, KaraOke!!
  • Nampak Friendly dan gile2.. tapi aKu nie peMalu la weyh!!
....................................................................................

ini taG paling.paling.paling..!!
  • Fun.... sebab aku menulis tentang diri sendiri kan...
....................................................................................
owg yg plg sygs.??
  • Mak , Abah , Keluarga.. Omie.. Besties .. 
kamu semua Terindah!!
....................................................................................
mende yg plg ske wat.??
  • Sufr Internet... xpenah Buhsan...
....................................................................................
mende yg wat anda plg bossan.??
  • Dengar Orang membebel dan MENunggu!! hate it!!
....................................................................................
if g KFC or MC'D mende pe yg plg ske mkn & sbab.??
 

    • KFC  - mizz paling suker Kentang putar!! addict giler dari kecik... sebab nye.. SEDAP & LAZAT dimakan la...
    • Lau MC'D - Mizz suker Mc Chicken Spicy... Walaweeyh... Nyum nyuMM.. sebab Pedas dan lazat berKrim disukai oleh Mizz Aren...
    ....................................................................................
    5 Ape Perkara Yang di Impikan Dalam Hidop
    • Nak Ada kerja yang baik... dan ekonomi hidup yang agak stabil..
    • Nak Berjaya dalam pelajaran..
    • Nak Kawen dan ada Keluarga sendiri dengan Omie.
    • Harap dapat jadi manusia yang Berjaya dunia akhirat.
    • Dapat bahagiakan semua Org disisi...
    ....................................................................................
    .
    Bagi 1 teke.teki & jwpan sEkali.. pastuh mst lucu or msteri..
    Ada Empat Basikal Park tePi jalan... saTu basikal kene Curik..
    taPi Owner tu taK kisah.. Kenape?
    JawapanENTAH?? erm tu yg Misteri Tuh!! wakakaaa
    ....................................................................................
    -MIZZ AREN SIAP MENG'Answer.-

    n siape yg sangat BERTUAH pada harini ialah..
    calon2 nyer adelaahhhh..
    ~MIZZ AREN~

    SuKer.....? נαηgαη ℓυρє ƒσℓℓσω n кℓιк 'ℓιкє' ƪ(˘⌣˘)┐

    ..Kalu Aku NERD versi ROSALINDA....

    p/s - gamba lam post ni terpaksa dibuang @ diolah.. kerana... hamba sudah menukar imej.. :)~
    jgn maraa aa Salam TengaH pagi buta..
    http://www.creatorz.jp/freak/1168968424_611_detail_C005955_071253.jpg
    Da baper ari akU dok meng' ADD dan Dengan pantas nyer meng'REMOVE.. widget untuk Baby Blog Aku nie hah...
    n Now.. Biler tengok dan jenguk2 kat page akU... ada lah satu dua 'NOKTAH'...yang aku tambah!!
    kehkehh... sampaH tol!! buhsan....
    oleh dek Kerana BUHSAN yang teramat..aKu pun wat la sesi PhotoperasaansanteqSHoot
    bertemakan "NERD of the day versi ROSALINDA"
    hahahaaa... Ni la namanya Kebuhsanan tahap supersaya....
    cUbe kowang bayang kan...

     NERD + ROSALINDA....

    http://images.halloweenexpress.com/sources/com/halloweenexpress/images/imagecache/525-768-Nerd.jpg

    http://www.thalia.com/tv/html/rosalinda02-r.jpg












    mang la sumel... aku sebenanye suke tengok dak2 zaman sekarang nie .. bergaye ngan Glasses doewang yang Gojes2 tuh... aku nak pakai malu... masa beli tu hari pun mak aku da bantai gelak kan aku.. wewwhhh
    ......................................
    heheheee....
    n Now giliran kowang lak untuk gelakkan aku... gelak 2 harkat je... sape gelak 2 rakaat... aku Dush dush pale die... hahahaaa.. gurau jer .. suker ati la nak gelak ke ape ke... aku kesah plak?? weeewwwhh~~
    jom Layan GambaR perasan aKu Nie...
    Amoi... Ko jangan gelak!!

    haish.... banyak lagi sebenanya.. maken aku belek.. maken nak pecah pewot aku menggelakkan diri sendiri.. wee!! pas ni aku nak wat photoperasansanteqshoot  Versi HALIMAH JONGGANg yang da pakai braces gigi tuh.. hehee..melawak jer.. k la babe.. aku nak tito... 
    so gudnite... sayang aku pun mesti da lama lena tue... k papaiizzz...

    p/s -SaYangi dan Hargai lah setiap kelebihan dan kekurangan diri kite..
    Biarkan setiap kekurangan menjadi kelebihan yang pasti akan 
    membuka mata orang lain satu hari nanti..
    ~MIZZ AREN™~  


