Aku(♥)Bukan Cinderela

Foto saya
seorang anak gadis kepada Mak Jah dan Pak Sarip , yang kini berubah menjadi seorang wanita dan isteri kepada lelaki yang dicintai nya En Ard... Insya'Allah.. jika rezeki Allah s.w.t beri... bakal menjadi ibu kepada sepasukan ahli pemain guli kampung.. hehe.~

Blogger (♥) Tegar

08 Disember 2010

10 'BIG NO' Masa Sakan Berjiwang. (Bercinta) credit to cik AIN ROSMI

Ini post aku rembat dari blog si gadis ainannarosmi.blogspot.com....
Thank for dis info... aku juzz nak kongsi... mang post nie agak menarik... if nak view kat sini... silakan... if nak view kat Blog tuan tanah... just copy add kat atas... n google... compom jumpe... k layan............


JANGAN:
  1. Bagi password social networking korang kat  pasangan masing masing.
  2. Cerita pasal, 'Yang, tadi masa kuliah ada classmate I try ngorat I'.
     
  3. Plan pasal nak kahwin, berapa orang jemputan, honeymoon.
     
  4. Tiba tiba dah ada virtual baby, kalau korang gaduh kesian baby tu.
     
  5. Anggap pasangan korang tu suami/isteri.
     
  6. Nak jadi king/queen kontrol.
     
  7. Time dating, perempuan pergi order, lelaki tunggu kat meja.
     
  8. Habis semua rahsia nak cerita, tak misteri dah.
     
  9. Tiba tiba ada istilah 'duit kita bersama'.
     
  10. Sentuh sentuh, pegang pegang, rapat rapat dll.







SuKer.....? נαηgαη ℓυρє ƒσℓℓσω n кℓιк 'ℓιкє' ƪ(˘⌣˘)┐

SOaLan TeRJaH DaRi MeDiA..

ape gaknyer Perasaan jadi artis .. yang banyak majalah2 interview.... dan tanyer soalan2 peribadi ek??
erm... Jom layan... 
1- filem terbaik pernah anda tgk
semua filem lakonan JIM CAREY... dan jugak filem lakonan/arahan P.RAMLEE...

2- lagu paling diminati 
erm... ape ek??    lagu kesalah indah - NUMATA......  coz menyentuh hati...

3- buku yang terbaik pernah dibaca
kehkeh... yang nie mang lawak.....
aku ni minat plak membaca kan kan kan... baca majalah aku suker ar...

4- makanan yang paling anda minat
Chicken Chop ( Dek kerana terikot2 akan naPsu makan adek2 aku

5- adakah anda mempunyai teman istimewa?
Mestilah..... sebab i bukan lesboo .... okiess
.
6- apa pengalaman indah bersama teman istimewa anda itu?
Alah... Normal lah macam kau Jugak...... spent time bersama adalah perkara paling indah bagi aku..

7- apakah kelebihan anda?
Boleh Kentot .. walau pun Time tidoe... hebat kan...

8- adakah anda masih sayang kepada bekas kekasih anda?
Tidak sama sekali... walaupun segi empat sama ataU pun 'sama2 menjejak mimpi ...' hahaha... tidak sama sekali...

9- apakah perkara paling sweet pernah anda buat?
erm... masak bubur Untuk kawan2 yang kelaparan.... dan yang paling best... biler menu Tu... dowang yang request... sweet kan

10- apakah benda yang paling anda ingini?
Now.... Teringin sangat nak beli e72... tanak i-pon... tanak blackberry... nak E72 gak... ermm....

11- apakah cita - cita anda?
Nak jadi seorang usahawan.... paling Koman Pun aku nak jadi owner restaurant BUBUr... 

12- dimanakah tempat yang paling anda hendak pergi?
Nak pegi PARIS... Eiffel Tower.. aku janji aku akan datang memeLukmu...

13- adakah anda seorang metroseksual atau biseksual?
sorry,i'm straight :)

14- apakah yang paling anda sayangi?
kerana soalan ini.. bermula dengan apakah... jadi ia adalah.. laptop baru saya dan handphone c9o5 sayer yang hampir ke zaman kejatuhan nyer nie..

15- apakah harapan anda sekarang?
Tak ader ape harapan pun...

16- siapakah yang anda paling ingin temui?
entah ek..... kalau dapat jumpe jonny deep ataU jim carey... kire best da tuh..

17- apakah ciri  - ciri kekasih idaman anda?
Yang sayang kan aKu... dan bukan kaki Pukul punyer olang meyh...

18- perkara paling penting dlm idup anda
Keluarga, success dunia dan akhirat... Duit

19- perkara yang bakal dilakukan selepas ini
Nak maen game the sims 3....

20- kepada siapa yang anda bakal tag?
NaK tag kat sumer Blogger yang comel2, cute2... singgah kat Blog aku nieh!!...


da.....................

             
SuKer.....? נαηgαη ℓυρє ƒσℓℓσω n кℓιк 'ℓιкє' ƪ(˘⌣˘)┐

keSawangan BLOgg Sayee..

****assalamualaikum..****
 


Baru la paham erti ' have no time'.. untuk berbLogging.... kehkeh~~
rasenyer da beriBuu tahun aku takk hyper post blog...
lau bukak Pown takat... tengokxx2 jer...

aku daa tak bernapsuu serakah da nak berBlogging nie..
Rase malass tahap ke-5 da menghantui aku..
tapi kekadang terasa gak macam nak start balik..
cam dulu2...
gengBlogger Pon aku da tak jengukk da...
sejak2 ada kes malware merebak...
aku jadik malas nak ping Blog...

aduiit....
rindunya kat life masa keje ampang dulu...
life yang penoh ke-enjoyan tahap-2...
bersosial bersama teman se'toilet.,...
heheee~~ cik amoi...

 ♡ ~MIZZ AREN™~ ♡
SuKer.....? נαηgαη ℓυρє ƒσℓℓσω n кℓιк 'ℓιкє' ƪ(˘⌣˘)┐

dear miss S.a,

u know whut....
i hate u... bcoz u leave me...
u break-up my happiness...
u make me missing sumtin deep inside..

u make my tear fall all over ahead...
i realize sumtin that i never though to start...

u give me a little love..
now sumday bcame real shine...
that is Friendship...

something,
i never though to had...
all about our sweet memory...

AeU,FRSb...

that's always be in my heart....
Thankss u dear...

keep me inside u mind...
and bring it together in ur heart...



with full of joy,

miss N






~MIZZ AREN™~

SuKer.....? נαηgαη ℓυρє ƒσℓℓσω n кℓιк 'ℓιкє' ƪ(˘⌣˘)┐

07 November 2010

Kepenatan Tahap Kebabunan hutan Tropika

Salam petang kala..
aku yang sedang kepenatan... bekerja dari Kol 6.30 pagi lagi...
ada Event dari Group Dato ngan sekolah SMK Ahmad,pekan.... 
letih hanya tuhan jer la yang tau...
Tapi now rase agak lega sebab sumer nyer da selesai... 


erm... luper nak Buzz...
aku da beli Laptop...
utang.. 
pape pun impian aku nak memiliki laptop da pun tercapai..... 
tak payah susah2 nak meminjam laptop orang.....


Alhamdulillah....

♡ ~MIZZ AREN™~ ♡
SuKer.....? נαηgαη ℓυρє ƒσℓℓσω n кℓιк 'ℓιкє' ƪ(˘⌣˘)┐

12 Oktober 2010

Not My Day....

Salam Penuh Syahdu....