    SuKer.....? נαηgαη ℓυρє ƒσℓℓσω n кℓιк 'ℓιкє' ƪ(˘⌣˘)┐

    23 Jun 2010

    Hari ni Nak cakap Pasal Kucing

    View ImageSalam Pagi Yang Hampir tengahari..
    View Image 

    Sebenarnya aku agak terkilan la..
    biler tengok banyak sangat penderaan binatang dalam dunia nie... 
    tak pat terima dek akal tol la.. 
    yang terbaru nie.. 
    aku ader la tengok kat FB besties aKu.. 
    ader video..
    pompuan pijak,Bunuh kucing sampai terkeluar bijik mater kucing tu.. sampaikan aku nak tido Pun tak lena.. 
    dok terkenang jer .. nasib kucing tu.. 
    aduhai.. 
    sedey nyer rase ati.. 
    Silap aKu pi pasang telinga lak kat video tu...
    terdengar suara anak kucing tu mengiauu masa Pompuanh tu benamkan tapak heel dier kat perot kucing tu.. 
    Subahan'ALLAH... sedey la kan...


    Aku Ni.. Dari kecik lagi mang sayang sangat kat kucing...
    sampai penah sekali .. dihitung tolak tambah bahagi.. ada lebih kurang 13 ekor kucing yang aku bela...
    sampai sekarang aku still ingat nama kucing2 aku...
    antaranya :- 
    • merah
    • manja
    • neneng (kuning)
    • memei (comel)
    • baby
    • belang
    • black
    • tayang (sayang)
    • myto
    • comel
    • kenit
    hah tu je yang aku ingat... 
    dan aku ader satu rahsia.. penah sekali aku terlalu sedey sebab mak nak lepas kan kucing2 tu... aku penah.. gunting sikit bulu semua kucing aku...
    n tampal kat satu kertas a4 .. n aku namakan ikot kucing aku..
    sedey sangat time tu... 
    tapi aku tak sangka tol.. manusia zaman moden nie... 
    mang kejam sekejam2 alam...
    Bodoh! sangguh..... nape la di bunuh binatang tak berdosa tu kan..
    ader yang sanggup makan kucing...
    errr... nak gigit telinga dier pun aku tak sanggup...
    ni kan nak makan... weeekkkk!! tak sampai ati aku dibuat nyer....


    KUCING DIPOTONG KAKI,sebab CUri Ikan...

    Abg aku ader tunjuk video sekor kucing .. nama dier Hero... 
    Kejadian nie kat Malaysia tau... aku ingat orang Luar jer kejam...
    em... Kucing nie time tu.. Just baby jer...mang sedey tengok kucing nie tak ader tangan..... erm... soo tgk la... video aku upload nie...




    Sian kan kucing nie.. ape la yang dier tau .. manusia semakin kejam ..
    entah la.. tak tau ape nak kater.. Moga TUHAN memberi balasan setimpal 
    dengan perbuatan mereka menzalimi binatang nie...

    Salam dari Misz Aren... o(╥﹏╥)o
    SuKer.....? נαηgαη ℓυρє ƒσℓℓσω n кℓιк 'ℓιкє' ƪ(˘⌣˘)┐

    ❤Keluarga'' Mereka terindah❤

     salam pagi .....      
    apa Motif aku bubuh gambar nie?? erm.. aku nak buktikan kat kowang yang ... kaseh sayang keluarga... dan perhatian yang mereka berikan selama  nie... merubah kiter menjadi seseorang... bukan sekadar seorang manusia yang tak ber'erti... huhuuu...... Time nie aku darjaH 3 ke 4... tak ingat la...



    Nah... nie Buktinyer...


     
     Aku da menjadi debab dan montel...
    time nie darjah 5 .. lau tak silap akU la...
    hahahaaa.... sumel taK??










    Okies... masOk isi cerite aku rini...  :)


    Hari nie rase rindu pada..... Keluarga....Mak,Abah,Ibu,Abg2 ku, Adik2... anak buah... dan se'isi keluarga ....
    heheheee ramai la plak kan.... orang kater...
    "hargai lah keluarga kiter, sayangi mereka sebagaimana mereka menyayangi kiter...."
    Thats why la... aku selalu cuba untuk hargai keluarga aku selagi mereka masih ada... Abah... walau jauh... tapi selalu dekat dalam hati nie...
    Tapi... Aku bercadang nak keje sementara ngan aBah... kat resort abah keje skarang... Kat Balok Seaview,Kuantan... Dapat la.. dekat dengan abah... takper la... walau kejap... taPi dapat gak aku tebus moment2 yang mungkin da terlepas... dan berlalu oleh masa....
    Cewahhh....~~ bermadah pujangga la plak aku nie..!!

    SuKer.....? נαηgαη ℓυρє ƒσℓℓσω n кℓιк 'ℓιкє' ƪ(˘⌣˘)┐