Tengahari tadi... aku bertikam lidah dengan along...
err... sadess sangat.... 
tapi, all that make me realize... im not a small girl anymore...
aku perlu independent...
Bukan nak Besar kepala...

tapi aku nak  belajar uruskan hidup sendiri..
bukan la sampai pg tinggalkan family..
maksudnya..
aku nak sumer responsible is on my side...
not belonging to my parent or My eldest...
 Tapi sometimes.. dorang luper...
im not a teenage gurl anymore...
im already growth up.  

erm... Kisah hidup nie memang macam pentar teater..
lakonan nyer sangat mantap...
dan pasti akan ada yang terkorban sebelum jalan cerita tamat dengan satu ending yang penoh meaning...

i just start talking nonsent... ok... daaaaaaaaaaaa..~~

~MIZZ AREN~

SuKer.....? נαηgαη ℓυρє ƒσℓℓσω n кℓιк 'ℓιкє' ƪ(˘⌣˘)┐

10 Oktober 2010

Angkara Steam....!!

Erm.... Now da Pukul 8:17 malam..
suasana malam agak seJuk..
ditambah pulak dengan aura air-cond yang dari tadi
duk menggigit liang roma aku nie ...


Perot agak ketat... dan seperti ada angen berputar2 dalam nie...
tekak lak.. dari 2 hari lepas dok meloya... dan memuntahkan sisa makanan,
yang aku penat usaha nak telan..


Nape ek?


erm.. aku pOn penat dok pk..
akhirnya aku dapat putar balik ingatan...
dan sumer nyer bermula..
dengan STEAM-BOAT!


credit to : encek google

arggg kenape la aku pi bedal itu steamboat malam tuh?
kalau la aku tak makan .. mesti tak jadi macam nie..
erghhh seafood tu yang goda aku...
aku tak niat Pon nak lantak banyak2....


Betol la cakap orang... sesal dulu pendapatan.. sesal kemudian tak berguna..
tapi ape nak kater, terpaksa gak ngadap...
mang badan lemah sangat... tekak nie asyik kuarkan angen jer,
kire okey la nak sendawa... dari perot ketat jer kan...


so, pada kowang sumer...
jangan la makan tak hengat duhnia macam tuan hambe niih!!
ti saket merana.. PAHdan muke kiter kan...




ni beberapa shoot yang aku sempat amek..
tapi malang nyer... aku tak termasuk.. sebab aku luper nak join sekaki payung..
mang sadiss...


LayaNnnnn....




perghh mang layan la malam tu,, xcited sikit kan.. semangat je nak merasmikan....
makan malam steamboat kami..... hehehee....


dipersembahkan, yang nga minum revive dengan rakusnya tuh...... adik pompuan aku yang sulong..... nama dia iyaaa...... yang baju merah Tuh... putera hati saya... My abah tersayang.... yang muker massehm tUh, adik Pompuan bongsu aKu.......  nama dia icha sayang!! msam jer muke... ngantuk tuh... kene paksa makan...!!


yang bertudung itam itu, ibu saya yang tersayang.... ibu jeynab..... hehe...... 
dan yang sedang menghirupp tomyam ituh adalah nenek saya...
nenek makan tak banyak... tak macam aku ni hah!!


Hah nampak saper yang ensem tuh... that is my youngest bro.. ariff ayzatt ensem..
ngehehe~~ adek aku ni mang dia pantang kalau kamera hala ke dia... secara automatik nyer
dia akan ter'Freezee...


Nie pulak adik aku yang second last.... nama dia armila atiqah...... baru jer pas abes UPSR...
tapi mulot agak macam mulot mak nenek... hehee~~ dia nie ader pesen seket... 
dia hanya makan benda2 yang dia biasa makan jer... sebagai contoh... Chicken chop.. KFC.. MC'D, Gerang Asam... hah masak nie mang da menjadik peberet dia.... xtau la ngaper.. mungkin sebab da nama pun orang melaka kot... hehe.....


okey la sumer...


k... laporan tamat..


p/s- baru ingat nak ajak encek sayang pi makan kat sane.. tapi..
       kerana insiden ini... terima kaseh je la!!



~MIZZ AREN™~
SuKer.....? נαηgαη ℓυρє ƒσℓℓσω n кℓιк 'ℓιкє' ƪ(˘⌣˘)┐

23 September 2010

100 TRUTHS ABOUT ME LAST~ Ku reMbat Dari John..


p/s - gamba lam post ni terpaksa dibuang @ diolah.. kerana... hamba sudah menukar imej.. :)~
jgn maraa aa

Ngahaha.... aku memulakan kegilaan Blog ku ini.. dengan merembat '100 Truth About Me Last' ini Dari Si Johan yang aku skodeng lama dia nyer Blog... Dia jer xtau... aku pon xtau pehal yang aku suke sangat follow up dengan blog dia nie!! k lah laYaaaaan......

1. Last beverage: 100 Plus. tU pun malam semalam
2. Last phone call: Omiey. 3G lagi ngahahaa
3. Last text message: Omiey. 
4. Last song you listened to: Sherina-pergilah kau. pergh!!
5. Last time you cried: semalam. tension.


HAVE YOU EVER
6. Dated someone twice: erm zaman mampu milik dulu ader la..
7. Been cheated on: most of the time.
8. Kissed someone and regretted it: ngahahaaa... semua owang Pon aku kiss tanpa rase lah...laki pompuan aku sebat        (tipu jer.. ye ke tipu hahahaa)                         
9. Lost someone special: lost but turn to him again.
 (love damn much cannot go any-far) 
10. Been depressed: perkara biasa
11. Been drunk and threw up: neVEr.. Haram Jadah tuh!!


LIST THREE FAVOuRITE COLOURS
12. Red
13. Black
14. Orange


THIS YEAR HAVE YOU (2010)
15. Made a new friend: yezza, new job. New Friend also.
16. Fallen out of love: almost 3 year. wakaka... (jiwang la plak)
17. Laughed until you cried: ader... masa wat lawak sendiri..
18. Met someone who changed you: My Abah!!
19. Found out who your true friends were: i miss FRIEND, where they been?
20. Found out someone was talking about you: Sound je bang, tunggu pe ag!! wakaka
21. Kissed anyone on your friend's list: terbaru aMoi!! windu sama Kamo sayunk
22. How many people on your friends list do you know in real life: Mal,Ogy,Mas! erm... dan ramai lagieh!!    (weeeeee~~ xkenal maka tak sinta)
23. How many kids do you want to have: 4, 2 gals 2 guys... baru fair.
24. Do you have any pets: ader ... current nie nama dier Nino...
25. Do you want to change your name : nak tuka jadik Armila Azreen ley?? nak sama macam adeq2 aku... dowang sume ader armila a.... ( jealous)
26. What did you do for your last birthday: Cried,gado ngan Omiey.. mang semak tyme tuh..
27. What time did you wake up today: sbb hari ni kena gi keje... bangun la 7.30pg
28. What were you doing at midnight last night: Study for Muet. sBelom tido Dengar lagu kat mp4 sambil men mesej . pastu ZzzzZzzzzzZzzz
29. Name something you cannot wait for: Kereta!! Steady Job.. Married
30. Last time you saw your mother: err,baru mgu lepas... coz Balik raya sehari.. miss u mom.
31. What is one thing you wish you could change about your life; I want to be slim... ngeheeehee... if i get a chances to change something in my life... i will makesure.. im not getting fat like right Now! waaaaaaaaa... so sad...
32. What are you listening to right now: bunyi kipas, Tv, n loceng.. ngantok jadik nye
33. Have you ever talked to a person named Tom: tak penah!!
34. What's getting on your nerves right now: wait for a guest who will comin...
35. Most visited webpage: facebook, ohartis, blogspot!
36. Whats your real name: Nurfazreen Binti Mohd Shariff
37. Nicknames: Aren.
38. Relationship Status: Serius bercinta. ngehehe... 
39. Zodiac sign: si Chubby Scorpio
40. Male or female: yang pasti bukan Nyah....
41. Elementary: Tadika kemas, Srk lereh.
42. Middle School: SMK Klebang Besar.
43. High school/college: UNitar,kesayangan!
44. Hair colour: Dark Brown.. aku gajen dye ambot.
45. Long or short: masih ditahap pertangahan xpanjang tak pendek!! tapi bakal aku panjangkan...
46. Height: 167.5 Cm
47. Do you have a crush on someone : yezz... kan da bgtau... almost 3 years.
48: What do you like about yourself: everything!! i love my self!
49. Piercings: Four per ear. ngahaha... xcayer dah!
50. Tattoos: NONE
51. Righty or lefty: saya kanan okies!


FIRSTS
52. First surgery: entah.
53. First piercing: mana taw.. mak abah yang bawak pi.
54. First best friend : Mastura Ibrahim
55. First sport you joined: Lontar Peluru.
56. First vacation: Ngahaha... aku mana la ingat ... sengal tol!
57. First pair of trainers: My parent.. kan kan kan..


RIGHT NOW
58. Activities : Working. n surfing internet.. smbil nyelam minom air..
59. Drinking: kopi o ice...
60. I'm about to: finish dis quest..
61. Listening to: kipas.... bunyi orang bejalan kesana kemari!!
62. Waiting on: shift end... im get bored and sleepy.


YOUR FUTURE
63. Want kids: mestila.... nak baby yang comel2...
64. Get Married: Insya'Allah........ ade Jodoh tak Kemana....
65. Career: Nak keje goverment... atau sebarang keje yang menjamin.


WHICH IS BETTER
66. Lips or eyes: mestila mata ku... ngahahaa....
67. Hugs or kisses: Hugs..... kasih sayang terasa kan...
68. Older or Younger: middle2 jer... hehee masih muda...
69. Shorter or taller: taller...
70. Romantic or spontaneous: biar la yang menjadi diri sendiri
71. Nice stomach or nice arms: aku taKot la body builder nie...
72. Hook-up or relationship: Relationship la...
73. Trouble maker or hesitant:  Yang Boleh sesuai kan diri mengikot keadaan suda!


HAVE YOU EVER
74. Kissed a stranger: ko pk aku giler ke?
75. Drank hard liquor: melanggar hukum syarak
76. Lost glasses/contacts: nope.
77. Sex on first date: bengap!
78. Broken someone's heart: taK penah! owang wat aku kecewa gamai!
79. Been arrested: NO
80. Turned someone down: tak suker..
81. Cried when someone died: erm.... cried in my heart..
82. Fallen for a friend: hahahaha


DO YOU BELIEVE IN...
83. Believe on Yourself: sometimes.
84. Miracles: yes,i believe in Allah s.w.t.
85. Love at first sight: Suke mang suker... tp biler dapat tau perangai sebenar.. aku cepat jadik anti..
86. Heaven: Sangat percaya...
87. Santa Claus: haha dogeng.
88. Kiss on the first date: macam citer Cinderella la plak
89. Angels: Percaya....


ANSWER TRUTHFULLY
90. Had more than 1 girlfriend/boyfriend at a time: Masa zaman muda2 kot... now taK.
91. Did you sing today: beLom lagi... hahahaaa
92. Ever cheated on somebody: selalu gak... tp untuk kebaikan je..
93. If you could go back in time, how far would you go: mula dari aku kenal erti hidop.. aku akan lebih menghargai ape yang aku ader... sumpah..
94. If you could pick a day from last year and relive it, what would it be: Hari aku kerja kat spa... untuk 3 hari.. lawak sial!!
95. Whose car did you ride in last: abah..
96. Who was the last person to call you a bitch: yee-mikan.! padahal dia yang bitchy!!
97. What color shirt are you wearing: White-green
98. Has anyone recently told you something you didn't want to hear: yes,the backstabbers asshole. 
99. Has anyone recently disappointed you: yup....xdapat nak beraya dgn si dia!!
100. Posting this as 100 truths: jujur.

agak penat aku menyiapkan sume nie, tapi aku mang serius puas hati.. dapat gak aku meluahkan kerinduan aku pada blog... 

~MIZZ AREN™~

SuKer.....? נαηgαη ℓυρє ƒσℓℓσω n кℓιк 'ℓιкє' ƪ(˘⌣˘)┐